Bruslaři – Energie 11:4! Taháky pro Plzeň a Třinec, padly Dynamo i Motor

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

24. listopadu 2020, 19:21

Jan Šimek

Plzeňští hokejisté v Tipsport extralize po dvou porážkách zabrali a ovládli ostře sledovaný duel na ledě pražské Sparty. Mladá Boleslav nasypala Karlovým Varům jedenáct gólů, Motor doma podlehl Zlínu a Dynamo nestačilo na Liberec. Litvínov přemohl Hanáky, Třinec vyloupil hradecký led a Vítkovice uspěly na stadionu Komety.

Sparta doma poprvé klopýtla, výhru Plzně řídil Suchý

Ve šlágru 14. kola si to rozdaly třetí Sparta se vedoucí Plzní. Západočeši prohráli v Třinci a následně také na ledě Karlových Varů. V Praze ovšem začali výtečně, když je v přesilovce poslal do vedení Suchý. Pak sice domácí zásluhou Němečka snížili, jenže pak už skvěle chytajícího Frodla nepřekonali. Naopak indiáni odskočili do rozhodujícího trháku, když v rozmezí necelých tří minut skórovali Suchý s Musilem a zajistili Plzni vítězství. Sparta po porážce 1:3 doma poprvé v sezoně ztratila body.

Josef Jandač (trenér Sparty): „Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas proti kvalitnímu soupeři, což se potvrdilo. Plzeň působila po celou dobu utkání kompaktnějším dojmem, měla lepší pohyb a v přechodové fázi do útočného pásma byla rychlejší. Z naší strany chybělo lepší zakončení a samozřejmě proměňování přesilových her, ve kterých naopak soupeř dvakrát udeřil a zápas otočil na svou stranu. Musíme zlepšit pár věcí, abychom byli na páteční zápas dobře připraveni.“   

Ladislav Čihák (trenér Plzně ): „Odehráli jsme skvělé utkání silnému soupeři. Musím mančaft pochválit, celých šedesát minut jsme hráli tak, jak jsme si řekli. V utkání bylo od nás všechno – výborná oslabení, skvělé přesilovky i hra pět na pět. Byl jsem spokojený, protože soupeř je opravdu silný, má kvalitu. Jsem rád, že jsme po dvou prohrách uspěli.“

HC SPARTA PRAHA – HC ŠKODA PLZEŇ 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 28. Němeček – 13. Suchý (Gulaš, Čerešňák), 30. Suchý (Gulaš), 33. P. Musil (Gulaš, Čerešňák).
Rozhodčí: Jeřábek, Vrba – Hynek, Votrubec.
Vyloučení: 5:6.
Využití: 0:2.
Střely na branku: 32:22.
Bez diváků.
HC Sparta Praha: Machovský – Piskáček, Košťálek, Němeček, M. Jandus, Tomáš Dvořák, Mikliš – Rousek, Horák, Řepík – Sobotka, Pech, Tomášek – Buchtele, Sukeľ, Kudrna – Zikmund, Vitouch, Forman. Trenéři: Hořava a Jandač.
HC Škoda Plzeň: Frodl – L. Kaňák, Čerešňák, Budík, Stříteský, Kvasnička, Vráblík, Houdek – Suchý, Mertl, Gulaš – P. Musil, Kracík, Pour – Straka, Kodýtek, Eberle – Kantner, Stach, Rob. Trenéři: Čihák, Hanzlík a Špaček.

Zlín zabral na jihu Čech, Motor doma dál čeká na výhru

Hokejisté Českých Budějovic v pátek překvapili, když Vítkovice sestřelili na jejich ledě v drtivém poměru 7:0, a zapsali premiérové vítězství sezony. Při návratu na domácí led vytěžili bod z náročného duelu s Libercem a na další body cílili v utkání se Zlínem, jenže... Po bezbrankové první části poslal hosty gólem v závěru druhé třetiny do vedení Hamrlík, pak sice srovnal Venkrbec, jenže Beranům vrátil náskok Karafiát a na závěr pojistil hostující vítězství dvěma trefami Šlahař. Zlín po čtyřech prohrách naplno bodoval.

Václav Prospal (trenér Českých Budějovic): „Za nás hrubá nespokojenost. Poté, co se nám konečně podařilo v přesilovce vyrovnat, přišly dva obrovské turnovery. Nejsme dostatečně produktivní, abychom nahradili ztráty puků, které pak končí v naší brance. Pro nás jsou to ztracené tři body.“

Martin Hamrlík (asistent trenéra Zlína): „Bylo to vyrovnané utkání. Od začátku jsme chtěli být v zápase, hrát naplno poctivý hokej. Byli jsme šťastnější, protože stejně tak mohly vyhrát i České Budějovice. Tým, který dal gól, měl psychickou výhodu. Jsem rád, že jsme to byli my a máme tři body.“

MADETA MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE – PSG BERANI ZLÍN 1:4 (0:0, 0:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 47. Venkrbec (Z. Doležal, Pýcha) – 37. Hamrlík (Řezníček, Honejsek), 53. Karafiát (Honejsek), 58. Šlahař (Okál, Honejsek), 60. Kubiš (J. Ondráček).
Rozhodčí: Hradil, Veselý – Rampír, Špringl.
Vyloučení: 5:5.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 34:23.
Bez diváků.
Madeta Motor České Budějovice: Patera – Pýcha, Plášil, Vydarený, Lytvynov, Pavel, Allen, Slováček – M. Novák, R. Přikryl, Z. Doležal – D. Voženílek, Raška I, Karabáček – Christov, Venkrbec, Jonák – Prokeš, Beránek.. Trenéři: Prospal a Totter.
PSG Berani Zlín: Huf – Řezníček, Nosek, Suhrada, Gazda, M. Novotný, Hamrlík, Dluhoš – Okál, Honejsek, Šlahař – J. Ondráček, Herman, Kubiš – Václavek, P. Sedláček, Karafiát – Svoboda, Hejcman, Poletín. Trenéři: Mařák a Hamrlík.

Duel Bruslařů s Energií přinesl 15 gólů! Řádil Šťastný

Kdekdo čekal zajímavou a hlavně vyrovnanou bitvu. Souboj Mladé Boleslavi s Karlovými Vary se ale změnil v překvapivou střelnici. Domácí Energii od začátku přitlačili a prakticky už po úvodních dvaceti minutách bylo o vítězi jasno – Bruslaři si totiž vytvořili luxusní náskok 5:0! Mladoboleslavští ale nic nezabalili a svůj náskok postupně navyšovali. Nakonec Karlovým Varům nasázeli neuvěřitelných 11 branek a zvítězili 11:4! Čtyři zásahy si připsal mladoboleslavský útočník David Šťastný.

Pavel Patera (asistent trenéra Mladé Boleslavi): „Minulé utkání se nám nelíbilo, tentokrát k tomu kluci přistoupili úplně jinak a bylo to vidět. Už chystání na zápas bylo úplně jiné, týmu se to pak vrátilo. Jsme strašně rádi, že jsme odčinili nedělní zápas s Vítkovicemi. Výkon byl odlišný, potřebujeme, abychom byli takhle nastaveni pořád.“

Tomáš Mariška (asistent trenéra Karlových Varů): „Z naší strany nepovedené utkání. Náš výkon měl slabé parametry jen do třetí obdržené branky, pak byla Boleslav ve všech ohledech lepší a jednoznačně vyhrála. Musíme se vrátit zpátky k tomu, co jsme předváděli v předchozích zápasech. K poctivé hře do defenzivy. V dalším utkání musíme podat úplně jiný výkon.“

BK MLADÁ BOLESLAV – HC ENERGIE KARLOVY VARY 11:4 (5:0, 2:1, 4:3)

Branky a nahrávky: 7. Šťastný (Jääskeläinen, Ševc), 16. R. Zohorna (Lunter, Dlapa), 17. Jääskeläinen, 17. Najman (P. Kousal), 20. Flynn, 24. Šťastný (Pláněk), 28. Šťastný (R. Zohorna), 43. Najman (J. Stránský, Bernad), 50. Šťastný (R. Zohorna), 51. Flynn (P. Kousal), 54. Pláněk (Lunter, A. Zbořil) – 31. Zábranský (O. Beránek, Skuhravý), 49. Šenkeřík, 55. Šenkeřík (Koblasa, Kohout), 56. Kaše (M. Zabloudil, Pulpán).
Rozhodčí: Pešina, Šindel – Zika, Zemánek
Vyloučení: 4:9, navíc Vondráček (Karlovy Vary) 10 minut.
Využití: 3:1.
Střely na branku: 42:27.
Bez diváků.
BK Mladá Boleslav: J. Růžička – Šidlík, Ševc, Dlapa, Pláněk, Bernad, Fillman, Klikorka – Lunter, R. Zohorna, Šťastný – Jääskeläinen, A. Zbořil, J. Stránský – Flynn, Najman, P. Kousal – J. Strnad, Cienciala, Bičevskis. Trenéři: Rulík a Patera.
HC Energie Karlovy Vary: Bednář (21. F. Novotný) – M. Rohan, Šenkeřík, Graňák, Plutnar, Pulpán, Zábranský, Kotvan – M. Zabloudil, D. Kaše, Flek – O. Beránek, Hladonik, Lauko – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Skuhravý, Vondráček. Trenéři: Pešout a Mariška.

Jeden gól na body nestačil. Dynamo podlehlo Liberci

V neděli pardubické mužstvo pod vedením nových trenérů Richarda Krále a spol. převedlo parádní obrat v duelu s Třincem, v utkání s Libercem už to tak slavné nebylo. Bílí Tygři vedli po zásahu Birnera, zkraje druhé třetin přidal druhý gól hostujícího týmu Vlach, a pak domácí dostal na dostřel svou trefou Claireaux. Libereckého favorita ale uklidnil Gríger a tentýž hráč krátce před koncem druhou brankou podtrhl vítězství Severočechů v poměru 4:1.

Richard Král (trenér Pardubic): „Z naší strany to nebylo tak povedené utkání jako s Třincem. U některých hráčů mi chybělo větší sebevědomí, dost často jsme se zbavovali kotoučů. Když už jsme měli nějaké šance, neproměnili jsme je. Soupeř dal celkem laciné góly, ten rozhodující tři vteřiny před koncem. Tohle bychom měli uhrát za každou cenu. Ve třetí třetině jsme měli dobrý pohyb i šance, bohužel jsme udělali další chybu.“

Patrik Augusta (trenér Liberce): „Odehráli jsme velice dobré utkání. Drželi jsme vedení a jsem rád, že se nám podařilo protrhnout střeleckou smůlu. Po zápasech s Vítkovicemi a Litvínovem jsme hodně zlepšili osobní souboje. Uhrávali jsme kotouče v prostorech, kde to bolí. Už předtím jsme si vytvářeli šance, ale kousíček nám chyběl. Teď jsme hráli poctivější hokej, udělali jsme další krok dopředu.“

HC DYNAMO PARDUBICE – BÍLÍ TYGŘI LIBEREC 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 37. Claireaux (Camara) – 12. Birner (Rosandič, Lenc), 23. J. Vlach (A. Musil, Derner), 40. Gríger (T. Rachůnek, Rosandič), 57. Gríger (Filippi).
Rozhodčí: Mrkva, Šír – Axman, Hlavatý.
Vyloučení: 2:3.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 30:28.
Bez diváků.
HC Dynamo Pardubice: Kantor – J. Kolář, Nakládal, Mikuš, Bučko, Ďaloga, Holland, J. Zdráhal – Svačina, Poulíček, Tybor – Camara, Mandát, Claireaux – Kusý, Rohlík, Blümel – Paulovič, Anděl, Zeman. Trenéři: Král a Havíř.
Bílí Tygři Liberec: Kváča – Šmíd, T. Hanousek, Rosandič, Knot, Derner, Štibingr – Birner, Bulíř, Lenc – T. Rachůnek, Filippi, Gríger – J. Vlach, P. Jelínek, A. Musil – Rychlovský, Najman, M. Zachar – Šír. Trenéři: Augusta a Kudrna.

Chemici udolali Moru, v nájezdech rozhodl Hanzl

Litvínov hostil Olomouc a začal ideálně. Uběhlo sotva 19 sekund, když skóre otevřel Jarůšek. Ve druhé části ale Kolouch dvěma góly otočil skóre, a to mohli být domácí rádi, že Nahodil neproměnil trestné střílení. Pak se průběžný výsledek přehoupl opět na opačnou stranu. To když srovnal Polák Zygmunt a lotyšský bek Balinskis v přesilovce upravil na 3:2. Kohoutům zajistil bod premiérovou branku v nejvyšší soutěži devatenáctiletý Bambula. Duel, který dospěl do nájezdů, ale ve prospěch chemiků rozhodl Hanzl. Verva doma zvítězila podruhé za sebou, Hanáci venku padli popáté v řadě.

Vladimír Országh (trenér Litvínova): „Myslím, že prvních třicet minut bylo vyrovnaných. Od poloviny utkání jsme měli navrch, měli jsme velké množství šancí. Samozřejmě jsme rádi za vítězství, ale nedokázali jsme odskočit na větší gólový rozdíl a Olomouc se vždy dotáhla. V nájezdech to bylo kdo s koho, podržel nás brankář. Za vítězství jsme rádi. Měli jsme šanci na tři body, ale musíme být spokojeni se dvěma.“

Jan Tomajko (trenér Olomouce): „Nezačali jsme zrovna dobře, hned v prvním střídání jsme dostali gól. Ve druhé třetině jsme to otočili na 1:2, od té doby nás Litvínov zatlačil. Měli hodně šancí a střel, v této části zápasu nás podržel Braňo Konrád. Ve třetí třetině jsme dostali gól v oslabení, pak ale hráče musím pochválit, že to dokázali vyrovnat. V prodloužení už to byla loterie, v nájezdech bylo více sérií. Možná jsme sahali po dvou bodech, ale trefili jsme břevno. S bodem jsme ale spokojeni.“

HC VERVA LITVÍNOV – HC OLOMOUC 4:3 po náj. (1:0, 1:2, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 1. Jarůšek (Demel, P. Zdráhal), 32. Zygmunt (M. Havelka, L. Doudera), 50. Balinskis (V. Hübl), rozhodující nájezd M. Hanzl – 25. Kolouch (Olesz), 31. Kolouch (Švrček, V. Tomeček), 53. Bambula (J. Knotek, Burian)
Rozhodčí: Svoboda, Pražák – Pešek, Gerát.
Vyloučení: 3:4.
Využití: 1:0.
V oslabení: 0:1.
Střely na branku: 45:23.
Bez diváků.
HC VERVA Litvínov: Godla – Irving, Demel, Balinskis, L. Doudera, Kudla, Ščotka – P. Zdráhal, M. Hanzl, Jarůšek – Myšák, V. Hübl, F. Lukeš – Látal, Gerhát, Petružálek – Zygmunt, Helt, M. Havelka. Trenéři: Országh a V. Sýkora.
HC Olomouc: Konrád – Švrček, Škůrek, Vyrůbalík, Dujsík, Ondrušek, A. Rutar, Valenta – Burian, J. Knotek, Bambula – J. Káňa, Nahodil, Kucsera – Olesz, Kusko, Valský – Mácha, Kolouch, V. Tomeček. Trenéři: Moták, Tomajko a Fiala.

Oceláři přemohli Hradec, Štěpánek vychytal první nulu

Mountfield doma vyzval Oceláře a ještě před utkáním vysvětlil absenci Matěje Chalupy v sestavě, s nímž se Hradec Králové domluvil na ukončení působí. V ostrém utkání, v němž rozhodčí udělili 21 menších trestů, šli do vedení Slezané po zásahu kanonýra Martina Růžičky. Ve druhé části gól nepadl, ale pak se prosadil hostující Stránský a desátou výhru Třince z dosavadních jedenácti utkání korunoval trefou do opuštěné klece Hradce Králové Slovák Marcinko. Gólman Ocelářů Štěpánek zapsal první čisté konto v sezoně.

David Kočí (asistent trenéra Hradce Králové): „Mentálně jsme byli na utkání dobře připravení a chtěli jsme navázat na výkony z minula. Je ale těžké hrát zápas a dostat se do něj, když polovinu strávíme na trestné lavici. Já si snad ani nepamatuju žádné momenty ze hry pět na pět, buď jsme měli oslabení my, nebo zase Třinec. Byl to těžký zápas a těžko se hodnotí.“

Václav Varaďa (trenér Třince): „Po nezdaru v Pardubicích, kde jsme promarnili vysoké vedení, jsme hráli solidní zápas. Byl hodně rozkouskovaný přesilovkami pro oba týmy, které třeba mohly rozhodnout. Asi to bylo o jednom gólu. I když je výsledek nakonec vyšší, tak si myslím, že domácí hráli velmi slušně a průběh zápasu byl velmi vyrovnaný. Nám pomohl první gól, potom jsme hráli solidně oslabení, ale škoda, že jsme si nepomohli v přesilovce pět na tři další brankou. Domácím jsme ale v podstatě kromě jejich přesilových her nedali žádnou vážnější příležitost, a když, tak nás Kuba Štěpánek podržel. Jsme hrozně rádi i za něj a určitě se nám pojede domů lépe.“

MOUNTFIELD HK – HC OCELÁŘI TŘINEC 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 15. Martin Růžička (P. Vrána, M. Stránský), 48. M. Stránský (Martin Růžička), 60. Marcinko (Jaroměřský, Kundrátek).
Rozhodčí: Hejduk, Pilný – Lučan, Kis.
Vyloučení: 12:9.
Bez využití.
Střely na branku: 18:31.
Bez diváků.
Mountfield HK: Š. Lukeš – Zámorský, Nedomlel, Hronek, Čáp, F. Pavlík (A), Šalda, R. Pilař – Smoleňák, Cingel, Kelly Klíma – J. Sklenář, V. Růžička, Orsava – Perret, Lev, Kevin Klíma – R. Pavlík, Koukal, Jergl. Trenéři: Růžička st., Branda a Kočí.
HC Oceláři Třinec: Štěpánek – D. Musil, M. Doudera, Kundrátek, Jaroměřský, M. Adámek, Zahradníček – Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský – Chmielewski, Marcinko, Zadina – O. Kovařčík, Jašek, M. Kovařčík – Dravecký, Roman, Hrehorčák – Kurovský. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Vítkovice dobyly led Komety, v čase 58:23 rozhodl Trška

Hokejisté Komety po porážkách v Pardubicích a Karlových Varech doma v přestřelce zdolali Zlín, o další body usilovali proti Vítkovicím. Ty ze zvedly po šokujícím debaklu s Českými Budějovicemi a odvedly si všechny body z Mladé Boleslavi. Tři body urvali Ostravané i pod Špilberkem. V Brně vedli po trefě Mikysky, pak sice Kometa, na jejíž střídačce chyběl kvůli nemoci majitel Libor Zábranský, otočila skóre zásluhou Schneidera a Muellera, ale v závěru řádili bývalí hráči Komety v dresu Vítkovic. Na 2:2 srovnal Hruška a těsně před koncem završil hostující obrat zadák Trška.

Jan Zachrla (asistent trenéra Komety): „Pro nás to byl trochu nešťastný zápas. Po celou dobu utkání jsme byli Vítkovicím vyrovnaným soupeřem, ale rozhodla přesilovka, v níž byli hosté produktivnější. Měli jsme šance, ve hře i v přesilovkách, ale gól navíc jsme nedali. Vítkovice jsou dobře organizovaný tým, byli jsme na ně připraveni, ale zradila nás koncovka.“ 

Darek Stránský (asistent trenéra Vítkovic): „Šli jsme rychle do vedení. Začátek se pro nás vyvíjel dobře, pak jsme se sice dostali pod tlak, ale dokázali jsme soupeře eliminovat, aby se nedostával do větších šancí. Ve druhé části jsme po špatně rozebraném buly obdrželi góly. Do třetí třetiny jsme vstoupili aktivněji ve snaze urvat body. Podařilo se nám vyrovnat a proměněná přesilová hra byla bonusem. Klíčem k úspěchu bylo ubránit přesilovky soupeře, podržel nás v nich brankář Miroslav Svoboda.“

HC KOMETA BRNO – HC VÍTKOVICE RIDERA 2:3 (0:1, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 28. Schneider (Vincour, Klepiš), 49. Mueller (P. Holík) – 2. J. Mikyska (R. Černý, Trška), 52. Hruška (R. Polák, Štencel), 59. Trška (Polášek, Marosz).
Rozhodčí: Kika, Micka – Ganger, Klouček.
Vyloučení: 3:4.
Využití: 0:1
Střely na branku: 34:42.
Bez diváků.
HC Kometa Brno: Vejmelka – Freibergs, O. Němec, J. Zbořil, Pyrochta, Gulaši, Svozil – Zaťovič, P. Holík, Mueller – Vincour, Klepiš, Schneider – DeFazio, Süss, Kunc – Plášek ml., Brabenec, L. Horký – Matěj Svoboda. Trenéři: Horáček a Zachrla.
HC VÍTKOVICE RIDERA: Mir. Svoboda – Štencel, R. Polák, L. Kovář, Polášek, Trška, R. Černý – Schleiss, Hruška, Lakatoš – L. Krenželok, Marosz, Mallet – Dej, J. Mikyska, Šišovský – Dočekal, Werbik, Bernovský. Trenéři: Trličík, Svozil a D. Stránský.

Tabulka Tipsport extraligy

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. HC Škoda Plzeň 14 8 3 1 2 49:28 31
2. HC Oceláři Třinec

11

9 1 1 0 53:26 30
3. HC Sparta Praha 15 8 1 1 5 51:36 27
4. Mountfield HK 12 8 1 0 4 40:27 26
5. Bílí Tygři Liberec 13 6 2 2 3 36:27 24
6. HC Energie Karlovy Vary 12 8 0 0 4 35:39 24
7. BK Mladá Boleslav 12 5 1 2 4 44:34 19
8. HC VÍTKOVICE RIDERA 11 4 2 2 3 30:32 18
9. HC Kometa Brno 11 2 2 1 6 29:36 11
10. PSG Berani Zlín 12 3 1 0 8 28:38 11
11. HC VERVA Litvínov 11 2 2 1 6 21:31 11
12. HC Olomouc 12 3 0 2 7 22:42 11
13. HC Dynamo Pardubice 12 1 2 1 8 24:48 8
14. Madeta Motor České Budějovice 13 1 0 4 8 31:49 7

Další program Tipsport extraligy

Pátek 27. listopadu – 21. kolo:
17:00 Mountfield HK – HC Sparta Praha
17:00 HC Oceláři Třinec – Bílí Tygři Liberec (O2 TV Sport)
17:30 HC Škoda Plzeň – HC Kometa Brno
17:30 PSG Berani Zlín – Madeta Motor České Budějovice
17:30 HC Energie Karlovy Vary – HC VÍTKOVICE RIDERA
18:00 HC Olomouc – BK Mladá Boleslav
18:00 HC Dynamo Pardubice – HC VERVA Litvínov

Sobota 28. listopadu – předehrávka 22. kola:
15:15 HC Škoda Plzeň – HC VÍTKOVICE RIDERA (O2 TV Sport)

Neděle 29. listopadu – 22. kolo:
15:30 PSG Berani Zlín – HC Energie Karlovy Vary
16:00 BK Mladá Boleslav – HC Dynamo Pardubice
16:00 HC Sparta Praha – HC VERVA Litvínov
17:00 HC Kometa Brno – Bílí Tygři Liberec
17:00 Madeta Motor České Budějovice – HC Olomouc
18:00 HC Oceláři Třinec – Mountfield HK (ČT sport)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz