Další změna u Ocelářů! Hossa stihl jen dva zápasy, v Třinci končí

Foto: Marian Ježowicz, hcocelari.cz

Před Vánocemi opustil extraligovou Plzeň a zamířil k česko-polským hranicím, Marcel Hossa vyslyšel nabídku Třince, stěhování tehdy uskutečnil ještě s Jánem Sýkorou. Opačným směrem pro změnu putoval Erik Hrňa. Zdálo se, že by v případě Hossy mohlo jít o spolupráci na delší období. Ovšem všechno je jinak - někdejší útočník Montrealu, Phoenixu nebo New York Rangers v klubu předčasně končí, za Oceláře sehrál pouhá dvě utkání.

Třinecký klub neposkytl k odchodu slovenského reprezentanta bližší informace, není tudíž jasné, z jakých příčin se rozchod uskutečnil. Tiskový mluvčí Tomáš Želazko jen stručně uvedl, že se tak stalo po dohodě obou stran. Hossa v klubu nepřesvědčil a je tedy volný, může si hledat jiné působiště.

Možná jde o další reakci na výsledky klubu v Tipsport extralize. Předvánoční pohyb v kádru se tehdy týkal například ještě návratu Lukáše Žejdla z Mladé Boleslavi nebo příchodu obránce Tomáš Slováka. Jenže Oceláři se příliš nezvedli. Z posledních čtyř utkání vytěžili jen dva body za skalp Mountfieldu po nájezdech, jinak Třinec padl v Liberci, Litvínově i naposledy doma s Kometou.

Hossa v novém týmu stihl jen dvě utkání - proti Zlínu a pak ve 33. kole s Hradcem Králové. Noví trenéři Jiří Dopita a René Mucha se pokoušejí stabilizovat sestavu, z marodky se kupříkladu vrátil Rostislav Klesla a k dispozici už byl i Vladimír Roth, nicméně výsledky stále nejsou optimální. Možná s tím loučení Hossy souvisí, možná ne. V Třinci každopádně měli útočníky nad limit čtyř formací a nějaké odchody se daly tušit.

Hossa měl navíc smůlu na zdravotní potíže, které ho trápily už předtím v Plzni. Po příchodu do Třince prodělal virózu a musel vynechat některá utkání. "Marcel se vrací do Trenčína, o jeho dalším angažmá je teď předčasné spekulovat. Nejdřív se potřebuje dát zdravotně dohromady," doplnil hráčův zástupce Vladimír Vůjtek mladší ze společnosti Eurohockey Services.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz