Co bude s extraligou? Přerušení se nechystá, v nouzi jsou dvě varianty

Foto: Jakub Pláteník, Champions Hockey League

18. ledna 2022, 18:20

Josef Prášek

Odloženo, odloženo, odloženo… Tipsport extraligou řádí covid-19 – týmy jsou v karanténě a ty, které zatím měly štěstí, stejně téměř nemají s kým hrát. Co bude dál?

Podle ředitele celé soutěže Josefa Řezníčka se jedná o turbulentní období. Však takový vývoj událostí nepamatujeme.

Dnes se například odehraje pouze jedno utkání, a to mezi Brnem a Libercem.

„Chceme hrát. Ještě pořád máme v únoru olympiádu, během které se několik extraligových zápasů vyházelo nebo předehrávalo,“ řekl Řezníček v rozhovoru pro Sport.cz.

„Chceme hrát. Ještě pořád máme v únoru olympiádu, během které se několik extraligových zápasů vyházelo nebo předehrávalo."

To potvrdil i mluvčí Českého hokeje pro ČT sport. „Žádný návrh na případné přerušení soutěže zatím nepadl. Vedení extraligy i samotné kluby mají zájem pokračovat. Vedení soutěže s kluby denně komunikuje,“ komentoval Zdeněk Zikmund.

Na odložené duely je ještě v kalendáři prostor.

Ale… Co kdyby nakonec nebyl?

„Buď protáhnout sezonu do května, nebo v kombinaci s krácením play off,“ přiblížil ředitel Tipsport extraligy Řezníček.

Kluby chtějí dohrát co nejvíce utkání v základní části

Před letošní sezonou se na tyto události myslelo: schválilo se, že každý tým musí odehrát v základní části alespoň polovinu svých zápasů. Kdyby se neodehrála všechna kola, počítal by se průměrný zisk.

Řezníček však pro Sport.cz potvrdil, že tohle zatím není varianta a že kluby chtějí dohrát co nejvíce utkání v základní části, i kvůli smlouvám se sponzory a podobně.

Reálné však může být, že se sezona prodlouží nebo se zkrátí zápasy v předkole nebo čtvrtfinále. „Tím bychom našli termíny, aby se celá základní část pohodlně dohrála,“ sdělil Řezníček.

Foto: Jakub Pláteník, Champions Hockey League

Pokud by se situace s covidem zhoršovala i nadále, mohla by být úvodní kola play off třeba jen na dvě nebo tři vítězná utkání. Diskutovalo by se o tom s kluby.

Kdo ví, jak to bude se samotnou olympiádou, ale zatím se počítá, že na ni hráči odcestují a že největší sportovní událost světa proběhne i s hokejovými zápasy.

V tomto období bude prostor na to, aby celky z extraligy dohrály své odložené zápasy. „Extraliga pojede dál i během olympiády. Nic jsme nepřerušovali. Dnes už mají extraligové kluby o něco lepší vizi, protože vědí, že Češi si do Pekingu berou čtyři hráče z extraligy, Lotyši také a Slováci devět. Zatím jsou s tím extraligové kluby oukej a poměrně v klidu," prozradil Řezníček pro sport.cz.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz