Červený naplnil předpoklady, ze Slovanu jde do švédského Brynäs Gävle

Foto: Aleš Krecl, Český hokej

14. února 2019, 11:38

Václav Jáchim

Několik dní se o tom spekulovalo, teď je stěhování Rudolfa Červeného potvrzeno. Reprezentační útočník opouští Slovan Bratislava, nově bude oblékat dres Brynäs Gävle. „Se švédským klubem se dohodl na smlouvě do konce sezony," potvrzuje Michal Sivek ze společnosti Eurohockey Services, která hráče zastupuje.

Bývalý hráč Mountfieldu ještě ve středu nastoupil za Slovan do posledního domácího utkání KHL sezony proti Minsku, nyní se v Bratislavě loučí. Jelikož má Slovan pozastaveny transfery, odchody hokejistů musely proběhnout prostřednictvím disciplinární komise KHL, které posléze potvrdí či zamítne zrušení kontraktu.

„Nebylo jednoduché tenhle proces absolvovat, ale všechno se nám povedlo vyřídit. Ve Švédsku končí přestupní termín v pátek. Chtěli bychom poděkovat vedení Slovanu za ochotu a za to, že Rudovi klub v tomto směru vyšel vstříc," připomíná Michal Sivek.

Foto: Aleš Krecl, Český hokej

Odchovanec jihočeského hokeje byl delší dobu v hledáčku zahraničních zájemců. Slovan končil sezonu v Kontinentální lize z povinnosti, týmy z jiných soutěží o tom pochopitelně věděly. „Sledovali jsme vhodné kandidáty, na Červeného jsme dostali dobré reference. Je to technický, velmi chytrý a inteligentní hokejista, který má zkušenosti. Hrál i na nedávných Beijer Hockey Games ve Stockholmu," uvádí na klubovém webu sportovní ředitel švédského klubu Andreas Dackell.

Červený původně zvažoval víc nabídek. „Měli jsme konkrétní návrhy také ze Švýcarska, ale zájem ze strany Brynäs zaujal Rudu nejvíc. Je to kvalitní švédský klub, který má ambice uspět v play off. Červený nechtěl končit sezonu za několik dní, láká ho pomoci týmu k úspěchu. Ve Švýcarsku o něj stály i některé zvučné kluby, ty ale bude čekat boj o záchranu," vysvětluje Sivek.

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

Útočník, který má na kontě sedm mezistátních startů, v kádru Brynäs doplní Roberta Kousala. Podle informací z klubového webu bude jednou z variant, že by oba Češi v sestavě aktuálně desátého celku SHL nastupovali společně. „Podle našeho názoru je Červený hráčem, který v našem mužstvu zvýší kvalitu," připomíná Dackell.

Právě s ním o transferu jednal Michal Sivek. „Brynäs stálo o Rudu delší dobu, museli jsme ale vyřešit jeho ukončení spolupráce se Slovanem. Ve středu odehrál Červený v Bratislavě poslední zápas KHL, dnes večer letí do Švédska. První utkání za nový tým by měl absolvovat v sobotu," dodává hráčův zástupce.

V ruské Kontinentální lize letos Červený absolvoval 57 zápasů, zaznamenal 11 gólů a 12 nahrávek. V zahraniční předtím působil jen v období 2007-09, kdy válel za kanadský juniorský tým Regina Pats.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz