Co bude s Chance ligou? Rozhodne výkonný výbor

Foto: Karel Dvořáček, sportyusti.cz

11. března 2020, 17:20

Marek Hedbávný

Manažeři prvoligových klubů se ve středu sjeli do Prahy, aby společně debatovali o dalším postupu. Hovořilo se o možném přerušení soutěže, podobně jako se tomu stalo v Tipsport extralize, nebo dokonce o úplném ukončení sezony.

Jenže jak to bude s Chance ligou dál, to se nakonec definitivně nerozhodlo.

„Kluby Chance ligy nedospěly na dnešní společné schůzce k jednoznačnému doporučení, týkajícímu se jejího dalšího pokračování, které by předložily výkonnému výboru ČSLH," informuje hokej.cz tiskový mluvčí Českého hokeje Zdeněk Zikmund.

„Výsledky jednání a zbývající části sezony se bude výkonný výbor ČSLH jako řídící orgán soutěže zabývat na svém zítřejším jednání," dodal Zikmund. 

V Chance lize začalo v pondělí předkolo play off. Odehráno bylo dosud po dvou zápasech, v pátek se mají série přestěhovat do Třebíče a Jihlavy. Bude se ale vůbec hrát? Definitivní verdikt padne ve čtvrtek.

„Schůzka všech deseti klubů Chance ligy, které postoupily do play off, o tom, jak se postavit k nastalé situaci s omezením sportovních akcí, nepřinesla definitivní doporučení pro výkonný výbor Českého hokeje, jelikož kluby nebyly zcela jednotné v tom, jaké řešení zvolit," stojí na stránkách českobudějovického klubu.

„Z diskuse bylo patrné, že existuje většinová vůle klubů soutěž raději předčasně ukončit, nicméně přetrvávají i jisté obavy, které od okamžitého konce odrazují," informuje Motor svoje fanoušky.

„Rozhodnutí je nicméně nadále plně v rukou výkonného výboru Českého hokeje, který se sejde ve čtvrtek. Z diskuse klubů Chance ligy byla každopádně znát shoda na tom, že pokud nebude možné dohrát play off, měl by se postupujícím týmem stát ČEZ Motor České Budějovice," píše se na webu Motoru.

„Kluby nedospěly na společné schůzce k jednoznačnému doporučení."

Výkonný výbor bude zítra rozhodovat i o osudu druhé ligy, jejíž zápasy se dnes hrají bez diváků, a také o dalším programu v mládežnických soutěžích.

Klíčovou otázkou v Chance lize je, kdo nahradí sestupující Kladno v nejvyšší soutěži. V základní části jasně dominovaly České Budějovice. Rozhodne zítra výkonný výbor o jejich postupu? Nebo se play off přece jen dohraje, byť bez diváků a v možná pozměněném systému? 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz