Bronz by byl hezká náplast, říká Krejčí. A fauly? Joke, v NHL by se nepískalo

Foto: Jakub Pláteník, Český hokej

28. května 2022, 21:34

Ondřej Mach

(TAMPERE, od našeho zpravodaje) Mluvil tiše, s nepřítomným výrazem ve tváři. Z Davida Krejčího šlo hodně cítit, jak ho semifinálový výbuch s Kanadou trápí. „Dneska jsme vůbec nechtěli vyhrát,“ prohodil autor jediné české trefy.

Co na tom, že národní tým slušně odehrál úvodní třetinu a udeřil jako první.

Javorové listy ještě před sirénou srovnaly, v prostřední části skóre i celé momentum otočily. 

Bum, bum, bum. Za tři minuty a devatenáct vteřin na kostce svítil propastný rozdíl 1:4. 

„Bylo tam tolik chyb...“ mrzelo Krejčího. „Musíme chtít hrát s pukem, první třetina byla ještě dobrá. Pak jsme se ale báli hrát, odhazovali jsme puky. Takhle to nejde.“

„Báli jsme se hrát, odhazovali jsme puky. Takhle to nejde.“

První přesilovku po zbytečném faulu Davida Pastrňáka zužitkovali Kanaďani za šestnáct vteřin. O pár minut později na trestnou lavici usedl jeho někdejší bostonský parťák a soupeř také tentokrát bleskově skóroval.

„Řeknu to anglicky: Byl to joke dneska. V NHL by se polovina těch faulů v žádném případě nepískala,“ nebral si servítky Krejčí.

„Přesilovky na takovém turnaji rozhodují. Ve čtvrtfinále to byl důkaz, teď taky,“ pokračoval zklamaně. 

Český veterán přitom fanoušky v první třetině namlsal svým třetím gólem na šampionátu. Reprezentaci se početní výhoda dlouho nedařila, tak do kotouče zkrátka práskl Krejčí. „Ale je to k ničemu,“ řekl hořce.

„Každý se musí podívat do zrcadla.“

Semifinálové prokletí tak trvá: národní tým si cestu do boje o zlatou medaili na MS nebo olympiádě neproklestil posedmé za sebou.

„Každý se musí podívat do zrcadla, zítra to musí být jiný výkon. Medaili jsme neudělali hodně dlouho, bronz by byl hezká náplast,“ uzavřel Krejčí.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz