Dallas ulovil dvě útočná esa, do Texasu míří Pavelski s Perrym. Přichází i Sekera

Foto: nhl.com

1. července 2019, 19:47

Matěj Hodoval

Generální manažer Dallasu Jim Nill vzal trh s volnými hráči doslova útokem. Do svého mužstva přivedl několik zajímavých posil, v čele se dvěma zkušenými forvardy – Joe Pavelskim a Corey Perrym.

Obě nové tváře pojí jedna věc – jak Perry, tak Pavelski dosud oblékali v National Hockey League dres pouze jednoho týmu. Perry patřil dlouhá léta mezi opory Anaheimu, Pavelski zase mezi klíčové osobnosti San Jose.

Perryho v posledních letech trápily zdravotní potíže, kvůli kterým odehrál v uplynulém ročníku jen jednatřicet zápasů s bilancí šest vstřelených branek a čtyři asistence. Jistě velmi rád zapomene na své počínání ve statistice +/-, kde skončil na záporných šestnácti bodech.

Svou legendu se vedení Kačeru po skončení ročníku rozhodlo vyplatit ze smlouvy, a tak nadešla nová éra nejen pro Ducks, ale také pro samotného hráče. Ve čtyřiatřiceti letech má dle svých slov stále co nabídnout.

„Zapálilo to ve mně takový oheň,“ nechal se Kanaďan slyšet po odchodu z Anaheimu. „Chci znovu vyhrávat. Každoročně sleduji boje o Stanley Cup, vidím kolik emocí tam po vítězství je. Je to nejnáročnější trofej na získání, potřebujete vůdcovství a zkušenosti na ledě. Opět budu hráč, kterým jsem býval,“ dodal.

Novou šanci má v Texasu. Stars s ním podepsali jednoletý kontrakt v hodnotě 1,175 milionu dolarů. Dokáže v sobě najít ztracenou formu?

Změny v NHL sledujeme ONLINE »

Mnohem více se pak v Dallasu očekává od druhé velké ryby, kterou Jim Nill v rybníku volných hráčů ulovil. Útočník Joe Pavelski kývl na tříletou smlouvu s ročním příjmem 7 milionu dolarů.

Pavelski má na svém kontě celkem třináct sezon se žralokem na hrudi, v posledních čtyřech navíc plnil roli kapitána mužstva z Kalifornie. Američan patřil mezi velké oblíbence publika v San Jose, klub s ním ovšem nebyl schopen z důvodu nedostatku místa pod platovým stropem prodloužit smlouvu.

Rodák z Ploveru sice oslaví 11. července již své pětatřicáté narozeniny, avšak stále je velmi platným hokejistou, může hrát na centru či pravém křídle a v uplynulých šesti letech posbíral pokaždé přes šedesát kanadských bodů. Mimo jiné získal Dallas hráče, jenž je znám pro svou šikovnost a nadprůměrnou schopnost tečovat puk.

V minulém ročníku odehrál Joe Pavelski pětasedmdesát utkání. S osmatřiceti góly se stal nejlepším střelcem Sharks v základní části, navrch přidal ještě dvacet šest nahrávek a v dalších třinácti duelech, v rámci play-off, nastřádal devět kanadských bodů.

Kromě zmíněných dvou mužů míří do Dallasu také slovenský zadák Andrej Sekera.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz