Plzeň – Kladno 8:5, padly i Pardubice. Litvínov se znovu přiblížil záchraně

Foto: Roman Turovský, hcskoda.cz

23. února 2020, 18:03

Adam Bagar

Hokejisté Kladna zůstávají i po 48. kole na dně extraligové tabulky, v Plzni padli vysoko 5:8 a zapsali jedenáctou prohru v řadě! Neuspěly ani Pardubice – 1:4, jejich vítěznou sérii zastavil lídr z Liberce. Naopak Litvínov zvítězil v derby nad Karlovými Vary 6:4 a radoval se potřetí za sebou. Boleslav pak přetlačila Hradec Králové 3:2 v nájezdech, Kometa prohrála s Olomoucí 2:4.

Chemiky v derby spasil dvougólový Hübl

Podkrušnohorské derby přineslo desetigólovou bitvu zvratů. Chemici po první třetině ztráceli, pak ve 47. minutě vedli už 4:2, ale o náskok během 79 sekund přišli. Drama nakonec rozsekl svým druhým gólem v utkání veterán Viktor Hübl. Litvínov slavil potřetí za sebou, bodoval dokonce pošesté a znovu se přiblížil k záchraně. Zato Karlovy Vary potřetí v řadě dostaly šest gólů, vyhrály jediné z posledních šesti utkání a propadly se na osmou příčku.

Jindřich Kotrla (asistent trenéra Litvínova): „První třetina byla velmi špatná. Sice jsme vedli 1:0, ale poté nás soupeř přehrál. Do druhé třetiny jsme stáhli hru na tři lajny, aby se kluci dostali do tempa. Soupeře jsme dostali pod tlak a otočili výsledek. Ale nemělo by se nám doma stávat, že ze stavu 4:2 soupeř vyrovná na 4:4.“

Tomáš Mariška (asistent trenéra Karlových Varů): „Nechali jsme na ledě všechno. Bohužel, od začátku se utkání nevyvíjelo v naší režii, ale dokázali jsme otočit na 2:1. Měli jsme poté i dost příležitostí. Bohužel jsme dostali dva laciné góly a zbytečnými vyloučeními jsme darovali domácím výhru.“

HC VERVA LITVÍNOV – HC ENERGIE KARLOVY VARY 6:4 (1:2, 2:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 2. Pospíšil (F. Lukeš), 32. Gerhát (M. Hanzl), 32. Trávníček (Jurčík, Válek), 47. V. Hübl (F. Lukeš, Kudla), 53. V. Hübl (Pospíšil, Gerhát), 56. Kudla (V. Hübl, Mahbod) – 14. T. Mikúš (Kohout, Beránek), 19. Stříteský (T. Rachůnek, Gríger), 48. Kohout (Eminger, T. Mikúš), 50. Černoch (V. Polák, Koblasa).
Rozhodčí: Jeřábek, Bejček – Komárek, Špringl.
Vyloučení: 2:4.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 37:26.
Diváci: 5 695.
Nejlepší hráči: Viktor Hübl – Tomáš Mikúš.
HC VERVA Litvínov: Janus – J. Říha, Moravčík, Štich, Ščotka, Kudla, Baránek – Mahbod, M. Hanzl, Jarůšek – Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš – Hedberg, Gerhát, Válek – Helt, Jurčík, Trávníček. Trenéři: Kýhos, Kotrla a Skuhrovec.
HC Energie Karlovy Vary: Bednář – Šenkeřík, Stříteský, Graňák, Plutnar, M. Rohan, Eminger, D. Mikyska – T. Rachůnek, Gríger, Flek – V. Polák, Černoch, Koblasa – Kohout, T. Mikúš, O. Beránek – Šafář, Vildumetz, Šik. Trenéři: Pešout a Mariška.

Hradec zase padl, Boleslav jde před Spartu

Mladá Boleslav měla nakročeno na druhou příčku tabulky, ale v závěru jí to překazil Lukáš Cingel, který poslal zápas do prodloužení a nájezdů. Ty rozsekla až sedmá série, v níž přece jen díky trefě Žigy Jegliče slavili domácí. Ti bodovali poosmé z posledních devíti střetnutí a jsou třetí před Spartou, která si o dvě příčky pohoršila. Mountfield pokračuje ve výsledkové mizérii, zaznamenal čtvrtou porážku v řadě a je stále až devátý.

Radim Rulík (trenér Mladé Boleslavi): "V první třetině byl Hradec lepší, měl víc šancí a od více inkasovaných gólů nás ochránil gólman. Od druhé třetiny se začala hra srovnávat a ve té třetí jsme až na tu jednu situaci hráli dobře. Bohužel jsme si nedokázali závěr pohlídat, soupeř byl důrazný na brankovišti a vyrovnal."

Vladimír Růžička (trenér Hradce Králové): "Odehráli jsme dobré utkání. Měli jsme výbornou první třetinu, ve druhé to bylo už horší. Od třetí jsme zase přidali a nakonec se nám v závěru podařilo srovnat. Bohužel jsme dali jenom jeden nájezd, to se nedá vyhrát."

BK MLADÁ BOLESLAV – MOUNTFIELD HK 3:2 po nájezdech (1:1, 1:0, 0:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Ševc (Jeglič, Šťastný), 39. Šťastný (Dlapa), rozhodující nájezd Jeglič  – 2. Smoleňák (F. Pavlík, R. Pavlík), 58. Cingel (M. Chalupa, Smoleňák).
Rozhodčí: R. Svoboda, Pražák – Frodl, Kajínek.
Vyloučení: 2:4.
Bez využití.
Střely na branku: 26:30.
Diváci: 3 822.
Nejlepší hráči: David Šťastný – Radek Smoleňák.
BK Mladá Boleslav: Krošelj – Hrbas, Ševc, Dlapa, Pláněk, Bernad, Fillman – Skalický, Zbořil, Klepiš – R. Zohorna, Jeglič, Šťastný – Lunter, Bičevskis, Kašpar – P. Kousal, Najman, J. Stránský. Trenéři: Rulík a Patera.
Mountfield HK: Mazanec – Eklund, Nedomlel, Šidlík, Šalda, F. Pavlík, Cibulskis – Perret, Klíma, Jergl – M. Chalupa, Lev, Dragoun – R. Pavlík, Cingel, Smoleňák – Miškář, Koukal, Žejdl. Trenéři: Růžička, T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Kladno natáhlo šňůru porážek, Plzeň je druhá

Vyprodaná plzeňská aréna viděla neskutečnou přestřelku! Rytíři se rvali o záchranu, vstřelili pět gólů, ale stejně vyšli naprázdno a jedenáctou porážkou v řadě se znovu přiblížili sestupu. Kladno třikrát vedlo, ještě ve 48. minutě 5:4, jenže nakonec si odvezlo osmičku. Indiáni zlomili soupeřův odpor během 33 sekund góly Lukášů Pulpána a Kaňáka a vrátili se na druhé místo. Bilancí 1+2 jim přispěl Milan Gulaš, který nasbíral už 74 bodů (34+40).

Ladislav Čihák (trenér Plzně): "Kladno vůbec nebylo jednoduchým soupeřem. My s nimi v obranném pásmu měli obrovské problémy, jejich útočníci se dobře drželi na puku. Měli jsme větší štěstí na góly, duel se mohl vyvíjet úplně jinak. Výsledek je pro nás zlatý. Letos je extraliga specifická přímým sestupem a i mančafty dole nedávají nic zadarmo. Myslím si, že z obou stran bylo utkání nepřesné a nervózní."

David Čermák (trenér Kladna): "Už ani nevím, jak to zhodnotit. Stalo se nám to už podruhé venku. I v Liberci jsme třikrát vedli. Okamžitě jsme však vždy vedení ztratili. Nevím, jestli už je to v hlavách, ale když vedeme v polovině poslední třetiny 5:4, nemůžeme ihned vzápětí inkasovat a prohrát 5:8."

HC ŠKODA PLZEŇ – RYTÍŘI KLADNO 8:5 (2:3, 1:0, 5:2)

Branky a nahrávky: 1. Kantner (Mertl, Gulaš), 11. Čerešňák (P. Zdráhal, Pulpán), 27. Kodýtek (Straka, Pulpán), 41. Gulaš (Kantner, Čerešňák), 49. Jánošík (Gulaš, Jank), 56. Pulpán (P. Zdráhal, Kodýtek), 57. L. Kaňák, 60. Kodýtek (Pour, Kantner) – 6. Š. Bláha (T. Kaut, Hajný), 10. Vampola, 18. O'Donnell (Austin), 42. J. Strnad (Machač, Melka), 48. Stach (Jágr, Zikmund).
Rozhodčí: Horák, Mrkva – Gerát, Hynek.
Vyloučení: 4:4.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 40:22.
Diváci: 7 536 (vyprodáno).
Nejlepší hráči: Milan Gulaš – Petr Vampola.
HC Škoda Plzeň: Frodl – Jank, Čerešňák, Pulpán, Jánošík, Vráblík, L. Kaňák – Kantner, Mertl, Gulaš – P. Zdráhal, V. Němec, Rob – Straka, Kodýtek, Pour – Vracovský, Kolda, Heřman. Trenéři: Čihák, Hanzlík a Špaček.
Rytíři Kladno: Godla – Austin, Nash, Kehar, Lakos, Zelingr, Barinka – Zikmund, Stach, Jágr – Melka, Vampola, J. Strnad – O'Donnell, Machač, Redlich – Š. Bláha, T. Kaut, Hajný. Trenéři: Lidický, Čermák, Kregl a Tlustý.

18letý Mokrý po Liberci vychytal i Kometu

Posledních pět vzájemných utkání se stalo kořistí Komety, ale tentokrát v moravském derby slavila díky trefě Rostislava Olesze Mora, která se vyhoupla už na sedmé místo tabulky se ztrátou šesti bodů na brněnského rivala. Snové období prožívá osmnáctiletý gólman Vojtěch Mokrý, jenž při zraněních Branislava Konráda a Jana Lukáše předvádí skvělé výkony. Po úspěšném debutu s Libercem vychytal dalšího favorita, k výhře přispěl 24 zákroky.

Kamil Pokorný (asistent trenéra Komety Brno): "Odehráli jsme hodně špatnou první třetinu, výsledek 0:0 šel na vrub Karla Vejmelky, který pochytal tutovky soupeře. Ve druhé části už ten tlak Olomouce nebyl takový, ale pohyb a agresivita byla na straně soupeře. Ten se dostal do vedení 2:1. My jsme odehráli slušně jen krátkou pasáž pěti minut ve třetí třetině, kdy jsme srovnali hned v úvodu na 2:2. Pak jsme měli šanci na 3:2, tu jsme nedali a soupeř si zase aktivitou a agresivitou vynutil přesilovku a v ní dotlačil kotouč do sítě a zaslouženě vyhrál. Bohužel jsme tahali za kratší konec. Jediný, kdo si zaslouží poděkování, jsou diváci, kteří nás hnali až do závěrečné sirény."

Zdeněk Moták (trenér Olomouce): "Z naší strany to bylo podařené utkání. Věděli jsme, že domácí hráli v sobotu těžký zápas ve Zlíně. Chtěli jsme být proti nim aktivní, což se nám většinu duelu také dařilo. Byli jsme lepším mužstvem, lépe bruslili a pohybovali se. Mám pocit, že kluci měli z toho zápasu radost, bavilo je to a my na střídačce jsme byli také spokojení. Padaly pěkné góly, takže za tři body jsme velmi rádi."

HC KOMETA BRNO – HC OLOMOUC 2:4 (0:0, 1:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 31. Zaťovič (O. Němec, Mueller), 41. Plekanec (L. Horký, Bartejs) – 22. P. Musil (Nahodil, J. Knotek), 31. Nahodil (P. Musil), 47. Olesz, 50. J. Káňa (Irgl).
Rozhodčí: Pešina, Veselý – Lhotský, J. Svoboda.
Vyloučení: 5:4.
Využití: 0:2.
Střely na branku: 26:29.
Diváci: 7 543.
Nejlepší hráči: Tomáš Plekanec – Pavel Musil.
HC Kometa Brno: Vejmelka – O. Němec, Baranka, Bartejs, Pyrochta, Svozil, Gulaši, Malec – Mueller, P. Holík, Zaťovič – M. Erat, Plekanec, Červený – Vincour, Rákos, Š. Stránský – L. Horký, Střondala, Kusko. Trenéři: Zábranský, Pokorný, J. Horáček a Bělohlav.
HC Olomouc: Mokrý – Valenta, Škůrek, Ondrušek, A. Rutar, Vyrůbalík, Jaroměřský – Klimek, Nahodil, P. Musil – Burian, J. Káňa, Irgl – Ostřížek, J. Knotek, Olesz – V. Tomeček, Kolouch, Skladaný – Handl. Trenéři: Moták a Tomajko.

Liberec zastavil Dynamo, vede už o 10 bodů

Vítězná série Pardubic se zastavila na čtyřech duelech. Po zvládnutém záchranářském souboji v Kladně naopak nezvládly třetí třetinu s Libercem, v níž inkasovaly tři branky a prohrály 1:4. Dynamo si o příčku pohoršilo, je předposlední s tříbodovým náskokem na Rytíře. Bílí Tygři napravili zaváhání z Olomouce a vedou extraligovou tabulku už o deset bodů, dvěma trefami k tomu shodně přispěli Libor Hudáček a Jan Ordoš.

Michal Mikeska (asistent trenéra Pardubic): „Začali jsme blbě, první třetinu jsme trošku prospali. Chtěli jsme být výrazně aktivnější, naštěstí dopadla jen 0:1. Ve druhé třetině jsme přitlačili, byly tam šance, mohli jsme ten zápas otočit, nicméně 1:1 po dvou třetinách bylo dobré. Třetí třetinu jsme zase mírně ustoupili od aktivní hry, dali jsme soupeři šanci kontrolovat puk a připravit si nějaké šance. Šťastnou tečí a power play se to nějak dokonalo. Nám se bohužel přesilovky nepovedly a to asi rozhodlo.“

Patrik Augusta (trenér Liberce): „Nebylo to vůbec nic jednoduchého, zvlášť ve druhé třetině si myslím, že jsme se dostali pod tlak. Soupeř hrál výborně aktivně, napadal nás a měli jsme s tím trošku problémy. Myslím si, že jsme se velice dobře srovnali ve třetí třetině, začali jsme víc kontrolovat hru, kotouč a byli jsme odměněni šťastným gólem tečí, který to rozhodl. Gratulace do kabiny a hlavně speciálním týmům, naše oslabení bylo výborné a přesilovka nám také pomohla.“

HC DYNAMO PARDUBICE – BÍLÍ TYGŘI LIBEREC 1:4 (0:1, 1:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 25. Vondrka (Poulíček, S. Zacharčuk) – 10. L. Hudáček (M. Zachar), 53. Ordoš (Graborenko, Krenželok), 54. L. Hudáček (Bulíř, Jelínek), 58. Ordoš (Krenželok, Jelínek).
Rozhodčí: Hradil, Kika – Ganger, Klouček.
Vyloučení: 5:4.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 21:26.
Diváci: 8 535.
Nejlepší hráči: Patrik Poulíček – Libor Hudáček.
HC Dynamo Pardubice: Kantor – Mikuš, J. Zdráhal, S. Zacharčuk, J. Kolář, T. Voráček, Holland – Vondrka, R. Kousal, Tybor – Mandát, Poulíček, Svačina – Kusý, Harju, Látal – Blümel, Rolinek, Paulovič. Trenéři: Razým, Mikeska a Čáslava.
Bílí Tygři Liberec: Hrachovina – Šmíd, Knot, Derner, Graborenko, Kolmann, T. Hanousek – M. Zachar, L. Hudáček, Ordoš – Marosz, Bulíř, A. Musil – L. Krenželok, P. Jelínek, J. Vlach – Rychlovský, Šír, Valský. Trenéři: P. Augusta a Jiří Kudrna.

Utkání HC Sparta Praha – HC Vítkovice Ridera se hrálo už 6. února (4:2).
Utkání HC Oceláři Třinec – PSG Berani Zlín se odehraje v úterý 25. února.

Tabulka Tipsport extraligy

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. Bílí Tygři Liberec 47 28 5 2 12 166:116 96
2. HC Škoda Plzeň 47 25 2 7 13 153:128 86
3. BK Mladá Boleslav 48 21 8 6 13 143:116 85
4. HC Sparta Praha 48 20 12 1 15 162:137 85
5. HC Oceláři Třinec 47 24 3 4 16 150:120 82
6. HC Kometa Brno 48 20 5 6 17 137:147 76
7. HC Olomouc 48 18 5 6 19 113:123 70
8. HC Energie Karlovy Vary 48 16 8 4 20 162:148 68
9. Mountfield HK 47 17 5 6 19 117:121 67
10. PSG Berani Zlín 47 18 3 4 22 142:136 64
11. HC VÍTKOVICE RIDERA 48 13 8 4 23 122:161 59
12. HC VERVA Litvínov 47 14 3 8 22 137:161 56
13. HC Dynamo Pardubice 48 13 3 9 23 112:155 54
14. Rytíři Kladno 48 13 3 6 26 119:166 51

Další program Tipsport extraligy

Úterý 25. února – dohrávka 34. kola:
17:00 HC VERVA Litvínov – Mountfield HK (ČT sport)

Úterý 25. února – dohrávka 48. kola:
17:00 HC Oceláři Třinec – PSG Berani Zlín

Úterý 25. února – dohrávka 11. kola:
18:00 Bílí Tygři Liberec – HC Škoda Plzeň

Čtvrtek 27. února – předehrávka 49. kola:
18:00 Rytíři Kladno – HC Sparta Praha (O2 TV Sport)

Pátek 28. února – 49. kolo:
17:30 PSG Berani Zlín – HC VERVA Litvínov
17:30 HC VÍTKOVICE RIDERA – BK Mladá Boleslav
17:30 HC Energie Karlovy Vary – Mountfield HK
18:00 HC Kometa Brno – Bílí Tygři Liberec (O2 TV Sport)
18:00 HC Dynamo Pardubice – HC Škoda Plzeň
18:00 HC Olomouc – HC Oceláři Třinec

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz