Další pocta pro Mozíka. Obránce Podolsku si zahraje Utkání hvězd KHL

5. prosince 2017, 11:24

Václav Jáchim

V závěru prosince byl vyhlášen nejlepším obráncem týdne KHL, teď se Vojtěch Mozík dočkal další pocty. Reprezentační zadák uspěl v hlasování novinářů, kteří vybírali další skupinu hráčů pro Utkání hvězd Kontinentální ligy. Mozík v ní zastupuje Tarasovovu divizi – společně se slovenským brankářem Júliusem Hudáčkem a útočníkem Pavlem Padakinem ze Soči.

Exhibice se uskuteční 13. a 14. ledna příštího roku v kazašské Astaně. Skladbu týmů tradičně zahájilo hlasování fanoušků, kteří od 21. listopadu mohli během deseti dní vybírat kandidáty. Příznivci nesměli dávat hlasy víc než dvěma hráčům z jednoho týmu, celkem zvolili 16 obránců či útočníků.

V další fázi se přidali žurnalisté, kteří doplnili do seznamu účastníků dalších 12 hokejistů z jedenácti různých klubů. V hlasování uváděli také brankáře, z každé divize mohli volit po jednom obránci a útočníkovi. Jejich hlasování skončilo 4. prosince, po něm je jasné, že zatím jediným českým zástupcem na exhibici bude Vojtěch Mozík.

Zadák národního týmu patří k oporám Viťazu Podolsk, kam přišel po působení v New Jersey a jeho farmě v AHL. Mozík se bleskově zařadil mezi nejlepší defenzivní hráče ruské soutěže, aktuálně má na kontě 38 utkání KHL, v nichž zaznamenal pět branek a přidal 16 nahrávek.

Definitivní výčet hokejistů, kteří se zapojí do Utkání hvězd, bude v brzké době oznámen vedením KHL. Tradiční akce vyvrcholí exhibičním duelem jednotlivých divizí, předcházet jí budou dovedností soutěže a další show pro fanoušky. Kazašská Astana bude All-Star Game KHL hostit poprvé.

Výsledky hlasování fanoušků:

Bobrovova divize: Marc-André Gragnani (Minsk), Dmitrij Kalinin (Spartak Moskva) – Eeli Tolvanen (Jokerit Helsinky), Ilja Kovalčuk (Petrohrad).

Tarasovova divize: Staffan Kronwall (Jaroslavl), Nikita Nestěrov (CSKA Moskva) – Kiril Kaprizov (CSKA Moskva), Dmitrij Kagarlickij (Čerepovec).

Charlamovova divize: Andrej Markov (Kazaň), Chris Lee (Magnitogorsk) – Sergej Mozjakin (Magnitogorsk), Vladimír Tkačov (Kazaň).

Černyševova divize: Kevin Dallman (Astana), Philip Larsen (Ufa) – Nigel Dawes (Astana), Linus Ömark (Ufa)

Výsledky hlasování novinářů:

Bobrovova divize: Ryan Zapolski (Jokerit Helsinky) – Patrik Hersley – Nikita Gusev (oba Petrohrad).

Tarasovova divize: Július Hudáček (Čerepovec) – Vojtěch Mozík (Podolsk) – Pavel Padakin (Soči).

Charlamovova divize: Emil Garipov (Kazaň) – Nikita Trjamkin (Jekatěrinburg) – Dan Sexton (Nižněkamsk).

Černyševova divize: Alexej Krasikov (Novosibirsk) – Jevgenij Medvěděv (Omsk) – Alexej Byvalcev (Chabarovsk).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz