Brodeur údajně končí v St. Louis. Vrátí se do New Jersey?

Foto: nhl.cz

28. srpna 2018, 14:34

Šimon Rogner

V kuloárech NHL se možná rýsuje návrat jednoho z nejlepších brankářů ligové historie zpět do klubu, v němž se nejvíce proslavil. Martin Brodeur, který poslední tři sezony asistoval generálnímu manažerovi Blues Dougu Armstrongovi, je podle informací serveru The Athletic na odchodu ze St. Louis. A přestože žádný ze zdrojů explicitně nemluví o přechodu do New Jersey, spojení ikony Devils se svým starým klubem se nabízí jako velmi reálná varianta.

Dvacet ze svých jedenadvaceti sezon v NHL působil Martin Brodeur v New Jersey. Během své fenomenální kariéry stihl nejen vytvořit ligové rekordy 691 výher a 125 vychytaných čistých kont a čtyřikrát získat Vezina Trophy, ale především vyhrát Ďáblům tři Stanley Cupy.

Když se ovšem v lednu 2015 rozhodl ukončit profesionální hokejovou kariéru, nebylo to v dresu newarského klubu. A ani nemířil za štací, která by na něj v New Jersey čekala.

Namísto toho si na tiskové konferenci 29. ledna stoupl vedle manažera Blues Douga Armstronga a oznámil, že po sedmi odchytaných zápasech v dresu týmu z Missouri se rozhodl definitivně pověsit brusle na hřebík. Zároveň přijal i po konverzaci s tehdejším generálním manažerem Devils Louem Lamoriellem Armstrongovu nabídku začít novou kariéru – v managementu – právě v St. Louis.

Nyní je ale podle informací serveru The Athletic, který se odkazuje na vícero zdrojů, jeho štace v Blues u konce. Štace, během níž si od pozice speciálního asistenta GM prošel přes asistenta GM až k trenérovi brankářů. A letos navíc šéfoval kanadskému týmu na Mistrovství světa v Dánsku.

Jde přitom o překvapující zprávu, jelikož ještě v červnu odpovídal na spekulace o odchodu – i do jeho rodného Montrealu – větami, že nic takového v plánu nemá. Jedním z důvodů měl být kromě zájmu o další působení v St. Louis také hektický rok, který ještě 12. listopadu vyvrcholí uvedením do Hokejové Síně slávy v Torontu.

Pokud se Brodeur skutečně do St. Louis nevrátí, nabízí se hned několik variant, co dál. Možná si šestačtyřicetiletý Kanaďan dá chvíli pauzu, možná přijme roli v kanadské reprezentaci. Tak či onak, už dlouho se mluví o tom, že by měl zájem se vrátit zpět do New Jersey.

Současný generální manažer Ďáblů Ray Shero už má jednoho asistenta v Tomu Fitzgeraldovi, ale klub po minulé sezoně – shodou okolností k rivalovi z Islanders, kde mezitím nastoupil na pozici GM Lou Lamoriello – opustil viceprezident hokejových operací Steve Pellegrini.

Je více než pravděpodobné, že pokud Brodeur bude pokračovat ve své manažerské kariéře, učiní tak v New Jersey. A je více než pravděpodobné, že tento návrat přivítá nejeden fanoušek Devils.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz