Chomutov vydal prohlášení k aktuální situaci

Foto: Kateřina Kundertová

Piráti sice podali přihlášku do Chance ligy, stále však zůstává nejasné, zda v ní skutečně budou hrát. Krizový štáb v čele s Petrem Jírou momentálně shání peníze.

Situaci komplikují dluhy, kvůli nimž chomutovský klub čelí insolvenčnímu řízení. „Zapsaný spolek má v tuto chvíli závazky k dodavatelům a bohužel i směrem k městu," přiznávají Piráti v tiskové zprávě.

„Prioritou je tyto závazky vyřešit prostřednictvím splátkových kalendářů tak, aby byl zapsaný spolek v co možná nejkratším časovém horizontu bez závazků a seniorský hokej se po jeho očištění od závazků z něj mohl vyčlenit do samostatného subjektu," avizuje chomutovský klub.

„Krizový tým momentálně pracuje na rozpočtu, který by umožnil hrát v Chomutově Chance ligu. Pokud se výrazně úsporný rozpočet nepodaří naplnit, bude se pod hlavičkou Pirátů hrát pouze mládežnický hokej, jehož plynulý chod je prioritou," stojí v prohlášení.

„Krizový tým momentálně pracuje na rozpočtu, který by umožnil hrát v Chomutově Chance ligu."

„Ruku v ruce se snahou udržet v Chomutově seniorský hokej jdou i nutnost vypořádat závazky vůči hokejovým subjektům, kam se řadí hráči, kluby a trenéři. Se všemi je potřeba vyjednat splátkové kalendáře, které bude klub schopný plnit. Jen tak nikdo ze zmíněných nepřijde o peníze, které mu náleží," nastínilo vedení klubu, jak hodlá postupovat.

Piráti mají kvůli pochybením v účetnictví závazky i vůči městu. „Město i nadále deklaruje ochotu hokeji pomoci, ovšem je nezbytně nutné, aby klub dořešil své povinnosti z minula a to i z doby před zásadními změnami v minulém kalendářním roce," jsou si vědomí Piráti.

Foto: Kateřina Kundertová

V Chomutově také spoléhají na pomoc od fanoušků a chystají exhibiční utkání na záchranu profesionálního hokeje: utkat by se proti sobě měli bývalí hokejisté Pirátů.

„Aby se ještě víc obnovila důvěra v kroky klubu, dojde ke změnám ve vedení zapsaného spolku. Chystaná změna stanov a volba nových členů výboru z řad rodičů, kteří mají své ratolesti v žákovských týmech, nebo i mládežnických trenérů je krok k mnohem větší otevřenosti a transparentnosti," oznamuje Chomutov na svém webu.

„Cílem tohoto kroku je rovněž snaha, aby právě tito lidé vzali klub ještě víc za svůj. Vždyť místní hokej není toho ani onoho jednoho konkrétního člověka nebo několika lidí. Místní hokej je přece nás všech," vzkazují Piráti.

„Se všemi je potřeba vyjednat splátkové kalendáře, které bude klub schopný plnit."

Chomutov se vyjádřil také ke spekulacím, kdo se vlastně podílí na řízení klubu. Před sezonou se Pirátů ujalo sedm podnikatelů, z nich ale nyní zbyli jen čtyři. „Momentálně se na chodu klubu aktivně podílejí Adam Zwettler, Milan Mizun, Václav Kordulík a zástupce firmy Strix s tím, že činnost všech čtyř zmíněných se postupně mění především v kontrolní či poradní než vyloženě řídící," píše se na chomutovských stránkách.

Foto: Kateřina Kundertová

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz