Bartošák přerušil kariéru! Mám psychické problémy, budu se léčit, hlásí

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

15. listopadu 2019, 16:02

Václav Jáchim

Hodně rušno je aktuálně kolem Patrika Bartošáka. Reprezentační gólman ještě ve čtvrtek zvažoval nabídku z ruské KHL, nakonec je ale všechno jinak. Účastník mistrovství světa na Slovensku a olympiády 2018 přerušil sportovní kariéru, před sebou má léčbu psychických problémů.

Bývalý gólman Vítkovic či farmy Los Angeles zůstane prozatím neupřesněnou dobu bez hokeje. „Chtěl bych informovat, že jsem se dostal do osobních problémů, které mě přiměly přerušit sportovní kariéru," uvádí Bartošák v prohlášení, které hokej.cz poskytla společnost Eurohockey Services, jež hráče zastupuje.

V minulých dnech se objevila řada spekulací o tom, že měl třinecký gólman potíže se životosprávou. „Bojuji s psychickým onemocněním, které jsem bohužel řešil v kombinaci s alkoholem. Svoji situaci si uvědomuji, vyhledal jsem odborníky a podstoupím léčení,"připomíná.

S ohledem na uvedené skutečnosti končí angažmá Bartošáka v Třinci, kam před novou sezonou přišel z Vítkovic. „Po vzájemné dohodě jsme se s vedením Ocelářů domluvili na ukončení spolupráce a já se mohu věnovat léčbě. Chtěl bych vedení třineckého klubu poděkovat za podporu, spoluhráčům, trenérům, členům realizačního týmu a fanouškům za pochopení," vzkazuje.

Ještě ve čtvrtek večer byla ve hře nabídka z Kontinentální ligy, ovšem Bartošák se rozhodl, že dá přednost léčbě, aby vyřešil veškeré psychické potíže.  „Prožívám velmi složité období, rád bych se všem omluvil. Pevně věřím, že všechno překonám a brzy se zase vrátím k hokeji," uzavírá ve svém prohlášení.

Foto: Alena Zapletalová

Bartošákův odchod potvrdil také třinecký klub. Důvodem ukončení spolupráce je dle informací na klubovém webu porušení životosprávy profesionálního sportovce. „Patrik se nám za svou chybu omluvil a svého prohřešku lituje. Nicméně my jsme profesionálním sportovním klubem a takové chování vyžadujeme také od všech našich hráčů. A pro udržení dobré atmosféry v týmu a pravidel v kabině musíme měřit všem stejným metrem. Nemůžeme rozlišovat, zda je někdo hvězda anebo někdo zatím pouze začínajícím hráčem. Proto jsme se domluvili na ukončení spolupráce,“ zmiňuje na webu Ocelářů sportovní ředitel Jan Peterek.

Třinec má nyní v brankovišti k dispozici Petra Kváču a Nicka Malíka. „Nynější situaci v brankovišti řešíme, ale je ještě příliš předčasné dávat jakékoli prohlášení, kdo k nám případně přijde anebo ne. Vše je to o správném vyhodnocení situace na hráčském trhu, navíc věříme, že naši současní brankáři chytnou šanci za pačesy. Chceme se dobře rozhodnout, proto nám dejte pár dní času, všechno se v pravý okamžik dozvíte,“ doplňuje závěrem Peterek.

Foto: Vladimír Koča

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz