Čtyři výhry? Dáváme dost branek, v týmu je dobrý duch, těší Jandače

Foto: Aleš Krecl, ČSLH

15. dubna 2018, 0:21

Adam Bagar

(CERGY, od našeho zpravodaje) Dvakrát přehráli Švýcarsko, teď se jim stejný kousek podařil i ve Francii, kde v Amiens a Cergy brali jasná vítězství 5:2 a 6:2, o kterých rozhodli vždy až ve druhé polovině zápasu. "Byla to podobná utkání," hlásí kouč Josef Jandač, jehož výběr v přípravě na MS udržel neporazitelnost a do domácího turnaje v Pardubicích půjde se čtyřmi výhrami v zádech.

Čeští hokejisté v úvodní bitvě francouzského tripu po vlažném začátku ztráceli dvě branky. A prakticky stejně vstoupili také do zápasu v Cergy, kde domácí bojovníci vedli už v 10. minutě 2:0. "Upozorňovali jsme na to, ale realita je pak jiná. Takový je prostě hokej a celkově sport," ví Josef Jandač, který v první třetině přišel o útočníka Adama Musila.

Český mladík ve středním pásmu sestřelil Nicolase Besche a za úder do oblasti hlavy a krku musel předčasně pod sprchy. "Viděl jsem to jenom od našeho videokouče a zdálo se mi, že to byl prostě hit. Ale těžko říct, jestli to byl faul a jestli to bylo na hlavu," říká k zákroku, který pak odstartoval sérii menších potyček ve druhé půlce úvodní třetiny.

"Začalo se na ledě jiskřit. Francouzi pak do toho šli úplně jinak, díky jejich nedisciplinovanosti jsme jim dali v úplném závěru první třetiny gól," těší Jandače, jenž pak měl k dispozici pouze jedenáct útočníků. Ale to národnímu týmu zase tolik nevadilo, od druhé třetiny stejně jako v Amiens převzal aktivitu a otočil pomyslné misky vah na svou stranu.

"Pro nás je příjemné zjištění, že si s nepříznivým stavem dokážeme poradit a že nepanikaříme. Vždycky to mančaftu pomůže, když dokáže otočit zápasy, ale nemusí to být vždy pravidlem. V Pardubicích nás bude čekat trošku jiný odpor a také jiná úroveň soupeřů, takže tam už by se to nemuselo úplně povést," upozorňuje před Carlson Hockey Games.

Foto: Aleš Krecl, ČSLH

Do něj Češi vstoupí se stoprocentní bilancí, když na domácí výhry nad Švýcarskem navázali i ve Francii. Čtyři zápasy, čtyři výhry a fantastické skóre 20:7. "Ale nedá se říct, že bych byl úplně spokojený, pořád je co zlepšovat. Těší mě však, že dáváme dost branek a myslím si, že v týmu je dobrý duch," pokyvuje šéf české střídačky po sobotní výhře 6:2.

"Myslím, že oba zápasy ve Francii si byly podobné. Prohrávali jsme zase 0:2, ale pak začali hrát a postupně přidávali branky. Kontrolovali jsme hru, i když začátek byl zase trošku ospalý. Jiné bylo jen to, že jsme na rozdíl od prvního utkání dokázali vyhrát speciální týmy, tedy přesilovky a oslabení," uzavírá hodnocení francouzské mise kouč Josef Jandač.

Mládí vpřed! Kaut dostává školu, Šťastný byl rád za gól

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz