<

Bývalý útočník Energie či Vítkovic se stěhuje. Nadále ale zůstává v Německu

Foto: erc-ingolstadt.de

27. října 2020, 10:59

Václav Jáchim

Loni na podzim koketoval s přesunem do Zlína, pak se ale Petr Pohl rozhodl pro setrvání v Německu a kývl Drážďanům. Zkušený útočník, který v minulosti válel TELH za Vítkovice či Energii, nyní hlásí další stěhování. Hokejista s reprezentačními zkušenostmi podepsal smlouvu s týmem Eispiraten Crimmitschau.

Vynikající bruslař má německé občanství, ovšem nejen proto je pro tamní kluby zajímavým zbožím. Pohl nechal za zády angažmá v elitních týmech Eisbären Berlín, Ingolstadtu, Norimberku či Wolfsburgu a pokračuje ve druhé německé DEL. Jeho příchod do Crimmitschau potvrdil klub na svém webu.

Pohl míří do týmu od velkého regionálního rivala, dosud totiž nastupoval za Drážďany, kde v minulé sezoně sehrál i s play off 43 utkání, přičemž zaznamenal celkem 26 gólů a 16 nahrávek. V Crimmitschau má zvýšit herní úroveň týmu a kvalitní produktivitou především pomoci ofenzivě.

„S Petrem a jeho agentem jsme v uplynulých dnech vedli konstruktivní rozhovory, jsme rádi, že se stane součástí Eispiraten. Naší snahou je, aby se co nejdřív připojil k týmu," uvedl na klubových stránkách výkonný ředitel Jörg Buschmann. Pohl hraje v Německu už od léta 2014, u našich západních sousedů má za sebou šest kompletních sezon.

Někdejší naděje Columbusu za tu dobu vystřídala pět klubů, před časem byl ve hře Pohlův návrat do Česka. Nešlo jen o zmíněné kontakty se Zlínem, účastník MS dvacetiletých 2006 se za doby působení trenéra Kruppa krátce připravoval se Spartou, když řešil další angažmá. Tahle varianta nakonec padla, do vlasti se čtyřiatřicetiletý rodák z Kopřivnice ani teď nevrátí.

Pohlovi sedí německý hokej, v elitní soutěži i o patro níž měl pravidelně kvalitní statistiky. Vedení Crimmitschau doufá, že trefilo optimální posilu. „Za dohodu s klubem jsem velmi rád, zvlášť po tak dlouhé době bez hokeje. Už se těším, jak si zase pořádně zahraju a s týmem zaútočíme na úspěch," připomněl Petr Pohl pro stránky nového zaměstnavatele.

V Crimmitschau, které společně s Drážďany hostilo MS osmnáctiletých 2011, aktuálně působí jiný český útočník Lukáš Vantuch. Dres týmu v minulosti oblékali mj. také Tomáš Kubalík, Tomáš Knotek, Martin Heinisch, Jakub Langhammer, Lukáš Poživil, Jaroslav Kristek, Richard Jareš, David Kuchejda a další našinci. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz