Co Krejčí? Káňa mu dokonce psal. Chyběl by i v kabině, zní z Hané

Foto: Daniel Klement a Alena Zapletalová, hc-olomouc.cz

Za týden to bude přesně rok, kdy Olomouc oznámila hvězdný návrat Davida Krejčího! Jenže jeho pokračování na Hané pro další sezonu nevypadá moc nadějně, což si uvědomují i samotní hráči.

„Máme zprávy asi jako všichni,“ naráží Jan Káňa na spekulace, že Krejčí podepíše na jeden rok v NHL.

S Bostonem v posledních dnech údajně jedná a vše nasvědčuje tomu, že si zahraje zase s Davidem Pastrňákem.

„My mu přejeme, ať ještě v Americe hraje, protože i na mistrovství světa ukázal, že tam patří! Bude tam hrát zaslouženě,“ říká Káňa.

Olomoucký forvard po boku Krejčího minulý ročník zářil. Zažil nejlepší sezonu v kariéře – v základní části si připsal 41 bodů a produktivnější v týmu byl právě jen Krejčí (46 bodů).

„Máme zprávy asi jako všichni. My mu přejeme, ať ještě v Americe hraje, protože i na mistrovství světa ukázal, že tam patří!"

Tito dva hráli spolu celý rok v jedné formaci. Spolupráce K+K klapala a předváděla skvělé hokejové akce.

Káňa zkoušel Krejčího i lehce lanařit. „Psal jsem mu, že by tady mohl zažít ještě jeden rok, ale on má rodinu v Americe a chce být s ní. My mu to nezazlíváme a přejeme mu to,“ vzkazuje Krejčímu Káňa.

„Třeba se tady ukáže zase do dalších sezon,“ věří.

„Psal jsem mu, že by tady mohl zažít ještě jeden rok, ale on má rodinu v Americe a chce být s ní. Třeba se tady ukáže zase do dalších sezon."

Krejčí pobláznil celou extraligu. Jeho návrat do Česka byl snad největší událostí Tipsport extraligy za posledních několik let.

„Mrzelo by hodně, kdyby nepokračoval,“ ví hlavní trenér Jan Tomajko.

„Uvidíme, jak se rozhodne. Je to na něm. My jsme rádi, že tady jednu sezonu byl. Pro nás to bylo něco neskutečného,“ uvědomuje si kouč Hanáků.

Však útočník, který pak na květnovém MS ve Finsku získal 12 bodů, posouval klub i samotné hráče na vyšší úroveň. „Trénovat s ním a být v kabině s takovým jménem, to je zážitek. Ostatním hráčům to také hodně dá,“ potvrzuje Tomajko.

„Uvidíme, jak se rozhodne. Je to na něm. My jsme rádi, že tady jednu sezonu byl. Pro nás to bylo něco neskutečného."

„Rok si tady užíval a my s ním taky. Bavili jsme se o všem možným, třeba jak to funguje v Americe. Pro všechny to byl zážitek,“ doplňuje Jan Káňa na adresu borce, který vyhrál Stanley Cup s Bostonem v roce 2011.

Teď by se měl k Bruins zase vrátit. „Hodně to mrzí, chyběl by hlavně v kabině, byl to výborný kámoš a s každým si pokecal,“ vzpomíná obránce David Škůrek.

Foto: Daniel Klement, hc-olomouc.cz

„Každý ho sledoval, pro některé byl vzor. Pro mě to bylo zajímavější, že tady vyrůstal. Bylo by super, kdyby tady byl,“ praví Škůrek, který se taktéž narodil ve Šternberku jako Krejčí a prošel i mládeží Olomouce.

„U něj člověk nikdy neví. On se probudí a může mít jiné myšlenky. Uvidíme, jak to dopadne."

Na závěr pak řekl větu, která dodává ještě mírnou naději všem olomouckým fanouškům.

„U něj člověk nikdy neví. On se probudí a může mít jiné myšlenky. Uvidíme, jak to dopadne,“ zakončuje Škůrek.

Foto: Jakub Pláteník, Český hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz