<

Další posila pro Slavii! Návrat ze Sparty hlásí obránce Jeřábek

Foto: hc-slavia.cz

18. září 2020, 15:21

Adam Bagar

Slavia dál posiluje, její defenzivu vyztuží Radek Jeřábek. Kmenový zadák Sparty má do Edenu vyřízeno hostování se střídavými starty zpět do extraligy. Klub o tom informoval na svém webu.

„Radek byl v našem hledáčku už po konci loňské sezony. Jsem rád, že se nám teď podařilo se Spartou domluvit a věříme, že bude pro náš tým přínosem. Reagujeme i na situaci, kdy nám chybí několik beků,“ prozrazuje sportovní manažer klubu Jiří Veber.

Slavia má aktuálně na marodce Jindřicha Baráka, Tomáše Dudy i posilu Lukáše Buchtu, jenž hned v prvním soutěžním utkání sezony utrpěl otřes mozku. Radek Jeřábek se k týmu připojil v pátek ráno a hned v sobotu mu pomůže v domácí partii s Baníkem.

„Volal mi pan Hlinka (sportovní manažer Sparty, pozn. red.), že je možnost nastoupit v první lize na Slavii. Já jsem to vzhledem k vytížení mezi obránci na Spartě uvítal, protože tady bych měl víc hrát,“ hlásí Jeřábek, jenž už slávistické prostředí dobře zná.

Vytáhlý obránce dělal právě v Edenu své první hokejové krůčky, slávistický dres oblékal do třetí třídy. „Pak jsem kvůli škole odešel k rivalovi na Spartu. A teď jsem zase zpátky tady,“ popisuje s úsměvem Jeřábek, který hrál v uplynulém ročníku za Vsetín.

Druhou nejvyšší soutěž dobře zná, dřív působil i v Litoměřicích či v Ústí nad Labem. Celkem v první lize nastoupil do 157 utkání, zaznamenal v nich 36 bodů za pět branek a 31 nahrávek. Na kontě má také čtyři starty mezi tuzemskou elitou v dresu Sparty.

Soupiska HC Slavia Praha

Brankáři: 
Roman Málek mladší, Martin Michajlov.

Obránci: 
Milan Antoš mladší, Jindřich Barák, Lukáš Buchta, Tomáš Duda, Michael Gaspar, Tadeáš Hejda, Radek Jeřábek, Ondřej Holý, Mikuláš Hovorka, Daniel Krejčí, Jan Novák, Michal Steinocher, Dominik Valík, Václav Veber.

Útočníci: 
Jaroslav Bednář, Jaroslav Brož, Jiří Doležal mladší, Petr Kafka, Dávid Kohút, Daniel Kružík, Filip Kuťák, Martin Ondráček, David Šteiner, Daniil Petrov, Marek Tomica, Petr Vampola, Filip Vlček, Daniel Vrdlovec, Robin Všetečka.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz