Bojovník Výtisk jde do Chance ligy! Zlákal ho svazový šéf Král

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

Litoměřice ulovily pořádně velkou rybu, jejich obranné řady vyztuží zkušený extraligový zadák Jan Výtisk! Účastník Chance ligy odpálil přestupovou bombu na svých webových stránkách.

„Musím přiznat, že jsem se na začátku hodně bál, protože jsem si nedokázal představit, že bychom se mohli domluvit s tak kvalitním hráčem. Ekonomická otázka totiž vždycky hraje hodně důležitou roli. Nakonec jsem ale byl mile překvapen tím, že Honzu nabídka od začátku zajímala. A to bylo podle mého na celém jednání rozhodující,“ líčí předseda klubu Daniel Sadil.

Jana Výtiska do klubu přivedl prezident Českého hokeje Tomáš Král. „Jeho příchod se zrodil víceméně náhodou. O skladbu kádru se starají trenéři a vedení Litoměřic, v tomto případě to ale bylo trošku jiné. S Honzou se dobře znám a když jsme se spolu bavili, co a jak u něj bude dál, napadlo mě, jestli by neměl chuť se zapojit do svazového projektu,“ prozrazuje Král.

„Ve svém věku už pomalu přemýšlí, co bude dělat po konci kariéry a navíc si teď dělá trenérskou licenci, proto ho tato myšlenka zaujala. Slovo nakonec dalo slovo a já mám z jeho angažování velkou radost,“ dodává Král k příchodu ostříleného beka s bohatými zkušenostmi z extraligy, kterou si zahrál za Vítkovice, Spartu Praha, Plzeň, Karlovy Vary, Třinec i Liberec.

Brzy už 39letý obránce naskočil v extralize do více než tisícovky utkání, v nichž nasbíral 144 bodů za 40 branek a 104 nahrávek. Potvrzoval i pověst velkého bojovníka, jenž hned čtyřikrát ovládl statistiku Radegast Index. V roce 2016 slavil s Bílými Tygry titul, už předtím získal tři cenné kovy – stříbro (2002) a bronz (2001) s Vítkovicemi a bronz se Spartou (2004).

Foto: Facebook HC Stadion Litoměřice

„Honza Výtisk je výborná volba pro litoměřický hokej i pro projekt Dukla. Slibuju si od něj především to, že bude kapitánem mužstva. Takového hráče jsme tu nikdy neměli. I když samozřejmě nechci opomenout Petera Jánského, který je také velmi zkušený a úspěšný. Honza Výtisk ale má ještě větší zkušenosti,“ těší Sadila, který si od posily hodně slibuje.

„Myslím, že bude nesmírně platný. Nejen na ledě, ale i v kabině. Bude to on, kdo bude radit mladým hráčům a půjde příkladem, aby talentovaní hokejisté měli motivaci a viděli, kam až to mohou z Litoměřic dotáhnout.“ Pro mladé hráče může být vzorem i proto, že s národním týmem do dvaceti let vybojoval v sezoně 2000/01 titul juniorského mistra světa.

„Honza Výtisk je výborná volba pro litoměřický hokej i pro projekt Dukla. Slibuju si od něj především to, že bude kapitánem mužstva. Takového hráče jsme tu nikdy neměli.“

„Honza je extraligový obránce a řada klubů o něm přemýšlela. Pro mě je zosobněním všeho, co má hokejista mít. Je strašně poctivý v práci, má zkušenosti, je to obrovský bojovník a výborný chlap. Navíc má i perfektní vztah ke kolektivu. Je to rozený vůdce, což od něj čekáme jako od hráče. Očekávám, že půjde příkladem a bude si kočírovat kabinu,“ hlásí Král.

„Ti, co s ním budou trénovat a hrát, budou mít hodně napilno, aby mu stačili. Jak přístupem, tak výkonem. Pro mě je Honza do projektu ideální postava a moc se na něj těším,“ dodává na závěr prezident svazu, jenž má od spojení Jana Výtiska se Stadionem rovněž obrovská očekávání. Podaří se je obránci, jenž naposledy působil ve Vítkovicích, naplnit?

Foto: Pavel Netolička, hc-vitkovice.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz