Chyběl tři měsíce, teď je Gulašův parťák zpátky. Měl jsem toho plné zuby, říká Mertl

Foto: Milan Podpera, hcplzen.cz

3. března 2021, 11:59

Matěj Vybíral

Kvůli zranění nehrál tři měsíce, vynechal 32 zápasů. Teď se však Tomáš Mertl vrátil a asistencí přispěl k vysoké výhře Plzně 7:0 nad Zlínem. Na ledě byl ovšem hned u pěti tref Západočechů, kteří se díky třem bodům dotáhli do boje o elitní čtyřku.

Plzeňským fanouškům se jistě rozsvítily oči, když před zápasem četli sestavu a v ní figuroval i Tomáš Mertl. Ten se zranil už 1. prosince. Sportovní manažer Škody Tomáš Vlasák v lednu avizoval, že by se první centr Západočechů měl vrátit před play off, což se nakonec potvrdilo.

A první zápas po třech měsících si nemohl představit lépe. Indiáni už po čtrnácti minutách vedli 3:0 a směřovali za pohodovou výhrou, nakonec zvítězili vysoko 7:0. „Jsem rád, že jsem naskočil do utkání, které jsme takhle jednoznačně vyhráli. Měl jsem klidnější start,“ říká Mertl.

Plzeňský centr asistoval na první gól Západočechů, na ledě však byl celkem hned u pěti tref domácích, z toho dvou v přesilové hře. „A kdybych dal gól, by byl návrat ještě lepší,“ ví Mertl. Z týmového výkonu ale mohl být naprosto spokojený „Nastříleli jsme spoustu branek, lepší výsledek jsme si nemohli představit. Těší mě také, že Dominik Frodl vychytal čisté konto.“

„Kdybych dal gól, by byl návrat ještě lepší.“

Dařilo se také Milanu Gulašovi, který po Mertlově boku nasázel dva góly a přidal dvě asistence. „Milan mi říkal, že je skvělé, že se vracím. A že dneska nasbíral čtyři body, to je dobré pro něj, pro mě, a hlavně pro celý tým,“ míní Mertl.

Zkušený útočník naskočil do zápasového kolotoče těsně před vyřazovacími boji. „Chtěl jsem se rozhodně vrátit před play off. Skoro čtrnáct dní jsem trénoval, ale přesto byl návrat těžký. Při pár střídáních jsem toho měl plné zuby, ale věřím, že v dalších zápasech to bude jen lepší. Tři utkání mi určitě pomůžou,“ doufá 34letý centr.

„Při pár střídáních jsem toho měl plné zuby, ale věřím, že v dalších zápasech to bude jen lepší.“

Plzeň díky výhře ztrácí na čtvrtý Liberec dva body a na pátý Mountfield jediný bod, oba konkurenti v boji o přímý postup do čtvrtfinále totiž zaváhali. Do konce základní části zbývají jen dvě kola a hned to příští napoví, jestli se Škodě povede vybojovat vytouženou čtyřku. Zamíří totiž právě do Hradce Králové. „Nic nevypustíme, chceme oba zápasy vyhrát a snad to bude na posun mezi čtyři nejlepší stačit,“ dodává Mertl.  

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz