Boleslav bez Šťastného podruhé s nulou. Chce to nějaký podleďák, přeje si Fořt

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Boleslavská střelecká mizérie trvá už druhý zápas. Ani proti Třinci a ani proti Olomouci se Bruslaři nedokázali ani jednou prosadit. A že příležitostí měli nespočet. Co se s týmem děje? A jakou roli v tom bude hrát i několikatýdenní absence kanonýra týmu Davida Šťastného?

Bruslaři měli v první třetině hned tři tutovky. Neproměnili jedinou.

„Bylo to o tom jednom gólu. Já sám jsem měl v první třetině minimálně dvě, které jsem nedal. To si myslím, že rozhodlo. Kdybychom po první třetině vedli 2:O, Olomouc by to musela otevřít a nehrála by ten svůj poctivý defenzívní hokej. V tom oni jsou výborní,“ vypočítává po zápase Tomáš Fořt. Sám po neproměněných šancích jen kroutil hlavou.

To, že bez gólů se nedá vyhrát věděl i jeho parťák Pavel Kousal. „Je to o tom jít do brány a dorazit tam nějaký gól. Bohužel jsme ho dnes nedali,“ mrzelo jej po zápase.

Olomouc v zápase proměnila hned první přesilovou hru, kdy Hanákům tři body trefil Jan Káňa.

„V přesilovkách jsme si taky vypracovali hodně šancí, mohli jsme dát gól.“

„V přesilovkách jsme si taky vypracovali hodně šancí, mohli jsme dát gól. Měli jsme tam tyčky i prázdné branky,“ vypočítává Kousal šance, které je pak po zápase určitě hodně mrzely.

Oba forvardi ale vědí, že je potřeba zapracovat a jít dál. „Musíme furt makat, tlačit se víc do brány a víc střílet. Určitě nám to tam padne,“ věří boleslavská třiadvacítka. „Docpat tam nějaký špinavý gól. Nějaký podleďák,“ přeje si Fořt.

Bruslařům navíc bude několik týdnů chybět jejich největší kanonýr, David Šťastný. Klub to oznámil na svém webu v den zápasu s Olomoucí. Bližší informace k jeho zranění se však rozhodl neposkytnout.

„Je to jeden z nejlepších útočníků v lize, takže je jasné, že chybí.“

„Je to jeden z nejlepších útočníků v lize, takže je jasné, že chybí. Třeba by góla dal,“ přeje si Fořt. Jak absence mladoboleslavské devětadvacítky zamává se sestavou a především s produktivitou týmu se ukáže v následujících dnech a týdnech.

Šanci na reparát mají svěřenci trenérů Rulíka a Patery v neděli, kdy od 17:00 sehrají duel s Pardubicemi, tedy týmem z čela tabulky.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz