Kometa nedala gól Pardubicím. Přerov a Boleslav schytaly sedmičku

Foto: Vít Golda, hc-kometa.cz

Velký letní turnaj se šestnácti účastníky odstartoval! V prvním kole Generali Česká Cupu uspěly Hradec Králové i Pardubice. Naopak Přerov a Mladá Boleslav dostaly po sedmi gólech.

Kometa nedala gól Kloučkovi

Pardubice vstoupily do nové éry – pod majitelem Petrem Dědkem – parádně. Na úvod Generali Česká Cupu totiž vyhrály v Brně.

To samo o sobě je skvělé.

Natožpak, když od Komety na jejím ledě nedostaly ani gól!

Hrdinou zápasu byl brankář Milan Klouček (34 zákroků), který se po hostování v Českých Budějovicích hodlá stát pardubickou jedničkou. Zaujal také Tomáš Zeman, jenž přežil první zužování kádru a statečně se pere o místo v sestavě. Právě devatenáctiletý útočník, který se do Pardubic vrátil po dvou sezonách ve Finsku, dal vítězný gól. I když hodně kuriózní ↓

HC KOMETA BRNO – HC DYNAMO PARDUBICE 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 28. Zeman, 35. Mikuš (Svačina).
Rozhodčí: Hodek, Micka – Lhotský, Svoboda.
Vyloučení: 1:1.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 34:30.
Diváci: 499.
HC Kometa Brno: Vejmelka – Freibergs, Pyrochta, O. Němec, Bartejs, Zábranský, D. Mikyska – Schneider, P. Holík, Vincour – Šoustal, Plekanec, Rákos – Kunc, Střondala, Plášek ml. – L. Horký, Kusko, Matěj Svoboda – P. Kratochvíl. Trenéři: Pokorný, Bělohlav a Horáček.
HC Dynamo Pardubice: Klouček – Holland, Mikuš, Hrádek, J. Kolář, Bučko, Ivan, Vála – Svačina, Poulíček, Mandát – Paulovič, Claireaux, Kusý – Machala, Anděl, Blümel – M. Kratochvil, Zeman, Rohlík. Trenéři: Razým, Mikeska a Čáslava.

Výhru Hradce Králové zařídili zkušení útočníci

Hradec Králové nasadil do prvního kola poháru dost zkušenou sestavu. A bylo to znát! Výhru na ledě houževnaté Olomouce řídili právě starší hráči.

Na 1:1 srovnal – v Olomouci dobře známý – šikula Aleš Jergl. Do trháku pak hosty poslali Jakub Orsava s Jakubem Sklenářem. Když se ve třetí třetině Mora dotáhla na rozdíl jednoho gólu, za Hradec Králové udeřil úplně nejzkušenější borec – Petr Koukal. Na konečných 2:5 pak upravil francouzský express Jordann Perret.

Hradec Králové tedy do tabulky zapisuje tři body. Dalšími účastníky silné skupiny C jsou Kometa a Pardubice. Připomínáme, že se hraje každý s každým dvakrát. Do play off pak postupují první dva.

HC OLOMOUC – MOUNTFIELD HK 2:5 (1:0, 0:2, 1:3)

Branky a nahrávky: 19. Kucsera (Valenta), 46. Škůrek (Kolouch, Gřeš) – 28. Jergl (Perret, Zámorský), 35. Orsava (Perret), 41. J. Sklenář (F. Pavlík, Jank), 48. Koukal (Orsava), 56. Perret (Kevin Klíma).
Rozhodčí: Dědek, Kika – Gebauer, Rožánek.
Vyloučení: 1:5.
Bez využití.
Střely na branku: 24:21.
Diváci: 950.
HC Olomouc: Konrád – Valenta, Černý, Vyrůbalík, Škůrek, A. Rutar, Dujsík, Hlaváč – Burian, Strapáč, V. Tomeček – Bambula, Handl, Mácha – Olesz, Nahodil, Navrátil – Gřeš, Kucsera, Kolouch. Trenéři: Moták a Tomajko.
Mountfield HK: Mazanec (od 32. Lukeš) – Nedomlel, Zámorský, Jank, Čáp, Váchal, F. Pavlík – R. Pilař, Lev, Cingel – Smoleňák, J. Sklenář, Růžička mladší – Klíma, Perret, Klíma – Jergl, R. Pavlík, Koukal – Orsava. Trenéři: Růžička starší, Branda a Kočí.

Tabulka skupiny C

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. Mountfield HK 1 1 0 0 0 5:2 3
2. HC Dynamo Pardubice 1 1 0 0 0 2:0 3
3. HC Kometa Brno 1 0 0 0 1 0:2 0
4. HC Olomouc 1 0 0 0 1 2:5 0

Mladá Boleslav doma schytala sedmičku

Tenhle zápas přinesl gólové hody – už po první třetině to bylo 3:5! A to mimo jiné proto, že tradičně pevná mladoboleslavská obrana nenastoupila v prvním kole Generali Česká Cupu v nejsilnějším možném složení. Příležitost dostali tři beci z partnerského Ústí nad Labem: Vladimír Brož, Jiří Drtina a David Vala. V útoku pak Bruslařům pomohli další hráči Slovanu, a to včetně veterána Michala Trávníčka nebo Jiřího Severy.

Brož i Severa sice skórovali, ale ani celkem pět branek nestačilo domácím k výhře. Hosté se totiž trefili dokonce sedmkrát! Dvěma góly zaujal Martin Osmík.

BK MLADÁ BOLESLAV – HC ENERGIE KARLOVY VARY 5:7 (3:5, 0:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 1. Flynn (Najman), 5. Bernad (Kousal, Fillman), 16. Severa (Maršoun, Vala), 43. Šidlík (Čermák), 49. Brož (Bernad, Flynn) – 4. Osmík (Kowalczyk), 12. Weinhold (Vondráček, Šenkeřík), 15. Machač (Šenkeřík, Kotvan), 20. Osmík (Šik), 20. Vondráček (Pulpán), 41. Koblasa (Weinhold, Černoch), 42. Vildumetz (Mikúš).
Rozhodčí: Hejduk, Pilný – Kajínek, R. Špringl.
Vyloučení: 4:3.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 26:39.
Diváci: 419.
BK Mladá Boleslav: Schwarz (od 41. Haas) – Bernad, Fillman, Šidlík, Brož, Drtina, Vala – Flynn, Najman, Kousal – Trávníček, Čermák, Kotala – Grim, V. Houška, Maršoun. Trenéři: Rulík a Patera.
HC Energie Karlovy Vary: Novotný (od 32. Horák) – Kotvan, Šenkeřík, Kowalczyk, Plutnar, Pulpán, Weinhold, Vodička, Přibyl – Koblasa, Černoch, Kohout – Mikúš, Vildumetz, Hladonik – Redlich, Machač, Vondráček – Zabloudil, Osmík, Šik. Trenéři: Pešout a Mariška.

Chmielewski pěti body zničil Přerov

Na Generali Česká Cup byli možná nejvíc natěšení v prvoligovém Přerově. Dostali totiž jedinečnou příležitost připravit se na novou sezonu s nejlepšími týmy v republice. Společně s Kladnem jsou Zubři jedinými účastníky z Chance ligy.

Hned první zápas ale ukázal, že Přerov čeká hodně náročná konfrontace – na ledě obhájce titulu schytal sedmičku. Hanáci přitom začali dobře, když je ve 4. minutě do překvapivého vedení poslal mladíček Jan Štefka.

Jenže pak dominovali domácí. Celkem přestříleli soupeře 50:17.

Zazářil především Aron Chmielewski, autor dvou branek a tří asistencí. Zajímavé je i to, že Třinci vychytal výhru teprve sedmnáctiletý Tomáš Suchánek, mimochodem přerovský odchovanec.

HC OCELÁŘI TŘINEC – HC ZUBR PŘEROV 7:2 (3:1, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 6. Kurovský (Chmielewski), 6. Husák (Mikúš), 13. Chmielewski (M. Kovařčík, O. Kovařčík), 26. M. Kovařčík (Chmielewski), 39. Veselý (Zahradníček, Haman), 47. M. Kovařčík (O. Kovařčík, Chmielewski), 54. Chmielewski (O. Kovařčík) – 4. Štefka (Süss), 22. Süss (Hrabal, Forman).
Rozhodčí: Šír, Mrkva – Hlavatý, Lederer.
Vyloučení: 2:6.
Využití: 2:0.
Střely na branku: 50:17.
Diváci: 500.
HC Oceláři Třinec: Suchánek – Jaroměřský, Doudera, Zahradníček, Haman, Husák, Adámek – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Kofroň, Veselý, Kurovský – Hrehorčák, J. Mikúš, Roman. Trenéři: Varaďa a Zadina.
HC ZUBR Přerov: Holík – Krisl, Forman, Kleiner, Zbořil, Dřímal, Klimíček, Gréč, Weintritt – Hrabal, F. Dvořák, Hejcman, Dostálek, Süss, Štefka, J. Dvořák, Hradil, Hajšman, Dobša, Fencl. Trenéři: Kočara a Grof.

Zlín díky slepeným gólům porazil Vítkovice

Čtyřicet minut se Zlín ne a ne prosadit. Daniel Dolejš odolával. Jenže pak, najednou... Zlín během čtyř minut otočil výsledek z 0:1 na 3:2. Těsně před koncem druhé třetiny vyrovnal Jakub Herman, ve 42. a 44. minutě pak skórovali Jakub Šlahař a Dalibor Řezníček.

Hostům nepomohl ani premiérový gól posily Rostislava Marosze, ve zbytku utkání už soupeře nedostihli. Zlín tedy získává do poháru tři body. Ve skupině D se oba týmy potkají ještě s Přerovem a Třincem.

PSG BERANI ZLÍN – HC VÍTKOVICE RIDERA 4:3 (0:1, 1:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 40. Herman (Nosek), 42. Šlahař (Fryšara), 44. Řezníček (Fořt), 57. Šlahař (Nosek, Honejsek) – 9. Machů (T. Kubalík, Werbik), 43. Marosz (Mallet, Irgl), 60. Demel (Hruška, Fridrich).
Rozhodčí: Obadal, Kubičík – Bryška, Hranoš.
Vyloučení: 5:5.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 39:38.
Diváci: 1 000.
PSG Berani Zlín: Kašík – Gazda, Žižka, Nosek, Hamrlík, Řezníček, Dluhoš – Šlahař, Honejsek, Okál – J. Ondráček, Fořt, Herman – Dufek, Fryšara, Köhler – Karafiát, P. Sedláček, Kubiš. Trenéři: Svoboda a Hamrlík.
HC VÍTKOVICE RIDERA: Dolejš – Machů, Trška, Koch, Kubeš, L. Kovář, Demel – Irgl, Hruška, Fridrich – Bernovský, Marosz, Schleiss – Baláž, J. Mikyska, Mallet – T. Kubalík, Werbik, Šišovský. Trenéři: Trličík, Stránský a Svozil.

Tabulky skupin Generali Česká Cup

ZDE.

Další program Generali Česká Cupu

Čtvrtek 6. srpna – 2. kolo:
16:30 HC Energie Karlovy Vary – Bílí Tygři Liberec (skupina B, ČT sport)
17:30 HC VÍTKOVICE RIDERA – HC Oceláři Třinec (skupina D)
18:00 HC Sparta Praha – HC Škoda Plzeň (skupina A)
18:00 HC Dynamo Pardubice – HC Olomouc (skupina C)
18:00 Mountfield HK – HC Kometa Brno (skupina C)
18:00 HC ZUBR Přerov – PSG Berani Zlín (skupina D)

Úterý 11. srpna – 3. kolo:
17:00 HC Oceláři Třinec – PSG Berani Zlín (skupina D)
17:30 ČEZ Motor České Budějovice – HC Škoda Plzeň (skupina A)
17:30 HC Energie Karlovy Vary – HC VERVA Litvínov (skupina B)
18:00 Rytíři Kladno – HC Sparta Praha (skupina A)
18:00 Bílí Tygři Liberec – BK Mladá Boleslav (skupina B)
18:00 HC Kometa Brno – HC Olomouc (skupina C)
18:00 HC Dynamo Pardubice – Mountfield HK (Skupina C, ČT sport)
18:00 HC ZUBR Přerov – HC VÍTKOVICE RIDERA (skupina D)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz