Bronzové Češky o univerziádě: Zážitek, na který budeme do smrti vzpomínat

Foto: Facebook České asociace univerzitního sportu

23. ledna 2023, 21:24

Adéla Kvapilová

Ženský hokej má další medailový přírůstek, tentokrát bronz z univerziády. České reprezentantky zvítězily v zápase o třetí místo nad Slovenskem 3:1 a při první účasti na akci si vezou z Lake Placid domů kromě zážitků také cenný suvenýr! „Hezký moment užít si medaili s takhle skvělou partou,“ shodují se Kateřina Zechovská s Adélou Jůzkovou.

„První účast, první medaile. Je to paráda. Jely jsme sem s cílem ji urvat. Pro nás je obrovsky cenná. Univerziáda je taková olympiáda pro studenty,“ usmívá se po zisku bronzu Kateřina Zechovská, která v posledním utkání čelila 36 slovenským střelám.

Už základní fáze ale podle její spoluhráčky Adély Jůzkové nebyla jednoduchá. Češky dvakrát prohrály, skupina byla velmi vyrovnaná. „Naštěstí jsme se dostaly do semifinále. Medaili jsme fakt chtěly a myslím si, že jsme si ji zasloužily. O to hezčí je to moment, že jsme si ji mohly užít s tak úžasnou partou,“ rozplývá se kapitánka českého výběru.

„První účast, první medaile. Je to paráda. Jely jsme sem s cílem ji urvat. Pro nás je obrovsky cenná. Univerziáda je taková olympiáda pro studenty.“

„Nejhorší byl zápas s USA, ale jinak jsme turnaj zvládly parádně,“ hodnotí výkony týmu Jůzková a děkuje partě, vedení i podpoře ČAUS. „Krásný zážitek, budeme na něj do smrti vzpomínat,“ přiznává obránkyně o univerziádě v Lake Placid s nadšením.

A těší se z bronzové medaile, kterou národní tým vybojoval proti Slovenkám. „Začátek byl podobný jako první vzájemný zápas. Věděly jsme, že v první třetině na nás vlítnou, ale byly jsme připravené. Daly jsme do zápasu všechno. Semkly jsme se a ustály jsme tlak soupeřek,“ vrací se Jůzková k poslednímu utkání a poukazuje, že Slovenky hrály pouze na dvě lajny, zatímco český výběr na tři.

„Krásný zážitek, budeme na něj do smrti vzpomínat.“

Klíčový moment zápasu byla rychlá odpověď na vyrovnávací trefu Slovenska v podobě branky na 2:1. „Byl to důležitý gól. Slovenky byly urputné celý zápas. Kdyby se jim podařilo udržet stav 1:1, bylo by utkání pro nás daleko nepříjemnější. Branka nás skvěle nakopla,“ zdůrazňuje Zechovská s tím, že si Češky lepší odvetu přát nemohly. Ve skupině přehrály Slovensko 2:1, v boji o bronz nakonec zvítězily 3:1.

„Vždycky je krásné loučit se s vítězstvím a medailí na krku. Spokojenost je velká,“ uzavírá brankářka Zechovská.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz