Co bude s Hrňou? O jeho služby se hlásí i Vsetín

Erik Hrňa | Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

V souvislosti s dalším působištěm Erika Hrni se hodně mluví o Olomouci a vyloučené zřejmě není ani pokračování v třinecké organizaci. O pětinásobného extraligového šampióna navíc stojí i prvoligový Vsetín.

„Jsme s Erikem ve spojení," přiznává na webu Vsetína jeho sportovní manažer Radim Tesařík. „Má ovšem nabídky i od jiných klubů," dodává nicméně.

Oceláři oznámili změny v kádru ve středu, loučí se s nimi celkem sedm hráčů. Erika Hrňu ovšem na seznamu odchodů (alespoň zatím) neuvedli. Podle spekulací v hokejových kuloárech už se přitom zdálo, že Hrňův přesun z Třince do Olomouce je hotovou věcí.

Čtyřiatřicetiletý kanonýr ale očividně dál zvažuje své možnosti: zájem z rodného Vsetína je dlouhodobý, v Olomouci už to také zná. V Třinci zase sbírá jeden titul za druhým, ale... Jeho role v týmu byla letos skromná: v play off se dokonce jeho ice time pohyboval pod osmi minutami.

„Jsme s Erikem ve spojení. Má ovšem nabídky i od jiných klubů."

Podobné to bylo už v základní části, v níž Hrňa ve 39 zápasech vstřelil jen dvě branky. Teď řeší otázku, co dál. Pro Vsetín, který měl v prvoligovém play off mizernou 11% úspěšnost přesilovek, by byl střelec Hrňova kalibru rozdílovou posilou.

Valaši se aktivně poohlížejí i po dalších akvizicích. Aktuálně hledají brankářskou dvojku k Maximu Žukovovi. Variantou je příchod Matěje Žajdlíka ze Znojma. „S Matějem jsme ve spojení. Stejně jako s dalšími jinými gólmany pro pozici druhého brankáře," prozrazuje Tesařík. „Pořád také hledáme jednoho důrazného obránce."

Z loňského kádru by na tvořící se soupisku mohl přibýt ještě důrazný David Vítek, s nímž nadále probíhají jednání o prodloužení smlouvy. A Tomáš Vávra, který v play off překvapil svou produktivitou? Stejně jako letos by měl primárně nastupovat ve druhé lize za Valašské Meziříčí a na Lapač bude mít vyřízeny střídavé starty.

Tvořící se kádr VHK ROBE Vsetín

Brankář: Maxim Žukov.

Obránci: Jiří Říha, Ondřej Smetana, Jakub Teper, Robin Staněk, Šimon Jenáček, Tom Ondračka, Michal Hryciow.

Útočníci: Miroslav Holec, Pavel Klhůfek, Vít Jonák, Daniels Berzinš, Luboš Rob, Jan Kern, Štěpán Bláha, Adam Hořanský.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz