Byla to dost těžká sezona, přiznává bek Rohan. Vary se loučily blamáží

Foto: Kateřina Macečková, hokejkv.cz

Poslední zápas sezony odehrála karlovarská Energie na domácím ledě proti pražské Slavii a v podstatě už o nic nešlo. Karlovy Vary zachránily extraligu už v předchozím zápase proti Jihlavě a hráči z hlavního města tak už neměli žádnou naději na postup do nejvyšší české hokejové soutěže. A na ledě v KV Aréně to bylo vidět. Padlo v utkání sice jedenáct branek, ale tempo hry odpovídalo spíše přátelskému utkání před začátkem soutěže, než zápasu, ve kterém by, zejména ti karlovarští, hokejisté chtěli poděkovat věrným fanouškům za podporu v celém, nutno podotknout ne zrovna vydařeném, ročníku.

Energie vstoupila do utkání výborně a v první části hry si dokázala vybudovat čtyřbrankový náskok. Zdálo se, že skvěle rozehrané utkání dovede do úspěšného konce, jenže ve druhé třetině přišel, jak je už v Karlových Varech zvykem, zkrat a čtyři obdržené branky oproti jedné vstřelené. Ve třetím dějství pak už jen slávisté korunovali svůj výkon z předchozí části hry a dvěma góly se postarali o to, že poslední tři body v sezoně získají právě oni. „Chtěli jsme vyhrát kvůli našim fanouškům, ale bohužel se nám to nepodařilo. Takový je hokej. Druhá třetina už nás trápí dlouho, vždy je máme špatné. Bohužel jsme dostali čtyři góly a pustili jsme Slavii zbytečně do hry,“ říká zklamaně obránce Energie Martin Rohan.

Karlovy Vary odehrály náročných jedenáct utkání, ve kterých bojovaly o důležité body potřebné k záchraně extraligové licence. Nakonec byla jejich mise úspěšná a cíl byl splněn už v předposledním zápase, když energetici zvítězili na ledě Jihlavy. „Všichni jsme chtěli, abychom to rozhodli už dříve. Kdybychom nerozhodli v Jihlavě, pak by to byl pro nás psychicky velmi těžký zápas,“ přiznává Rohan.

Pro pětadvacetiletého obránce Západočechů byla letošní sezona určitě tou nejnáročnější v jeho dosavadní kariéře. S Kadaní, kde v průběhu sezony odehrál 45 utkání, sice postoupil do play off, ale v Karlových Varech musel bojovat ve všech osmnácti zápasech o záchranu extraligy. „Byla to hodně těžká sezona.“ Martin Rohan v základní části Tipsport extraligy odehrál pouze dvanáct utkání a musel tedy nastoupit do rozjetého vlaku, což není nikdy ideální. „Bylo to pro mne velmi náročné,“ říká stroze obránce s devadesátkou na zádech.

V zápasech play out i v baráži se setkával Martin Rohan v jednom týmu s bratrem Tomášem, který ale nastupuje v ofenzivě Západočechů. Spolupráci se svým sourozencem si ale nemůže vynachválit. „S bráchou se mi hraje hrozně dobře, i když jsme spolu mockrát nehráli. Vždycky, když spolu jsme, tak hrajeme dobře,“ říká na závěru posledního pozápasového rozhovoru letošní sezony Martin Rohan.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz