Berani si na turné čutli s Thorntonem. Davos je krásný, říká Heš

Foto: Vojtěch Jurák, beranizlin.cz

Junioři Zlína vyrazili poprvé v historii klubu na zahraniční turné, při kterém navštívili Rakousko a Švýcarsko. Mladíci utužili partu, odehráli pět kvalitních duelů a potkali hvězdu NHL Joea Thorntona. Bodově se dařilo teprve šestnáctiletému Lukáši Hešovi, jenž se lépe poznal se staršími parťáky a nechal se okouzlit Davosem.

Lukáši, v čem podle vás byl největší přínos zahraničního turné?
Pro mě to bylo super, protože jsme měli možnost, abychom se všichni blíže poznali i mimo led. S juniorkou jsem sice chodil od prosince na ledy, ale tohle turné nám pomohlo z týmového pohledu. Více jsme se mezi sebou bavili a v kabině byla velká pohoda. Z herního pohledu mě osobně turné posunulo hodně výkonnostně, jelikož jsem hrál proti starším klukům, a to o dva až o tři roky, takže byli fyzicky silnější a rychlejší, měli dobrou techniku a tvrdou střelu. Musel jsem být stále ve střehu a maximálně koncentrovaný, silově mě to hodně posunulo dál.

Těšil jste se?
Strašně moc, protože jsem ve Švýcarsku byl pouze jednou asi před třemi lety na pár dní a tréninků. Jinak jsem toho o Švýcarsku ani o švýcarském hokeji moc nevěděl a musím říct, že mě to dost překvapilo. Je to krásný stát a mají tam i výborný hokej, hráči tam jsou technicky velmi dobře připravení. Myslím, že to celkově splnilo naše očekávání. Odehráli jsme pět kvalitních zápasů, ze kterých se nám podařilo čtyři vyhrát. Za mě to bylo dobré.

„Všichni jsme se za ním rozběhli jako malé děti. Bylo to super, parádní zážitek.“

Jaké bylo setkání s hvězdou NHL Joem Thorntonem?
Bylo to super, parádní zážitek. Po večeři jsme si byli jako každý večer zakopat na fotbalovém hřišti, které tam bylo, a jednou si na druhé straně hřiště hrál nějaký pán se synem. Nám se k němu zakutálel balón a jeden můj spoluhráč se ho šel zeptat, jestli nám ho kopne zpátky. Asi v půlce cesty poznal, že je to Joe Thornton. Řekl nám to a my se za ním rozběhli jako malé děti. Bylo to super.

Jak to pokračovalo?
Byl hrozně fajn a choval se k nám hezky. Jelikož jsme tam měli balón, ptal se nás, jestli si jeho syn na nás může kopnout penaltu. Na mého spoluhráče kopal nejdřív Joe a potom i jeho syn, ani jeden bohužel gól nedal, protože Joe se trefil doprostředka brány a jeho syn ji netrefil. Potom jsme si samozřejmě udělali i společné foto. (usmívá se)

Foto: beranizlin.cz

Pojďme k zápasům: Začali jste proti známému Red Bullu…
Hráči Salcburku byli výborně připravení bruslařsky a jelikož my jsme měli za sebou dlouhou cestu autobusem ze Zlína, nebylo to ze začátku úplně dobré, ale postupem času jsme se rozehráli.

Proti Davosu jste napoprvé vyhráli 6:1 a druhý den prohráli 4:8. Čím to bylo?
První zápas nám vyšel lépe, proměňovali jsme šance a měli jsme tlak. Jednu branku se podařilo dát i mně. Navíc v prvním zápase Davos neměl pár hráčů, kteří zrovna hráli za A-tým, ale ve druhém už nastoupili. My jsme ve druhém zápase dělali více chyb v útoku i v obraně, bylo tam dost ztrát kotouče a podobných věcí. Spojilo se to – oni byli v tomhle zápase lepší a nám to úplně nevyšlo.

Rapperswil jste vynulovali. Bylo to tak jednoznačné?
To ani ne, náš gólman Tobiáš Synek výborně zachytal a nám se opět dařilo proměňovat šance. Celý tým šlapal a zadařilo se střelecky i mně. Rapperswil sice nebyl z nejvyšší ligy, přesto to byl kvalitní tým. Ze začátku zápasu jsme je přehrávali, ale pak jsme se přizpůsobili hře soupeře a náš výkon šel trochu dolů. Nakonec jsme to dotáhli do šťastného konce.

Podle trenéra jste nejlepší utkání odehráli na závěr proti Zugu. Jak jste to viděl vy?
Zug byl jasně nejsilnější soupeř, protože mají hodně kluků v reprezentaci. Šlo to na nich poznat, dávali si tvrdé a přesné přihrávky, šli hodně do týmové kombinace. My jsme proti nim předvedli nejlepší výkon za celé turné, jelikož nám všechno vycházelo. Moc nás potěšilo, že jsme se postupem času zlepšovali a zápasy nám vyšly.

Jak se vám líbilo v Davosu?
Zimák je opravdu krásný a byl tam super zázemí. Překvapilo mě, že je celý ze dřeva. A taky tam měli dost prostoru pro fanoušky, i když to vůbec nevypadalo, že se jich tam vejde až šest tisíc. Jediné, co byla škoda, že jsme měli trochu dál ubytování od zimáku. První den jsme tam šli asi čtyřicet minut pěšky, ale další den už jsme objevili autobus, takže už to bylo v pohodě.

Na druhou stranu jste si prohlédli město…
Davos je krásné město. Bylo tam hrozně moc luxusních hotelů a obchodů. Super byl i výlet, na který jsme jeli o volné neděli. Byli jsme na vrcholu Weissflue nad Davosem skoro ve třech tisících metrech nad mořem, odkud byly krásné výhledy na všechny světové strany, i když zrovna Davos vidět nebyl. Bylo tam prostě nádherně.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz