Covid, karanténa a kontumace! MSJ zastihl velký průšvih

Foto: iihf.com

28. prosince 2021, 19:29

Martin Voltr

(EDMONTON, od našeho zpravodaje) Covid-19 zatím na juniorském šampionátu zasáhl pouze do přípravné fáze, ale teď už to bohužel není pravda. Kvůli pozitivním případům v americkém týmu dokonce došlo ke kontumaci zápasu!

Děním kolem mistrovství světa začaly už v posledních hodinách kolovat spekulace o zdravotních problémech účastníků skupiny B v Red Deeru. Spojené státy zrušily dopolední brífink pro média před zápasem proti Švýcarsku, které si navíc prošlo covidovou „aférou“ před několika dny a pro celý turnaj ztratilo kapitána Simona Knaka.

Proto panovala nejistota, kterého týmu by se aktuální potíže měly týkat.

Mezinárodní hokejová federace ji však velmi rychle proměnila v jistotu.

Testy na covid-19 odhalily pozitivní výsledek u dvou hráčů Spojených států. Celý tým tak nyní putuje do karantény, jejíž délka prozatím není daná – záležet bude na výsledcích dalších testů.

Američané však na sto procent nestihnou odehrát zápas proti Švýcarům. Spekulovalo se o možnosti utkání odehrát v pozdějším termínu, ale ta podle všeho rychle padla. Organizátoři zkontumovali výsledek duelu ve prospěch Švýcarska, které do záznamů zapíše vítězství 1:0.

Obhájci zlatých medailí mají do dalšího zápasu nastoupit hned následující den, a to proti Švédsku. I jeho osud je tak velmi nejistý. Třeba zmiňovaní Švýcaři zůstali před turnajem v karanténě necelé dva dny.

Celá událost současně potvrdila obavy pořadatelů, kteří i pro letošek zrušili sestup z elitní skupiny mistrovství světa. Pokud by navzdory veškerým opatřením vyřadil některý z celků covid, bylo by ze sportovního hlediska opravdu velmi neférové, kdyby zamířil do nižší divize.

Hrát se nebude ani série o záchranu, páté týmy skupin tak po dohrání základní fáze na turnaji skončí.

Tabulka skupiny B v Red Deeru:

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. Švédsko 2 2 0 0 0 9:3 6
2. USA 2 1 0 0 1 3:3 3
3. Rusko 2 1 0 0 1 7:8 3
4. Švýcarsko 2 1 0 0 1 3:4 3
5. Slovensko 2 0 0 0 2 2:6 0

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz