Brousek Výtisk hlásí návrat domů. Do Vítkovic přichází i Květoň s Urbancem

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

11. května 2016, 10:06

Jan Šimek

Zemětřesení ve Vítkovicích pokračuje. Po dříve avizovaných příchodech Romana s Barankou klub oznámil řadu odchodů. Vedle útočníků Burgra, Káni a Strapáče se změny dotkly hlavně defenzivy. Ostravskou organizaci opustilo hned pět beků. Vítkovice tak logicky sáhly po posílení obranných řad. Jejím hlavním šéfem má být čerstvý extraligový šampion z Liberce Jan Výtisk, který se do svého mateřského celku vrací po 13 letech! Potvrzen je také příchod Patrika Urbance ze Zlína a útočníka Květoně z Chomutova.

Zkušený obránce Jan Výtisk, který dělal v týmu úřadujících mistrů kapitána, podepsal v Ostravě dlouholetý kontrakt a je jasné, že na čtyřiatřicetiletého urostlého řízka budou v klubu hodně spoléhat. 

„Rozhodl se vrátit a jsem rád, že na naši nabídku slyšel. Slibujeme si od něj obrovský článek do kabiny právě při odchodu Jirky Burgera. Tím, s jakou bojovností hraje na ledě, jak se prezentuje a jak vystupuje, nás jen přesvědčil o tom, že si zaslouží stěžejní roli v našem týmu,“ říká k nové posile hlavní trenér a generální manažer Vítkovic Jakub Petr.

Prověřený Urbanec? Auto také necháte zkontrolovat, říká Petr

Vyztužit defenzivu bude mít za úkol dvaadvacetiletý obránce Patrik Urbanec. Ten s krátkým jihlavským intermezzem nastupoval pouze v dresu Zlína, s nímž v roce 2014 získal extraligový titul. 

„Na svůj věk má odehráno dost. Znám delší dobu, Pavel Trnka jej zná z reprezentace do dvaceti let. Máme to tak, že si o každém hráči snažíme zjistit vše, asi jako když kupujete auto, tak jej také nejdřív vezmete k mechanikovi a do posledního šroubku jej necháte zkontrolovat. Měl by zacelit díru po odchodu Čerešňáka, nebo Štencla,“ uvádí Petr.

Jeho příchod do ostravského klubu už dříve odtajnil na svém webu mateřský Zlín a zhruba před týdnem to potvrdil na svém Instagramu také samotný hráč.

Výraznou posilou by měl být útočník David Květoň, jenž naposledy hrával za chomutovské Piráty. Navíc ostravský region dobře zná. Je rodákem z Nového Jičína a dlouho válel v Třinci, se kterým se v roce 2011 radoval ze zisku titulu.

„Stáli jsem o něj delší dobu, měl o něj eminentní zájem i Chomutov, ale nakonec se rozhodl pro nás. Vrací se do pro něj známého prostředí a regionu. Je to hráč, který má něco za sebou, zná svou roli. Tento typ útočníka u nás loni chybě, a když se podíváme na naše centry, nabízí se hned několik zajímavých variant vazeb, jak jej v našem týmu využít,“ odkrývá manažer vítkovického klubu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz