<

Další podpis pro Vervu. Pokračuje kanadský dravec, který pomohl se záchranou

Foto: hcverva.cz

Litvínovský klub potkaly v uplynulých dnech velké změny. Novým sportovním ředitelem je Pavel Hynek, hlavním trenérem bude Vladimír Országh. Teď Verva hlásí důležitou zprávu, jež se týká hráčského kádru. U Severočechů nadále pokračuje Samson Mahbod, kanadský dravec se s vedením dohodl na nové dvouleté smlouvě.

Někdejší útočník Vítkovic se do Tipsport extraligy vrátil v průběhu uplynulé sezony, kdy posílil právě Litvínov. „Samson byl vděčný za šanci, jakou od vedení klubu dostal. Dělal maximum, aby pomohl k záchraně. V týmu Vervy byl spokojený," konstatuje hráčův zástupce Tomáš Krejčí ze společnosti Unlimited Sports Management.

Jednatřicetiletý rodák z Montrealu byl hodně platný. Ve 29 utkáních základní části nastřílel devět branek a přidal 13 nahrávek, společně s Tomášem Pospíšilem byl bezpochyby největší posilou Krušnohorců v závěru ročníku, který pro ně skončil záchranou až díky výhře nad Kladnem v 52. kole základní části.

V Litvínově panovala s Mahbodem spokojenost, dalo se tušit, že klub bude stát o to, aby zůstal. „Registrovali jsme zájem i z jiných extraligových týmů, ale Samson chtěl pokračovat v Litvínově. Byla to jeho priorita. O jeho setrvání jsme delší dobu jednali a předběžně se dohodli na další spolupráci. Bylo však potřeba dořešit veškeré náležitosti," připomíná Krejčí.

Podpis smlouvy klub potvrdil po nástupu nového sportovního ředitele Pavla Hynka. „Jsme rádi, že se nám podařilo se Samsonem dohodnout na další dva roky. Věříme, že naváže na své výborné výkony z minulé sezony," uvedl Hynek pro klubový web na adresu hráče, který během pestré kariéry hrál hokej v osmi zemích.

Nyní je jisté, že Mahbod zakotví delší dobu v české nejvyšší soutěži. V Litvínově bude pokračovat i zkušený Tomáš Pospíšil, také on nedávno uzavřel nový kontrakt. V zadních řadách Severočechů je nadále připraven nastupovat kanadský čahoun Patrick Kudla. Další doplnění kádru bude následovat, příchody posil může klub oznámit po 1. květnu.

Foto: hc-vitkovice.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz