Chybí mi chuť a motivace, hlásí Aleš Kotalík. Od hokeje si dá pauzu, připraven je i na konec kariéry

Foto: hcmotor.cz

Po návratu ze zámořských kluzišť působí zkušený útočník Aleš Kotalík (na snímku) už tři sezony na jihu Čech, kde s hokejem začínal. Nad jeho případnými dalšími starty v prvoligovém Motoru ale visí pořádný otazník. Bývalý reprezentant si chce dát od hokeje krátkou přestávku, ale nevylučuje ani úplný konec své bohaté kariéry. "V současné chvíli mi schází motivace a chuť, organismus i hlava potřebují pauzu," prozrazuje pětatřicetiletý útočník v rozhovoru pro hokej.cz.

Aleš Kotalík patřil v poslední sezoně k nejvýraznějším postavám Českých Budějovic, zda však na jihu Čech prodlouží svou úspěšnou kariéru, je zatím ve hvězdách. "V klubu stále pokračuji, ale teprve se uvidí, v jaké to bude roli. Do přípravy na ledě se určitě nezapojím. Uvidím, jak to bude dál. V současné chvíli mi schází motivace a chuť, připadám si takový přetažený," líčí rodák z Jindřichova Hradce.

"Pokud chce člověk hrát hokej, tak ho to musí bavit. Cítil jsem už na sobě, že organismus i hlava potřebují pauzu. Nechci říkat, že je to konec kariéry, ale i kdyby byl, tak jsem na to připravený. Teď nemám chuť a bez toho je zbytečné, abych si vůbec nazouval brusle a dál hrál," pokračuje Kotalík. Za jeho rozhodnutím pravděpodobně stála i nepovedená uplynulá sezona ve druhé nejvyšší soutěži.

"Je to už dlouhodobé, ale uplynulý ročník byl takovou poslední kapkou. Sezona byla dost psychicky náročná," prozrazuje Aleš Kotalík, který v posledních týdnech hodně cestoval a přemýšlel o své budoucnosti. "Klidně se může stát, že jakmile začnu chodit na zápasy, tak mě to zase chytne a budu se chtít k týmu připojit," říká pětatřicetiletý forvard, jenž se snaží stále udržovat v patřičné kondici.

"Kromě toho hodně cestuji, odpočívám a věnuji se svým věcem. Pro mě život není pouze hokej a opravdu bych neměl problém skončit. Spousta lidí mi říká, že je mi teprve 35 let a pořád můžu hrát, ale všechno je to prostě o té chuti a motivaci. Podle toho se řídím," říká bývalý reprezentant. Brusle na hřebík zatím pověsit nehodlá. "Třeba zase chytnu motivaci a budu nakonec hrát do čtyřiceti," hlásí.

Jihočeši si loni vybrali jakousi nováčkovskou daň, před novou sezonou ale kádr vhodně posílili a očekává se, že budou hrát opět ve vyšších patrech tabulky. "Snažili jsme se získat typy hráčů, které jsme loni postrádali. Uvidí se až na ledě, ale zatím tým vypadá velmi dobře. Věřím, že se bude pohybovat v úplně jiných částech tabulky, bude hrát na špici a pokusí se probojovat do baráže."

Už jen kvůli fanouškům, kteří Motor neopustili ani ve chvílích, kdy se mu vůbec nedařilo. "Loni nás neskutečně podporovali, za to jim patří velký dík," uvědomuje si Aleš Kotalík, který vzápětí chválí i vedení klubu. "Odvádí tady výbornou práci. Naším hlavním cílem je, abychom jednou našim fanouškům přivedli do Českých Budějovic hokej, který si zaslouží. A to je nejvyšší soutěž," zakončuje.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz