Boleslav posiluje ofenzivu, na hostování z Třince přichází Žejdl

Foto: hcocelari.cz

Loňská sezona jim vyšla nad očekávání, nyní se hokejisté Mladé Boleslavi snaží, aby dřívější výkony potvrdili. Středočeši míří do nového ročníku soutěže s velkou chutí, vedení se snažilo vyladit sestavu na některých důležitých pozicích. Do výčtu posil se aktuálně zařadil také Lukáš Žejdl (na snímku) - někdejší slávistický střelec míří do Bruslařského klubu z Třince. "Jsme domluveni na hostování do konce kalendářního roku s možností opce pro zbytek sezony," konstatuje sportovní manažer Jaromír Látal.

Žejdl patří k progresivním útočníkům, kteří mají solidní potenciál. Urostlý bojovník měl v minulém ročníku smůlu na zranění, především proto sehrál v základní části jen 37 utkání, v nichž nasbíral šest gólů a jedenáct nahrávek. Nyní podruhé v kariéře mění extraligové dresy - před rokem šel ze Slavie k Ocelářům, nyní oblékne dres Mladé Boleslavi.

"Lukáš je hráč s výbornými fyzickými parametry, který má předpoklady pro osobní souboje. Dokáže být v ofenzivě platný. Je mu čtyřiadvacet let, na svůj věk už má poměrně hodně odehráno, nasbíral dost zkušeností. Věříme, že nám pomůže," říká Látal na adresu hokejisty, který se loni jako volný hráč zúčastnil letního kempu nadějí Calgary.

Žejdl se do Bruslařského klubu stěhuje i proto, aby v kabině trošku zvýšil konkurenci. "Na marodce máme Pavla Musila, který podstoupil operaci a stále není fit. Potřebovali jsme získat dalšího kvalitního centra, Lukáš Žejdl je ale schopen hrát i pravé křídlo," připomíná Látal.

Nová posila by se měla v barvách Mladé Boleslavi poprvé představit už při dnešní přípravě s Ústím nad Labem. "Plánujeme, že Lukáš sehraje zhruba polovinu zápasu. Měl drobné zdravotní potíže, ale dává se dohromady. Věříme, že stihne start extraligy," dodává boleslavský sportovní manažer.

Žejdl se zařadil mezi letní nové tváře, už dřív Bruslařský klub získal Tomáše Voráček a Tomášem Urbanem (oba Liberec), z Karlových Varů přišel Radim Hruška, na loňskou výpomoc navázal tentokrát už definitivním stěhováním z Třince obránce Marek Trončinský.

Ztrátou naopak bude Michal Broš, který ukončil kariéru, v klubu nadále nebudou působit Roman Málek, Luka Vidmar, Milan Hruška, Pavel Kašpařík, Milan Mikulík, David Vrbata nebo Tomáš Jiránek. "Víme, že nás čeká těžká sezona. Loni byla Mladá Boleslav nováčkem, mohli jsme jen překvapit. Teď to bude jiné, také proto jsme se snažili, abychom měli širší a co možná nejkvalitnější kádr," uzavírá Jaromír Látal.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz