<

Branislav Konrád je mimo ohrožení života

Foto: Alena Zapletalová, hc-olomouc.cz

2. září 2021, 19:39

Martin Voltr

Je to jediná důležitá zpráva z olomouckého stadionu: Domácí brankář Branislav Konrád, kterého řízla do oblasti krku brusle hradeckého útočníka Petra Koukala, není v ohrožení života.

Novinářům to bezprostředně po přípravném utkání potvrdil marketingový manažer olomouckého klubu Simon Vejtasa.

„Momentálně nevíme žádné podrobosti. Jediné, co je důležité, je to, že jeho základní životní funkce jsou zajištěny a není v ohrožení života. To je momentálně hlavní zpráva a všechno ostatní je vedlejší,“ uvedl.

Současně omluvil z rozhovorů i hráče a trenéry olomouckého klubu.

„My všichni včetně hráčů, protože jsme jedna velká hokejová rodina, Braňovi přejeme, ať se brzo uzdraví.“

K situaci došlo v 53. minutě: Po souboji před Konrádem se do olomouckého brankoviště dostal Petr Koukal, který nechtěně trefil slovenského gólmana bruslí do krku. Ten okamžitě sprintoval na střídačku, kde upadl na zem.

Foto: Martin Voltr

Zdravotníci ho pak ošetřovali více než dvacet minut, mezitím rozhodčí po domluvě s kapitány zápas ukončili. Na stadionu však nebyla přítomna záchranná služba, která na přípravných utkáních není povinná a přijela až dodatečně.

„Divím se, že tady není sanitka. V Hradci jsou vždycky minimálně dvě. Můžeme být rádi, že to dopadlo tak, jak to dopadlo,“ řekl útočník Mountfieldu Aleš Jergl.

„Divím se, že tady není sanitka. V Hradci jsou vždycky minimálně dvě.“

Stejně jako úplně všichni hráči obou týmů, i on po celou dobu zůstal na ledě. Ztichlý stadion jenom čekal na jakoukoli dobrou zprávu. „Moc jsem se na to nedíval, jenom jsem viděl, že má nějaký šrám pod krkem, někde kolem klíční kosti. Doufám, že Braňo bude v pořádku,“ řekl Jergl.

Když olomoucký brankář opouštěl halu na nosítkách, zvedl palec nahoru – už v tu chvíli se všem obrovsky ulevilo.

„V téhle situaci, kdy šlo o život, jdou veškeré výsledky a sport stranou. My všichni včetně hráčů, protože jsme jedna velká hokejová rodina, Braňovi přejeme, ať se brzo uzdraví,“ vzkázal asistent hradeckého trenéra Petr Svoboda.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz