Co přinese Motor extralize? Skvělé fanoušky i třaskavé zápasy s Hradcem

Foto: hcmotor.cz

Pro Chance ligu je to velká ztráta, pro Tipsport extraligu naopak skvělá zpráva. České Budějovice po sedmi letech snažení zase budou hrát nejvyšší soutěž. Čím ji oživí?

Pokaždé vyprodaná Budvar aréna?

Už v první lize vydávaly České Budějovice okolo pěti tisíc permanentek. Copak se bude dít po postupu? Je možné, že se Budvar aréna vyprodá na celou sezonu už v létě jen na základě permanentek. Kapacita stadionu je 6 421 diváků.

Choreo fanoušků ČEZ Motor České Budějovice.

Choreo fanoušků ČEZ Motor České Budějovice. | Foto: Pavel Kacerovský

Početné výjezdy

Českobudějovické výlety do Jihlavy nebo pražského Edenu se staly památnými. Až bude hrát Motor v O2 areně, dá se čekat další legendární výjezd.

Zápasy roku s Hradcem

České Budějovice a Hradec Králové od sebe dělí dvě stě kilometrů. Přesto půjde o nejtřaskavější a možná i nejsledovanější zápasy celé extraligové sezony. Právě do Hradce Králové se totiž z Českých Budějovic v roce 2013 přesunula extraligová licence, v Budějovicích tak musel vzniknout úplně nový klub. Fanoušci budou zápasy s Mountfieldem brát obzvlášť prestižně. 

Velká osobnost na střídačce

Václav Prospal je přísný kouč, který chce od svých svěřenců maximální přístup. Když někdo nemaká, nebojí se mimo sestavu posadit i hvězdu. Tréninky jsou tvrdé. Odměnou byla dominantní sezona. České Budějovice si hrály vlastní soutěž. 

Foto: Martin Kurfiřt

Otloukánek? Časem možná favorit

České Budějovice jsou finančně stabilním klubem. Nováčkovská sezona nejspíš bude těžká, postupem času by se ale Motor mohl vypracovat v elitní tým, který bude klidně bojovat v popředí tabulky. Ve vedení klubu jsou slavní odchovanci, ke kterým mají sponzoři důvěru. 

Marketingové akce

České Budějovice už dlouho fungují jako extraligový klub. Po všech směrech. Motor každoročně podporuje charitu, hraje v retro dresech... Utkání v Českých Budějovicích nejsou jen o hokeji, ale i o doprovodném programu.

Foto: Jan Homolka, hcmotor.cz

Co ukáže Pýcha?

Obránce Pavel Pýcha získal v základní části neuvěřitelných šedesát bodů a vytvořil prvoligový rekord. Je mu přitom teprve 24 let. Bude zářit i v Tipsport extralize? Rozhodně má potenciál, třeba i pro národní tým.

Karabáčkovy emoce

Dalším hráčem, kterého bude zajímavé sledovat, je útočník Václav Karabáček. Je to typ hráče, kvůli kterému fanoušci chodí na stadion. Hokej žere. Občas vybouchne, ale hokej je právě o emocích.

Foto: Martin Kurfiřt

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz