Číňané, Prospal... TOP momenty druholigové skupiny Střed

Foto: Petr Eliáš, ihcpisek.cz

22. března 2020, 17:33

Ondřej Mach

V druholigové skupině Střed se v nedávno skončeném ročníku odehrálo opravdu hodně zajímavých okamžiků. My jsme pro vás vybrali ty nejvýraznější, které to jsou?

Prospal po sedmi letech na ledě

Před sezonou to asi čekal málokdo, letošní ročník ve třetí nejvyšší soutěži byl ale na bývalé hvězdy opravdu bohatý. V prosinci plejádu bývalých reprezentantů na druholigových stadionech završil Václav Prospal, současný trenér českobudějovického Motoru. Legendární hokejista, který v NHL odehrál přes tisíc zápasů, nakonec za David servis zvládl pět utkání a zapsal devět bodů (2+7). Více čtěte ZDE.

Foto: Marek Baloun

Šafránek vs. Bříška

Boj o krále střelců se konal právě ve skupině Střed. A byl to opravdu souboj těžkých vah. V gólových dostizích měl chvíli navrch fantom Kamil Bříška, pak zase jeho konkurent David Šafránek. Útočník Kolína svého soka předstihl až v závěrečném kole, dohromady letos nasázel 49 branek. Bříšku může těšit alespoň titul nejproduktivnějšího hráče soutěže, který získal za neuvěřitelných 89 bodů (48+41). Více čtěte ZDE.

Foto: kozel83.rajce.idnes.cz

Foto: Facebook Fanoušek HC Kobra Praha

Nevydařená čínská anabáze

Zřejmě největší událost uplynulé druholigové sezony. Čína do skupiny přinesla oživení, po sportovní stránce se však tento projekt, mírně řečeno, příliš nepovedl… Zlatý Drak svým soupeřům nestačil, ve většině zápasů byl spíše sparingpartnerem. Asijský celek v základní části získal jediný bod za nájezdovou porážku s Pískem. Vítanou pomocí pro druholigové kluby se tak stalo alespoň to, že klub zaplatil rozhodčí po celé soutěži.

Foto: Facebook China Golden Dragon

Foto: FB: China Golden Dragon

Překvapení skupiny? Nováček z Příbrami

Nikdo nevěděl, co od Baníku čekat, středočeské mužstvo ale svými výkony udivovalo celou sezonu. Příbram dokonce nějakou dobu skupinu vedla, nakonec obsadila pěkné třetí místo. Klíčem k úspěchu byl veterán Ladislav Gengel, kterého obklopovali mladíci Petr Josefus, Miroslav Rohlík nebo střelec Jan Tlačil.

Foto: Tomáš Danko, hctabor.com

Foto: Jakub Orlej, Facebook HC Příbram

David servis v jedenácti

Ke kuriózní situaci došlo v Českých Budějovicích. Tamní Servismani totiž duel proti Klatovům odehráli pouze s jedenácti hráči v poli. Ptáte se proč? Na vině byl shodný zápasový rozvrh druhé ligy a turnaje O Pohár DHL, kvůli němž mužstvo nemohlo být doplněno o mladé hráče. David servis se s problémem přesto popral statečně, Klatovům podlehl těsně 2:3. Více čtěte ZDE.

Foto: Petr Eliáš, ihcpisek.cz

Matušíkův comeback

Když Jakub Matušík v průběhu loňské sezony odcházel z Tábora do Havlíčkova Brodu, zřejmě ani on sám netušil, že bude tak rychle zpátky. Dlouholetý kapitán Kohoutů ohlásil návrat na jih Čech v prosinci a v klubu velmi pookřál. I díky němu prožil Tábor velmi úspěšnou sezonu. Více čtěte ZDE.

Foto: hctabor.com

Kovář na mateřský klub nezapomíná

Třetí účast na KHL All-Star Game si letos svými výkony vysloužil český brankář Jakub Kovář. Jednatřicetiletý gólman se na významné události objevil v dresu mateřského Písku, jeho replika se opravdu povedla. Posuďte sami.

 

Tábor v návštěvnosti překonal tisícovku

Kohouti za sebou mají velice povedenou sezonu, v níž dali zapomenout na nevydařený předchozí ročník. To dokládá i nárůst v návštěvnosti: na domácí zápasy Tábora si v průměru našlo cestu 1 090 fanoušků, což je druhé nejvyšší číslo v soutěži. Podrobné statistiky naleznete ZDE

Foto: hctabor.com

Foto: hctabor.com

Dravé mládí přineslo úspěch

Nejmladším kádrem v soutěži disponovaly Klatovy, které staví především na mladých hráčích Plzně. A tato spolupráce funguje velice dobře. Západočeši se velkou část sezony drželi na špici tabulky, základní část zakončili na čtvrté příčce a v play off skvěle rozehráli sérii proti Kobře. Jenže zásahem vyšší moci ve vyřazovací části pokračovat nebudou...

Foto: Facebook HC Klatovy

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz