Boychuk málem přišel o oko, nakonec má devadesát stehů

Hrozivý okamžik, při kterém jde o hokej až na druhém místě. Ve středeční bitvě mezi Islanders a Canadiens měli všichni sledující velký strach o newyorského zadáka Johnnyho Boychuka, jenž utrpěl nehezky vypadající zranění. Podle nejnovějších zpráv by ale měl být v pořádku.

Co se vlastně stalo? Finský útočník ve službách Montrealu Artturi Lehkonen zakopl na brankovišti, přičemž jeho pravá brusle vyletěla do vzduchu.

A tady vznikla ta potíž. Hned za ním totiž stál Johnny Boychuk, jenž schytal řeznou ránu přímo do oblasti oka. 

A celou arénou se rozmohl strach. Boychukova až panická reakce napovídala, že něco je ve velkém nepořádku. Zkušený zadák dával najevo svou bolest, záhy doslova vletěl to tunelu a zamířil do kabin. Všichni se modlili, aby šestatřicetiletý Kanaďan nepřišel o oko.

Islanders nakonec domácí utkání s Montrealem prohráli poměrem 2:6 a i nadále pokračují v posledních zápasech neoptimálních výsledcích. Isles padli již počtvrté v řadě. 

Jenže na sociálních sítích klubu pod příspěvkem s výsledkem utkání jen málokdo řešil, jak to nakonec pro New York dopadlo. Mnohé zajímal právě zdravotní stav Johnnyho Boychuka.

A přišla jedna z těch lepších zpráv. Oko edmontonského rodáka nebylo zasaženo, brusle trefila pouze oční víčko. S tím si poradilo devadesát stehů. Přestože zatím není známé datum návratu, je důležité, že Boychuk unikl tomu nejhoršímu možnému scénáři.

„Johnny je v pořádku. Žádné poškození oka. Cítil, že čepel brusle oko dostala, ale naštěstí to bylo jen oční víčko. Byla na to potřeba devadesát stehů,“ informoval o zdravotním stavu svého hráče generální manažer Lou Lamoriello.

Sám Boychuk poděkoval fanouškům na sociální síti Twitter a rovněž celou situaci značně odlehčil.

„Děkuji všem za pozitivní zprávy. Jsem za ně obrovsky vděčný. Omlouvám se za pozdější odpověď, nefungovalo mi odemknutí mobilu pomocí rozpoznání obličeje,“ vtipkoval veterán ve službách Ostrovanů.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz