Češi přehráli Slováky. Na MS v inline hokeji je dnes čeká semifinále

Foto: worldskate.org

18. září 2021, 10:00

Marek Hedbávný

Češi si ve čtvrtfinále MS v inline hokeji (organizace FIRS) poradili se Slováky a po přesvědčivé výhře 5:0 postupují do sobotního semifinále s Itálií.

Slovensko vzdorovalo favorizovanému Česku jen v první polovině – až do patnácté minuty drželo stav 0:0, jenže potom už nápor svého soupeře neustálo.

V čase 14:22 uklidnil Česko prvním gólem v utkání Petr Školoud. 

Druhý poločas už byl čistě v české režii: krátce po přestávce zvýšil Martin Fiala, stejný hráč se trefil i o pár minut později a Česko postupně svůj náskok navyšovalo.

Po vítězství v základní skupině tedy zvládlo i čtvrtfinále a v italském Roccarasu bude hrát o medaile.

„Nalomil je třetí gól. Pak už cítili, že si nečuchnou."

„První polovina byla vyrovnaná. Slováci měli ještě nějaké síly a šance. My jich ale měli víc a naštěstí jsme dali gól už v prvním poločase," těší brankáře Daniela Brabce. „Nalomil je třetí gól. Pak už cítili, že si nečuchnou. To je zlomilo."

„Byl to těžký zápas. Slováci se zlepšují každým rokem, jsou lepší a lepší," potvrzuje obránce Lukáš Cik. „Na konci už ale neměli tolik sil. Asi i proto, že ještě ráno hráli s Namibií."

„Bylo to perfektně odmakané," přidává se generální manažer Tomáš Würtherle. „Kluci hráli to, co jsme si řekli. Trpělivě."

Češi jsou dlouhodobě – společně s Američany – nejúspěšnějším týmem na MS v inline hokeji organizace FIRS. Z posledních devíti šampionátů mají pět zlatých medailí, dvě stříbrné a dvě bronzové.

Také letos si přijeli pro zlato, v sobotu večer od 20:00 je ale čeká těžká zkouška – semifinálový souboj s Italy.  

„Mají dobré gólmany. Jsou brusliví jako všechny jižanské národy. Mají už i kluky, kteří umí dobře vystřelit. Takže to bude náročné utkání. Hlavně nedostat na začátku gól," přeje si Brabec.

„Jsou doma, určitě budou mít podporu a tým také nemají špatný. Ale pokud si jedeme pro zlato, což jedeme, tak si soupeře nemůžeme vybírat," hlásí sebevědomě generální manažer Würtherle.

ČESKO – SLOVENSKO 5:0 (1:0, 4:0)

Branky a nahrávky: 15. Školoud (Loskot), 22. Fiala (Cik), 29. Fiala (Cik), 30. Andrýsek (J. Novák), 35. Loskot (Šebek).
Vyloučení: 1:1.
Bez využití.
Česko: Brabec – Chamrád, Cik, Strýček, Bernad, Školoud, Skácel, Andrýsek, Šebek, Fiala, Loskot, L. Novák, J. Novák.
Slovensko: Pončák – Uhnák, Haring, Krajc, Haščič, Szabó, Olša, Juhás, Mrázik, Novák F., Šimonič, Bednarič, Ertel.

Další program Česka na MS v inline hokeji

18. září – semifinále:
20:00 Česko – Itálie

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz