All-Star tým skupiny Střed už zná svou podobu. Kdo jej tvoří?

Foto: Facebook Fanoušek HC Kobra Praha

20. června 2020, 21:08

Pavel Mandát

V tomto článku vás seznámíme s podobou All-Star týmu skupiny Střed. Přesně tak, jak ji zvolili zástupci jednotlivých klubů. Do elitní pětky se dostal táborský brankář Dominik Šorf, Vladimír Sičák z David Servisu nebo příbramský zadák Zděněk Kutlák. Útočnou letku zastupují David Šafránek, Jan Stehlík a Kamil Bříška.

Dominik Šorf (B, HC Tábor)
Dominik Šorf patří do All-Star týmu skupiny Střed po zásluze. Svými jistými zákroky totiž Kohoutům vrátil po loňské tragické sezoně punc kvality. Ostatně bez dobrého brankáře to opravdu nejde. Zasáhl do 26 utkání, během nichž inkasoval v průměru 2,48 branky na zápas. Ve druhé lize, která je známá nefalšovanou divočinou, kde taktika nehraje až tak zásadní roli, jde o skvělá čísla.

Vladimír Sičák (O, HC David Servis České Budějovice)
Podle hlasování trenérů a manažerů jde o nejlepšího beka skupiny. Jeho umístění v All-Star týmu je tak logickým vyústěním této volby. Ostřílený zadák v soutěži vyčníval. Rozhledem, zkušenostmi i kvalitou. Překážkou mu nebyl ani pokročilý věk. Odchovanec jindřichohradeckého hokeje totiž do starého železa ještě rozhodně nepatří. Naopak. Mladíci se od něj mají hodně co učit. Sičákova bilance? 38 odehraných zápasů a 26 nasbíraných kanadských bodů (9+17).

Zdeněk Kutlák (O, HC Příbram)
Další velká ryba, která před letošní sezonou obohatila druholigový rybníček. Původně měl Kuták působit po boku Vladimíra Sičáka v David Servisu. Tam ale odehrál jen dva zápasy. Pak si ho vyhlédla ambiciózní Příbram, neboť Středočeši potřebovali vyztužit defenzivu. A víte o někom vhodnějším, než je bývalý hráč NHL, švýcarského Ambri či rakouského Salcburku? Opomenout nelze ani Kutlákovy bohaté zkušenosti, které získal coby pevná součást národního týmu. Středočeši se zkrátka trefili do černého. Odchovanec Českých Budějovic očekávání do něj vkládaná naplnil. Bude v Příbrami působit i příští rok?

David Šafránek (Ú, SC Kolín)
Kolínský tahoun, nejobávanější útočník skupiny Střed – to jsou stručné charakteristiky, jenž letos vystihují Davida Šafránka. O jeho permanentce do All-Star týmu proto nemůže být pochyb. Šafránek dotáhl svůj Kolín do Chance ligy, i to je důležitý aspekt, který je nutné brát na zřetel. Když byl na ledě, znamenalo to pro obrany soupeřů stupeň nejvyššího ohrožení. Podobně jako když lvi loví svou kořist – chladnokrevně, cílevědomě, tak přesně takhle si tuto sezonu počínal i David Šafránek. Byl to jednoduše řečeno právě on, kdo si druhou ligu podmanil.

Kamil Bříška  (Ú, HC Kobra Praha)
Když boss pražské Kobry Miloslav Šeba oznámil angažování jablonecké ekipy v čele s útočníkem Kamilem Bříškou, vzbudilo to v druholigovém prostředí pořádný poprask. Byl to jasný signál o tom, jaké budou letošní ambice Pražanů. Braničtí zkrátka brali jen postup do Chance ligy. Vše ostatní bylo zklamáním. Jenomže ambiciózní plány se jim naplnit nepodařilo. Ostatně jako už mnohokrát. Právě kvůli tomu jsou výkony Kamila Bříšky tak trochu ve stínu Davida Šafránka. Třebaže útočník Kobry nasbíral v konečném účtování ještě o pár bodů víc než opora Kolína. Konkrétně 91. Avšak hokej dělají kolektivní úspěchy a těch se letos tým Miloslava Šeby nedočkal.

Jan Stehlík (Ú, SC Kolín)
Další člen úspěšného souboru kolínských Kozlů, který ale původně ani neměl v klubu hrát. Vše se změnilo v momentě, kdy sousední Nymburk oznámil odchod z druholigové mapy. Od té chvíle byl právě Kolín Stehlíkovou volbou číslo jedna. Zkušený třiatřicetiletý snajpr týmu Petra Martínka setsakramentsky pomohl. Díky jeho příchodu se už tak velká ofenzivní kvalita Kozlů ještě více vytříbila. Koneckonců bez vyrovnanosti svých řad se neobejdete. Právě tohle je jeden z faktorů, díky němuž si Kolín nakonec zahraje Chance ligu. Mělo by to být i s Janem Stehlíkem.

All-Star tým 2. ligy – Skupina Střed

Dominik Šorf (HC Tábor) - Vladimír Sičák (HC David Servis), Zdeněk Kutlák (HC Příbram) - David Šafránek (SC Kolín), Kamil Bříška (HC Kobra Praha), Jan Stehlík (SC Kolín)

Individuální ceny ve 2. lize za sezonu 2019/20 – Skupina Střed

Nejlepší brankář: Dominik Šorf (HC Tábor)
Nejlepší obránce: Vladimír Sičák (HC David Servis České Budějovice)
Nejlepší útočník: David Šafránek (SC Kolín)
Nejlepší junior: Josef Hasman (SHC Klatovy)
Nejlepší trenér: Jan Tlačil starší (HC Příbram)
All-Star tým:  Dominik Šorf (HC Tábor) - Vladimír Sičák (HC David Servis), Zdeněk Kutlák (HC Příbram) - David Šafránek (SC Kolín), Kamil Bříška (HC Kobra Praha), Jan Stehlík (SC Kolín)
Hráč sezony: ?

Foto: kozel83.rajce.idnes.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz