<

Bow vynuloval Mladou Boleslav! Energie si vyšlápla na lídra, Motor natáhl sérii

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

8. února 2022, 19:47

Jan Šimek

Tipsport extraliga servíruje v úterní podvečer čtyři dohrávky. Tým Českých Budějovic obrátil zápas s Vítkovicemi a zapsal páté vítězství v řadě! Karlovy Vary v prodloužení přetlačily lídra z Třince, kladenský gólman Landon Bow nedovolil skórovat Mladé Boleslavi a výrazně pomohl k výhře Kladna. Hanáci doma zdolali chemiky.

Motor složil Vítkovice, obrat Jihočechů řídil Vondrka

Jihočechům se v poslední době daří, jenže doma hostil neoblíbené Vítkovice. Ostravanům v sezoně dvakrát podlehli a dobře nezačali ani nyní, když museli dotahovat po úvodní brance hostujícího Fridricha. Vítkovičtí náskok drželi dvě třetiny, ve třetí části ovšem Ondráček s Vondrkou slepenými góly otočili skóre. Stehlík na chvíli srovnal, jenže Vondrka svou druhou trefou zařídil páté vítězství Českých Budějovic v řadě. Ostravané vyšli venku potřetí v řadě naprázdno.

Jaroslav Modrý (trenér Českých Budějovic): „Bylo to kvalitní utkání s kvalitním, velkým a silným soupeřem. Byl to bojovný zápas z obou stran, měl náboj. Dlouho platil stav 0:1. My jsme si pak pomohli přesilovkou, dali jsme gól na 1:1 a dostali se zpátky do zápasu. Pak to začalo lítat nahoru-dolů a my byli trochu šťastnější. Udělali jsme pár dobrých přechodů, a tím jsme dali rozhodující góly. Kluky musím pochválit. Dobře zachytal gólman, dal nám šanci vyhrát a cestu k vítězství jsme našli.“

Miloš Holaň (trenér Vítkovic): „Za mě to bylo vyrovnané utkání. Dlouho jsme drželi nadějné vedení 1:0. Měli jsme ještě další šance, ale stejně tak domácí. Jako klíčový moment vidím neproměněné přesilové hry. S tím jsme si neporadili vůbec dobře, mohli jsme odskočit na 2:0. Tahle prohra mě mrzí. Myslím, že kluci do toho dali všechno, ale takovými detaily a hloupostmi jsme si utkání prohráli. Při závěrečném inkasovaném gólu tři minuty před koncem zbytečně blázníme dopředu, přitom jsme chtěli hrát dobře dozadu. Věděli jsme, že Motor má rychlé kontry. Domácí čekali na brejky, a ty se jim povedly.“

HC MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE – HC VÍTKOVICE RIDERA 3:2 (0:1, 0:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 46. J. Ondráček (Šenkeřík, Vondrka), 48. Vondrka (Štencel), 57. Vondrka (Holec, Valský) – 16. Fridrich (A. Solovjov, Chlán), 51. Jakub Stehlík (Marosz).
Rozhodčí: Pilný, Šindel – Brejcha, Votrubec.
Vyloučení: 3:4.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 18:20.
Diváci: 1 000.
Nejlepší hráči: ---.
HC Motor České Budějovice: Strmeň – Vráblík, Štencel, Štich, Piskáček, Bindulis, Šenkeřík, Bučko – Abdul, Pech, J. Ondráček – Karabáček, M. Hanzl, M. Beránek – Valský, Holec, D. Voženílek – Chlubna, Koláček, Vondrka. Trenéři: Modrý, P. Martinec a Fousek.
HC VÍTKOVICE RIDERA: Stezka – R. Polák, A. Solovjov, Plášil, R. Pedan, Jakub Stehlík, P. Koch – Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok – M. Kalus, Flick, R. Bondra – Marosz, Bernovský, R. Půček – Fridrich, Chlán, Lednický. Trenéři: Holaň, Philipp a Šimíček.

Energie přemohla lídra, rozhodl Redlich

Vedoucí celek Tipsport extraligy dorazil na západ Čech bez pěti olympioniků, ale zato s dvěma výhrami v zádech. Slezané věděli, že pokud uspějí, mohou se dostat na magickou metu 100 získaných bodů. Po bezbrankové úvodní třetině šla do vedení Energie, v přesilovce ovšem srovnal Marcinko a zkraje třetí části udeřil Hrehorčák. Karlovarští ovšem díky Mikúšovi srovnali a druhý bod ukrojili v prodloužení, které svým gólem rozhodl Redlich. Energetici tak bodovali už v sedmém duelu za sebou, z toho čtyřikrát vyhráli!

Tomáš Mariška (asistent trenéra Karlových Varů): „Jsme rádi, že se nám podařilo dotáhnout utkání do vítězného konce, což se nám v poslední době příliš nedařilo. Dnes jsme podali bojovný a obětavý výkon. Byli jsme více než vyrovnaným soupeřem, dobrým pohybem jsme si vytvářeli poměrně dost příležitostí. Kdybychom neměli lehkovážný vstup do třetí třetiny, navíc s dvojitým trestem, možná jsme mohli brát plný počet bodů, dva body s Třincem rozhodně bereme všemi deseti.“

Václav Varaďa (trenér Třince): „Chtěl bych pogratulovat soupeři k extra bodu. Náš výkon nebyl moc dobrý. Dělali jsme spoustu individuálních chyb a měli jsme vyloučení, která se nakonec prokázala jako klíčová. Domácí srovnali krok a šli si za vítězstvím více než my. Jsem zklamaný, že jsme v Karlových Varech nechali dva body. Musím pogratulovat soupeři, který byl v rozhodujících fázích utkání lepší.“

HC ENERGIE KARLOVY VARY – HC OCELÁŘI TŘINEC 3:2p (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 23. Pulpán (Koblasa, O. Beránek), 51. T. Mikúš (Koblasa, Pulpán), 63. Redlich (O. Beránek) – 37. Marcinko (Chmielewski, Martin Růžička), 41. Hrehorčák (M. Adámek)
Rozhodčí: Pešina, Kika – Lhotský, Svoboda.
Vyloučení: 4:6.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 34:26.
Diváci: 1 000.
Nejlepší hráči: Lukáš Pulpán – Tomáš Marcinko.
HC Energie Karlovy Vary: Habal – Martin Rohan, Plutnar, Dlapa, Parkkonen, Pulpán, T. Havlín, Weinhold – T. Rachůnek, T. Mikúš, Flek – Hladonik, Kulich, O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Osmík, Vondráček. Trenéři: Pešout a Mariška.
HC Oceláři Třinec: Mazanec – Jaroměřský, M. Adámek, D. Krenželok, Teper, Zbořil, J. Michálek – Hrehorčák, P. Vrána, Martin Růžička – A. Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Chmielewski, Marcinko, Svačina – Bakoš, R. Szturc, Dravecký – Kofroň. . Trenéři: Varaďa, Zadina a Krátoška.

Bow zastavil Bruslaře, výhru Rytířů trefil Wood

Bruslaři zatím v průběhu února prohráli všechny tři zápasy, zabrat chtěli proti předposlednímu Kladnu, ale dobře věděli, že tohle bude těžká písemka. A to se do puntíku vyplnilo. Mladoboleslavský tým měl sice převahu, jenže kladenský gólman Landon Bow zavřel svou branku. Na samém konci rozhodčí neuznali zásah hostující Baránka, který přišel krátce po zvuku sirény. Zápas tak nakonec rozhodl jediný gól, v prodloužení se o něj postaral hostující Wood. Rytíři tak venku zvítězili počtvrté z posledních pěti zápasů. Bow zlikvidoval 43 střel soupeře a zapsal druhé čisté konto v sezoně. 

Radim Rulík (trenér Mladé Boleslavi): „Byl to vyrovnaný zápas, kdy jsme měli nějaké šance a Kladno taky. Gól nepadl, neměli jsme drajv do brány, takže to asi bylo spravedlivé. V prodloužení bohužel naši hráči zůstali na ledě na risk déle, než měli. Opakovala se brejková situace a Kladno ji proměnilo. Netaktická chyba nás stála alespoň šanci zabojovat o druhý bod.“

Jiří Burger (trenér Kladna): „Chtěli jsme vycházet ze zajištěné obrany a hrozit z protiútoků. Myslím, že se nám to dařilo a první třetina byla vyrovnaná. Ve druhé části se domácí dostali do tlaku. Bylo to způsobené tím, že jsme měli tři vyloučení během dvaceti minut. Byli jsme pod tlakem, ale podržel nás výborně chytající Bowie. Ve třetí třetině se čekalo, kdo dá gól. Nikomu se to nepodařilo a my jsme spokojení, že se nám pár vteřin před koncem prodloužení podařilo rozhodnout. Vezeme si odsud velice cenné dva body.“

BK MLADÁ BOLESLAV – RYTÍŘI KLADNO 0:1p (0:0, 0:0, 0:0 - 0:1)

Branka a nahrávka: 65. K. Wood (A. Kubík).
Rozhodčí: Šír, Kubičík – Frodl, Lederer.
Vyloučení: 2:3.
Bez využití.
Střely na branku: 43:22.
Diváci: 931.
Nejlepší hráči: Jan Stránský – Landon Bow.
BK Mladá Boleslav: Krošelj – Jánošík, Ševc, D. Moravec, Pláněk, Lintuniemi, Fillman – P. Kousal, Fořt, D. Šťastný – Lunter, Kotala, Kantner – O. Flynn, Bičevskis, J. Stránský – Bernad, Závora, Adam Raška. Trenéři: Rulík a Haken.
Rytíři Kladno: Bow – Dotchin, Arzamascev, Ticháček, K. Wood, J. Suchánek, Baránek, Donaghey – Hlava, Plekanec, A. Kubík – M. Beran, Filip, M. Indrák – Jágr, Pytlík, Melka – Babka, Kuťák, O. Bláha. Trenéři: Čermák, Burger, Paul a Kregl.

Mora zabrala a doma přehrála Litvínov

Hanáci doma vyzvali Litvínov, který po sérii pěti porážek v řadě zvládl domácí derby s Karlovými Vary. Právě na Olomouc ztráceli chemici jen bod, v případě výhry ji tak mohli v tabulce přeskočit. Mora vyhrála v jediném z posledních osmi utkání. Dotahovat musela také nyní, když v závěru první části otevřel skóre litvínovský útočník Estephan. Hanáci si ovšem do následujících dvou třetin schovali po dvou gólech a po výhře 4:1 po třech porážkách v řadě naplno bodovali. Třináctý Litvínov ztrácí na dvanácté Karlovy Vary dva body.

Jan Tomajko (trenér Olomouce): „Začali jsme dobře. První třetina měla v našem podání nasazení, šmrnc. Bohužel jsme z jednoho útoku dostali gól. Litvínov ve druhé třetině začal opravdu dobře, měli jsme s ním problémy v obranném pásmu, tvořil si šance. Dali jsme ale dva góly a řekl bych, že jsme to spíše ubojovali. Snažili jsme se hrát tak, abychom nedostali gól. Litvínov měl šance, ale Honza Lukáš podal výborný výkon a kluky musím pochválit za bojovnost.“

Vladimír Růžička (trenér Litvínova): „První třetinu jsme nehráli dobře, ale poměrně dobře jsme bránili. Hráli jsme ze zatažené obrany a chtěli jsme chodit do rychlých protiútoků. Třetinu jsme uhráli 1:0. Ve druhé části jsme začali více vystrkovat růžky. Paradoxně jsme – i když si myslím, že jsme hráli lépe než v té první – prohráli 0:2. Jednoznačně o tom rozhodla naše nedisciplinovanost a domácí si zápas zaslouženě uhráli.“

HC OLOMOUC – HC VERVA LITVÍNOV 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 23. P. Kolouch (Navrátil), 38. Lichanec (Burian, Dujsík), 53. J. Knotek (Ondrušek, Navrátil), 56. Kusko (Olesz, Rašner) – 19. Estephan (P. Zdráhal).
Rozhodčí: Hejduk, Pražák – Bohuněk, Malý.
Vyloučení: 3:6.
Využití: 2:0.
Střely na branku: 29:22.
Diváci: 1 000.
Nejlepší hráči: Jakub Navrátil – Giorgio Estephan.
HC Olomouc: Lukáš – Rašner, Ondrušek, Dujsík, Švrček, Škůrek, Řezníček – Bambula, Klimek, Michal Kunc – J. Doktor, J. Knotek, Kusko – Navrátil, P. Kolouch, Olesz – Mácha, Lichanec, Burian. Trenéři: Moták a Tomajko.
HC VERVA Litvínov: Neužil – Irving, D. Kolář, D. Zeman, Demel, Strejček, Hrbas, Stříteský – Zygmunt, Estephan, P. Zdráhal – M. Slavík, Sukeľ, Kudrna – Fronk, V. Hübl, P. Straka – M. Havelka, Gerhát, M. Chalupa. Trenéři: Růžička a V. Sýkora.

Tabulka Tipsport extraligy

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. HC Oceláři Třinec 46 28 4 6 8 150:97 98
2. Mountfield HK 46 25 7 4 10 151:101 93
3. HC Dynamo Pardubice 46 20 11 4 11 152:122 86
4. HC Škoda Plzeň 46 21 4 7 14 142:125 78
5. HC Motor České Budějovice 45 20 5 3 17 134:124 73
6. HC VÍTKOVICE RIDERA 45 18 6 4 17 113:119 70
7. Bílí Tygři Liberec 44 18 3 7 16 111:120 67
8. HC Sparta Praha 43 16 6 5 16 154:131 65
9. BK Mladá Boleslav 45 18 3 4 20 108:120 64
10. HC Kometa Brno 43 14 8 5 16 118:124 63
11. HC Olomouc 45 14 7 3 21 105:126 59
12. HC Energie Karlovy Vary 43 14 4 7 18 131:132 57
13. HC VERVA Litvínov 45 14 3 7 21 122:144 55
14. Rytíři Kladno 46 10 5 8 23 115:157 48
15. PSG Berani Zlín 45 7 4 5 29 88:151 34

Další program Tipsport extraligy

Středa 9. února – předehrávka 51. kola:
17:30 PSG Berani Zlín – Bílí Tygři Liberec

Čtvrtek 10. února – dohrávka 45. kola:
17:30 HC VÍTKOVICE RIDERA – Bílí Tygři Liberec

Pátek 11. února – 51. kolo:
17:00 HC Oceláři Třinec – Mountfield HK
17:30 BK Mladá Boleslav – HC Sparta Praha
18:00 Rytíři Kladno – HC Energie Karlovy Vary
18:00 HC Olomouc – HC VÍTKOVICE RIDERA

Pátek 11. února – dohrávka 41. kola:
17:30 HC VERVA Litvínov – HC Motor České Budějovice

Pátek 11. února – dohrávka 43. kola:
17:30 HC Škoda Plzeň – PSG Berani Zlín

Pátek 11. února – dohrávka 49. kola:
18:00 HC Dynamo Pardubice – HC Kometa Brno

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz