Co bude s Rothem? Zkušený bek chce cizinu. Nikam nespěchá ani Klepiš

Foto: hcocelari.cz

6. srpna 2020, 16:10

Václav Jáchim

Patřili k oporám extraligových klubů, Vladimír Roth a Jakub Klepiš odvedli v uplynulých letech výborné výkony. Prvně zmíněný zadák válel za Oceláře, Klepiš byl ofenzivním dispečerem Mladé Boleslavi. Teď jsou oba bez smlouvy a zvažují budoucnost. „Za současné situace nemají kam spěchat," říká agent obou hráčů Pavel Maršoun.

Extraligové kluby zahájily přípravu a rozehrály Generali Česká Cup, v zahraničí se hokej probouzí poněkud pomaleji. „Všude se řeší, za jakých podmínek se bude moci hrát, pandemie koronaviru to hodně výrazně ovlivňuje. Také proto tam v podstatě stojí trh," upozorňuje Maršoun.

Vladimír Roth by bezpochyby mohl pokračovat v Třinci, ostřílený bek hrál velmi spolehlivě a patřil k elitním svěřencům trenéra Varadi. „Když jsme s Vláďou mluvili o jeho představách, potvrdil, že by rád zkusil zahraničí. A to platí. jednali jsme o určitých variantách, jedna byla hodně blízko. Ale k dohodě zatím nedošlo," říká hráčův zástupce.

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

O jakou možnost šlo? „Byla ze Švýcarska," zmiňuje. Pod Alpami zatím proběhlo jen několik přestupů zejména hráčů, kteří přicházejí z NHL. Další zajímavé transfery moc k vidění nebyly, to hlavní by mělo teprve přijít. „Všechny teď víc zajímá, jestli se vůbec bude hrát. A kdy," upozorňuje Maršoun.

Vladimír Roth podle jeho slov nespěchá, trénuje individuálně a na novou práci si počká. Podobně tomu je v případě Jakuba Klepiše. „Byly tam určité nabídky, ale nic konkrétního z toho zatím nevzešlo. Jakub se nemíní unáhlit," říká jeho zástupce.

Foto: Petr Rubal, hcocelari.cz

Roth v minulosti nastupoval za hranicemi jen krátce – během ročníku 2015-16 sehrál 15 utkání KHL za Sibir Novosibirsk a poté se vrátil do Třince. Třicetiletý pražský rodák měl v uplynulém ročníku zdravotní potíže, za Oceláře stihl 29 extraligových startů s bilancí tří gólů a jedenácti nahrávek. Teď už je fit a vyhlíží nové působiště.

Klepiš má zkušeností z ciziny neporovnatelně víc. Zámořskou NHL okusil ve Washingtonu, ruskou Kontinentální ligu hrál za Omsk, Ufu, Dynamo Moskva nebo pražského Lva. Pobyl také ve švédském Färjestadu. Od poloviny ročníku 2015-16 byl mistr světa 2010 věrný Mladé Boleslavi, v minulé sezoně se mohl pochlubit bilancí 46 utkání, sedmi gólů a 23 nahrávek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz