ČTYŘI góly! McTavish vyrovnal rekord, od hattricku neslavil

Foto: iihf.com

(EDMONTON, od našeho zpravodaje) 4+2, dominance v podobě konečného výsledku 11:1 a také dorovnání kanadského individuálního rekordu. Mason McTavish byl proti Slovensku skutečně k nezastavení, nescházelo příliš, aby se stal prvním hráčem javorových listů, který nasází v jednom zápase MSJ hned pět gólů.

Nakonec se McTavish, trojka loňského draftu a majetek Anaheim Ducks, musel spokojit „pouze“ s dorovnáním rekordu, nikoliv jeho překonáním.

Ačkoliv jeho spoluhráči z útoku Connor Bedard a Brannan Othmann se mu v závěru snažili nabíjet na střelu, jak často to jen šlo.

„Je to pro mě speciální moment, ale musím dát za něj kredit svým spoluhráčům. Přišlo mi, že se mi pak snažili celou dobu nahrávat, hlavně Connor Bedard. Právě on mi o rekordu řekl, protože on sám dal čtyři góly v prosinci,“ líčí McTavish, který se čtyřmi góly v jednom zápase MSJ v dresu Kanady dorovnal i některá skutečně velká jména. 

„To je celkem cool,“ říká o této společnosti.

Mladý kanadský kapitán zaujal ale také tím, že od svého třetího úspěšného zásahu vůbec neslavil. A jako správný lídr týmu a vůdce tohle přenesl i na zbytek týmu.

„Nejsem úplně typ hráče, který hodně slaví. Leda by šlo o vítězný gól v sedmém rozhodujícím zápase. Nemám popravdě moc rád, když někdo slaví až moc. Ani nevím proč,“ pousměje se a doplňuje, že se jednalo o jistou formu respektu k soupeři.

„Mason je hráčem úrovně NHL, a nemyslím si, že je někdo překvapený tím, jak velmi dobře hraje. Zaujal mě svým chováním a také tím, že u něj vůbec nepracuje ego. Navíc tady vůbec nemusel být, kdyby nechtěl,“ hlásí o svém svěřenci kanadský trenér Dave Cameron.

A to je skutečně pravda.

Mason McTavish má za sebou extrémně náročnou sezonu. Zahrál si v NHL i AHL, poté se přesunul do OHL, mezitím zajel i na olympiádu do Číny. Ba co víc, spoluhráč Jana Myšáka s Hamiltonem ještě 29. června bojoval o Memorial Cup.

I tak si však u vedení Anaheimu devatenáctiletý šikovný útočník vyloboval účast na světovém šampionátu. Motivace? Jasná.

„Chci zlato,“ sní nahlas.

A pokračuje s tím, že pro něj se jednalo o jasnou volbu. „Můžete se na turnaj dívat dvěma pohledy. Možná lze být poté trochu unavený, ale pro mě je turnaj něčím, co mi může pomoci s přípravou na kemp NHL,“ říká.

„Chci zlato, proto tu jsem."

McTavish, dost možná nejlepší hráč MSJ, může rekordy bořit i v dalších zápasech. Ale snad se mu to alespoň proti Čechům nepodaří.

Ale hlavně to zlato. A pak do NHL. Takový je plán.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz