Česko vs. Norsko. Vítěz skončí na MS pátý a hlavně si zajistí paralympiádu

Foto: Český para hokej

Nebude to ledajaký souboj o páté místo. Rozhodně nepůjde o souboj smutných poražených ze čtvrtfinále. Zápas s Nory je naopak pro českou para hokejovou reprezentaci zápasem roku.

Proč?

Vítěz tohoto utkání si totiž zajistí účast na paralympijských hrách v Pekingu. Duel startuje ve 20:30 a v živém přenosu ho bude vysílat ČT sport. 

Sledovat ho můžete také prostřednictvím ParaHockeyTV ↓

Češi jsou i díky výhodě domácího prostředí favoritem, ale pozor!

Norové ve čtvrtfinále málem vyřadili Korejce, prohráli až po gólu v prodloužení. Naopak svěřenci Jiřího Břízy se zatím v Ostravě trápí.

Tolik, že po čtyřech zápasech nemají na kontě stále ani jednu vstřelenou branku. Postupně prohráli s Jižní Korejí (0:2), USA (0:4), Kanadou (0:10) a ve středečním čtvrtfinále s Ruskem (0:7).

„S Norskem jsme hráli přípravný zápas, který jsme vyhráli. To utkání bychom měli v pohodě zvládnout."

Norové ve slabší skupině porazili Italy (4:3pr.) a potom přemohli Slováky (3:2). Na závěr sice vybouchli s Rusy (1:18), debakl ale napravili parádním výkonem ve čtvrtfinále. Za norskou reprezentaci mimochodem nastupuje i žena: Lena Schroederová.

Reprezentačním heslem Norska je potom výstižné: Jsme ochotni krvácet za svůj tým!

„V souboji o páté místo si určitě můžeme věřit, ale je to para hokej, nic není jisté a jediné utkání rozhodne," říká před klíčovým zápasem trenér Česka Jiří Bříza.

Obránce David Motyčka je sebevědomý: „Na boj o páté místo jsme připravení. S Norskem jsme hráli přípravný zápas, který jsme vyhráli. To utkání bychom měli v pohodě zvládnout. Góly už musí přijít, stoprocentně. Musíme vyhrát. Nevím, co jiného by se mohlo stát.“

Foto: Petr Kotala, Český para hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz