Další přesun na trase Letňany – Benátky nad Jizerou. Už čtvrtý!

Ivan Lytvynov | Foto: hokejbenatky.cz

10. června 2023, 13:40

Adam Bagar

Mladý obránce Ivan Lytvynov se ve třetí nejvyšší soutěži stěhuje z Letňan do Benátek nad Jizerou, klub o příchodu už čtvrtého Letce informoval na svých webových stránkách.

„Pokračování v Letňanech už nepřipadalo v úvahu, zároveň jsem chtěl přestoupit do klubu, který má ambice, kvalitní kádr a zázemí. Když mě potom kontaktoval Honza Stehlík, tak mi Benátky přišly jako nejlepší volba,“ sděluje rodák z ukrajinského Mariupolu.

V Česku žije už od svých pěti let. Ročník 2021/22 strávil převážně v extraligových Českých Budějovicích, za které sehrál 29 utkání (1+1). O rok dřív s Motorem slavil postup. Celkem v Chance lize zapsal 93 startů a 36 bodů (6+30), hrál i za Havířov a Vrchlabí.

Loni se však vrátil do Letňan a celou sezonu strávil ve druhé lize. „Studuju právnickou fakultu Univerzity Karlovy, takže jsem musel hokej poněkud upozadit. Ale stále mě moc baví a navíc jsem znovu objevil chuť a motivaci se dál zlepšovat,“ vysvětluje Ivan Lytvynov.

„Těším se na atmosféru při domácích zápasech. Budeme se snažit naší hrou přilákat co nejvíce lidí a snad je budou naše výkony bavit. Řekl bych, že cílem pro letošní rok je dojít co možná nejdál v play off.“

Za sebou má skvělou sezonu, v níž pomohl Letcům 21 body až do finále. „Loňskou sezonu jsem si velmi užil. Myslím, že tým, který jsme měli, předčil veškerá očekávání. Bohužel vše skončilo velice hořkou tečkou, ale i tak to hodnotím pozitivně,“ říká mladý bek.

U Jizery se potká se třemi dalšími parťáky z Letňan. Benátky už dříve přetáhly rivalovi také brankáře Jaroslava Brázdila s útočníky Jiřím Hozákem a Dominikem Řepíkem. „S klukama si rozumím a sehrálo to roli při mém rozhodování o dalším angažmá,“ přiznává.

Kvalita druhé ligy podle něj nesmírně vzrostla. „Samozřejmě oproti extralize je rozdíl obrovský, ale i tak je tato soutěž na vysoké úrovni, kde hraje spousta výborných hráčů. Rozdíl je určitě v taktice, kdy druhá liga není tak takticky svázaná,“ hodnotí Lytvynov.

Ten už natěšeně vyhlíží start nové sezony. „Těším se na atmosféru při domácích zápasech. Budeme se snažit naší hrou přilákat co nejvíce lidí a snad je budou naše výkony bavit. Řekl bych, že cílem pro letošní rok je dojít co možná nejdál v play off,“ uzavírá odhodlaně.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz