Býci se mstí Podešvovi: Jdou po mně, na provokace jsem připravený

Foto: Rostislav Pfeffer, hcorli.cz

Provokace, ostré zákroky, případně hromadné bitky. To všechno nabízí vyhecovaná finálová bitva mezinárodní EBEL mezi Znojmem a Salcburkem, který Orlům hned v úvodním střetnutí odstavil ze hry zkušeného zadáka Andrého Lakose, ve druhém knokautoval Martina Podešvu a v důrazné hře pokračoval také v dalších soubojích. „Je to vyhecované,“ přiznává znojemský obránce Petr Šenkeřík.

Finále pomalu vrcholí a provokace ze strany rakouského soupeře pochopitelně přibývají. „Oni to dělají pořád, mě tam také jednou zbytečně podkopli. Asi to mají zapotřebí, chtějí se dostat do výhody, vybojovat si nějaký faul za oplácení a nějakým způsobem nás vyprovokovat. Tak to prostě chodí a k play off to patří,“ uvědomuje si pětadvacetiletý zadák. „Každý chce vyhrát, nikdo nechce dát žádný puk zadarmo a z toho to pak vzniká,“ doplňuje Petr Šenkeřík.

"Uděláme všechno pro to, abychom sérii vrátili zpátky do Rakouska."

Soupeřův důraz na vlastní kůži pocítil také útočník Martin Podešva. Na něj si ve druhém klání počíhal produktivní Američan Brett Sterling, jenž musel po svém úletu předčasně pod sprchy. „Píchl mě hokejkou a inkasoval trest na pět minut plus do konce utkání. Pořád je z toho velmi rozčarovaný a jde po mně,“ popisuje Podešva, který předtím u mantinelu čistě dohrál jednoho z hráčů Salcburku. „Špatně to stále nesou a chtějí mi to oplácet,“ pokračuje.

Znát to bylo i v klíčové páté bitvě, v níž se oba hráči několikrát potkali. A zatímco Martin Podešva dokázal udržet nervy na uzdě, Brett Sterling putoval hned čtyřikrát na trestnou lavici. „Je v tomhle hodně aktivní. Ale já jsem na to připravený, mohou v tom klidně pokračovat,“ usmívá se znojemský útočník. Právě on byl tím hráčem, na nějž domácí Býci vystartovali po závěrečné siréně a spustili tím hromadnou melu, která byla k vidění už ve Znojmě.

Vítkovice, Vsetín nebo Motor. Lidé nám drží palce, těší Orla Šedivého »

Hokejisté rakouského týmu přitom mohou být momentálně mnohem spokojenější. Finálovou partii totiž dvěma výhrami překlopili na svou stranu a jsou krok od mistrovského titulu. Duel s pořadovým číslem pět zvládli především díky skvělému začátku. „Mají v kádru hodně hráčů ze zámoří a ti jsou naučení do toho v úvodu vlétnout,“ líčí Šenkeřík. Ovšem pokud chtějí Orli uspět, budou se muset vyvarovat především hrubých chyb ve své obranné třetině.

„Kdyby se chyby nedělaly, pak končí zápasy 0:0. Ale musíme se z toho ponaučit,“ velí Petr Šenkeřík před šestým pokračováním dramatické finálové série, v níž budou Orli před zaplněnou halou odvracet konec sezony. „Věřím, že vyhrajeme,“ líčí odhodlaně člen orlí letky. „Uděláme všechno pro to, abychom sérii vrátili zpátky do Rakouska. Chceme za každou cenu vyhrát,“ hecuje Podešva. Šestý díl finále mezinárodní EBEL je ve Znojmě na programu v úterý od 19:40.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz