Budějovice doma bez Gulaše! Za čtvrteční blikanec dostal flastr

Milan Gulaš nezasáhne do čtvrtého utkání semifinálové série proti Spartě, disciplinární komise extraligy potrestala útočníka Motoru zastavením činnosti na jeden zápas a finanční pokutou.

Šlo o situaci, která ovlivnila celé střetnutí. České Budějovice přitom dělilo necelých pět minut od první výhry v sérii, ale...

Pak ale Gulaš udeřil hokejkou do obličeje hostujícího Tomáška a od rozhodčích si po chvíli vyslechl trest na pět minut plus do konce zápasu.

Sparta následně během dlouhé přesilovky srovnala z 0:2 na 2:2 a velkolepý obrat dotáhla díky Chlapíkovi v prodloužení.

Zkrat zkušeného barda navíc má dohru: od předsedy disciplinárky Viktora Ujčíka vyfasoval flastr na jedno utkání, kromě toho musí zaplatit pokutu ve výši 10 % procent měsíční odměny.

„Zákrok byl veden na protihráče, který nebyl v držení kotouče a nacházel se v pozici v kleče.“

„Zákrok byl veden na protihráče, který nebyl v držení kotouče a nacházel se v pozici v kleče. Hráč se před ním otočil čelem k protihráči a holí drženou v obou rukách ho udeřil do obličeje,“ píše se v rozhodnutí předsedy disciplinární komise.

Celé vyjádření předsedy disciplinární komise ELH k zákroku Milana Gulaše:

„Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Milana Gulaše na protihráče Davida Tomáška, za který mu byl v utkání HC Motor České Budějovice – HC Sparta Praha (07. 04. 2022) uložen větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za nedovolený zásah ho hlavy nebo krku.

Na základě videozáznamu shledal, že zákrok byl veden na protihráče, který nebyl v držení kotouče a nacházel se v pozici v kleče. Hráč se před ním otočil čelem k protihráči a holí drženou v obou rukách ho udeřil do obličeje, čemuž odpovídá i následný pohyb hlavy protihráče. Byť lze předpokládat, že cílem hráče nebyl zásah přímo do obličejové části hlavy, vlastní úder byl veden vědomě a úmyslně. 

Předseda disciplinární komise ELH vyhodnotil zákrok jako nedovolený zásah do hlavy nebo krku a hráče Milana Gulaše (HC Motor České Budějovice) potrestal nepodmíněným zastavením činnosti na 1 soutěžní utkání a finanční pokutou ve výši 10 % základní měsíční odměny.“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz