Další změny v Dynamu: Treille a Wishart končí, přichází Ihnačák s Eklundem

Foto: Facebook Hokej Litvínov

Pardubické Dynamo dál usilovně řeší, jak oživit tým, kterému se nedaří a s největší pravděpodobností ho čeká dlouhý a tuhý boj o přežití v nejvyšší soutěži. Je jasné, že u toho nebudou kanadský obránce Ty Wishart a francouzský útočník Sacha Treille. Povzbudit poslední mužstvo extraligy naopak mají pomoct útočník Brian Ihnačák a zadák Oscar Eklund, z Litoměřic si pak Pardubice stahují forvarda Daniela Voženílka.

Za Pardubice v aktuálním ročníku nastoupilo již 39 hráčů! Už tak obrovské množství se ale ještě rozroste. 

Dynamo ulovilo Kanaďana s italským pasem Briana Ihnačáka a švédského obránce Oscara Eklunda. „Snažili jsme se udržet pozice, a tak jsme po odchodu obránce s útočníkem hledali stejné posty. Domluvili jsme se na spolupráci se zadákem Oscarem Eklundem a centrem Brianem Ihnačákem,“ oznámil v tiskové zprávě o změnách Dušan Salfický, generální manažer Dynama.

Ihnačák, jenž má za sebou v extralize už působení v Hradci Králové, Spartě a Litvínovu, dohrával minulou sezonu ve švýcarském Oltenu. Od začátku tohoto ročníku ale neměl angažmá. Teď si vyzkouší čtvrté působiště v české nejvyšší soutěži.

„Prozatím jsme se dohodli na Brianově působení do konce sezony s tím, že obě strany si nechaly prostor pro další pokračování. Angažujeme jej pro jeho hokejové kvality, je bodujícím centrem, a povahové vlastnosti. Dokáže si zjednat prostor na ledě i v kabině. Očekáváme od něj přesně tento ‚drajv‘ do našeho týmu a že nám také v tomto pomůže,“ řekl Salfický na adresu 33letého hokejisty.

Eklund? Nechce mít v CV sestup

Třicetiletý Švéd Oscar Eklund je zadákem se spoustou zkušeností z nejvyšší švédské, ale i finské soutěže. Tuto sezonu začal právě ve Finsku, kde oblékal dres týmu Jyväskylä. Během 16 zápasů zaznamenal tři body. Nyní se vrací do míst, kde v roce 2008 získal stříbrnou medaili na světovém šampionátu dvacetiletých. 

„Měli jsme vytipovaných více hráčů, na základě našeho skautingu a získaných referencí jsme se rozhodli pro angažování Oscara Eklunda. Hovořil jsem o něm i s jeho nedávným spoluhráčem z JYPu Jyväskylä Davidem Tomáškem. Jedná se o technického obránce, které je dobrý na puku a silný v přesilovkách. Má dle našich informací kvalitní rozehrávku a čtení hry. Věřím, že nám v defenzívě výrazně pomůže,“ přeje si Salfický.

„Jedná se o technického obránce, které je dobrý na puku a silný v přesilovkách. Má dle našich informací kvalitní rozehrávku a čtení hry.“

„Oscar šel do JYP na dvouměsíční zkoušku s tím, že po 2. lednu může odejít. Vypadalo to, že bude uvolněný až 8. ledna, ale nakonec se vše povedlo zařídit tak, že byl uvolněn už nyní. Ve středu přilétá do Česka, pokud se vše administrativně dotáhne, měl by nastoupit už v pátek na ledě Plzně,“ přidává svůj komentář Tomáš Krejčí ze společnosti Unlimited Sports Management, která hráče zastupuje.

„Měl více variant, nakonec jsme se ale domluvili s Pardubicemi na smlouvě do konce sezony a zároveň na další ročník. Oscar velice dobře ví, že jde do týmu, který čeká možná účast v baráži, ale rozhodně sem nejde s vizí sestupu. To rozhodně nechce mít v CV, jde vybojovat setrvání v extralize,“ dodal Krejčí.

Loučí se Treille a Wishart, počítá se s Voženílkem

Místo novým posilám musely uvolnit dvě stálice zejména z minulého ročníku: francouzský kolos Sacha Treille a kanadský obránce Ty Wishart. „Oběma hráčům děkuji za odvedenou práci pro naši organizaci, v poslední době se vlivem různých důvodů neobjevovali v naší sestavě. Po shodě s trenérským štábem jsme s Tyem i Sachou ukončili spolupráci,“ pokračoval šéf východočeského klubu.

Pravidelně by teď naopak měl za Pardubice nastupoval útočník Daniel Voženílek, odchovanec Dynama. „Daniel podával v Litoměřicích kvalitní výkony, a tak jsme jej využili pro zápas s Kometou Brno. V něm nás přesvědčil, s trenéry jsme se domluvili na jeho stažení z Litoměřic s tím, že bude působit v režimu našeho A týmu,“ informoval o hráči, který už v této sezoně odehrál za Pardubice dva zápasy. V Litoměřicích nasbíral během 37 utkání 26 bodů.

Jenom v prosinci je to v podání Dynama už několikátá změna. Po rošádě na trenérském postu přišel do Pardubic brankář Peter Hamerlík, útočníci Marek Hovorka s Lubošem Horkým, do kádru se vrátil bek Marek Trončinský a skončili Rus Daniil Miromanov, Kanaďan Jeremy Welsh a Tomáš Vondráček

Přijdou změny nejen v hráčském kádru?

Možná to ještě ale není se změnami v Pardubicích konečná. Podle informací internetového portálu iSport.cz by mohlo být představenstvo aktuálně posledního klubu extraligy zanedlouho širší o nového člena, a to o Davida Pospíšila. Muže, jenž už dlouhou dobu působí v roli hokejového experta České televize, a za Pardubice v minulosti několik sezon nastupoval.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz