Bez juniorů? Holaň z toho nechtěl frašku. A Krejčí vyslal vzkaz Bittenovi

Foto: Daniel Klement, hc-olomouc.cz

Vítkovice trápí marodka – horečky a další potíže má několik hráčů. I proto požádaly Olomouc o jednodenní přeložení série, klub ani vedení soutěže to však neodsouhlasily. Ostravané ale nasadili téměř kompletní sestavu, nepočítáme-li zraněné a stopku Patrika Kocha. A padli až brankou v samotném závěru…

Hrál například i Dominik Lakatoš, který během druhého utkání musel odstoupit.

„Když jsme se to dozvěděli, že Olomouc s odložením nesouhlasí nebo ani liga, nechtěli jsme z toho dělat frašku, abychom přijeli s 12 juniory a znehodnotili play off,“ vysvětloval hlavní trenér Miloš Holaň.

V play off extraligy to bylo téma číslo jedna, na sociálních sítích se řešila hlavně tato situace. „Když vycházejí takové zprávy, tak na to musíte reagovat v mužstvu. Více to nechci komentovat,“ pravil domácí kouč Zdeněk Moták.

Jeho soupeř Holaň o tom tolik mluvit také nechtěl. „Hráči, co nastoupili, byli trošku handicapovaní. Někteří více, jiní méně,“ připustil.

„Nechtěli jsme z toho dělat frašku, abychom přijeli s 12 juniory a znehodnotili play off."

Jeho celek ale bojoval, rval se a neodehrál vůbec špatný zápas. V neděli to přitom vypadalo, že to bude v Olomouci jasná záležitost. Ale nebyla.

„Vážím si kluků, co přijeli a co předvedli. Ve třetí třetině jsme byli jasně lepší, ale nedisciplinovaností jsme si to pokazili,“ zamrzelo ho.

Olomouc sice dvakrát vedla, ovšem hosté našli dvakrát odpověď. Pak ale přišla 57. minuta, kdy Jakub Stehlík podrazil protihráče a o necelou minutu později se provinil i Lukáš Krenželok.

„Trápí nás to celou sezonu. Není to náhoda, že jsme jedni z nejvíce trestaných v lize,“ povídal Holaň.

Foto: Daniel Klement, hc-olomouc.cz

Oslabení tři na pět a na ledě David Krejčí… Co z toho asi čekat?

Rozhodující trefu a velkou euforii.

„Já už jsem to věděl, že dá gól. Hostující brankář byl špatně postavený. Když to volné místo vidí, tak to tam trefí,“ ocenil ho kouč Zdeněk Moták.

Hvězda extraligy si zpracovala puk ihned po buly a propálila Aleše Stezku.

„Nikdo přede mnou nebyl, tak jsem to zkusil. Jinak to máme ale sehrané jinak,“ okomentoval Krejčí, kterého skoro každé střídání hlídá Kanaďan Samuel Bitten. Když jsou spolu na ledě, Bitten vždy bruslí jen s ním.

„Ať si jezdí jak chce, když budeme vyhrávat, tak mi to nevadí,“ glosoval David Krejčí.

„Bitten? Ať si jezdí jak chce, když budeme vyhrávat, tak mi to nevadí."

Jeho celek je krok od postupu do čtvrtfinále. Ale jak se říká…

„Poslední krok je nejtěžší, Vítkovice budou hrát o všechno a my nechceme do Vítkovic. Bude to těžké, ale musíme se na to připravit,“ hecoval svůj tým.

Ostravané musí v úterý vyhrát. V pondělí ale hráči Vítkovic ukázali, že i když někteří nebyli úplně fit, stejně nebyli daleko od prodloužení.

„Máme nůž na krku, ale jdeme bojovat a jdeme to urvat,“ řekl Holaň.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz