Další zvučná posila pro Spartu! Z KHL se vrací reprezentační obránce

Foto: Vladimír Koča, hcsparta.cz

15. července 2019, 12:25

Adam Bagar

Sparta před novou sezonou pokračuje v posilování kádru. Její obranné řady vyztuží Adam Polášek, který se do pražského klubu vrací po tříletém působení v Kontinentální lize.

„S velkým potěšením vítám do našeho kádru další zvučnou posilu. Adam Polášek se netajil tím, že by se jednou do Sparty rád vrátil. Je v nejlepším hokejovém věku, dohodli jsme se, že mu nebudeme bránit v případném odchodu do zahraničí, přesto jsme moc rádi, že si nyní po návratu z KHL zvolil Spartu,“ říká generální ředitelka klubu Barbora Snopková Haberová.

„Domluvili jsme se na roční smlouvě s možností odchodu do zahraničí, kde by si Adam ve svém věku ještě rád zahrál.“

„Jsem šťastný, že se vracím do Sparty, která vyhověla mým podmínkám. Mám s klubem nadstandardní vztah, který se touto dohodou ještě více upevnil,“ pokyvuje osmadvacetiletý zadák, o jehož příchodu se spekulovalo už delší dobu. Jednání se protahovala kvůli možnosti zahraničního angažmá, které ani po podpisu roční smlouvy s pražskou Spartou není vyloučené.

Sparta zpátky na výsluní? Tohle je TOP 5 letních posil »

„Domluvili jsme se na roční smlouvě s možností odchodu do zahraničí, kde by si Adam ve svém věku ještě rád zahrál. Momentálně ale nemá na stole žádnou lákavou nabídku, ač je to prvotřídní reprezentační obránce. Těžko můžeme konkurovat nabídkám z KHL, která je po NHL pro hráče finančně nejzajímavější,“ má jasno sportovní manažer Sparty Jaroslav Hlinka.

Foto: Vladimír Koča, hcsparta.cz

„Jsme strašně rádi, že mají bývalí sparťané hrající v zahraničí opět chuť vracet se do svého klubu. I když se může stát, že hráč před lednovým koncem přestupního období bude chtít odejít. Vedeme spolu otevřený dialog a jsme připraveni v případě potřeby najít za Adama do konce přestupního období adekvátní náhradu,“ dodává Hlinka, jenž s novou posilou hrál tři sezony.

Kteří extraligoví hráči jsou stále bez angažmá? »

Účastník olympiády v Pchjongčchangu přišel do Sparty poprvé v rozehrané sezoně 2013/14, působil v ní dva roky. V létě 2016 se rozhodl vyzkoušet Kontinentální ligu, postupně v ní nastupoval za Novosibirsk, Soči a naposledy hrál za Nižněkamsk. V dresu Neftěchimiku vítkovický odchovanec v minulém ročníku zaznamenal 26 bodů za sedm branek a 19 nahrávek v 58 utkáních.

Příchody do HC Sparta Praha

Vladimír Růžička (Chomutov)
David Dvořáček (Prostějov)
Matúš Sukeľ (Slovan Bratislava)
Martin Dočekal (Kometa Brno)
Michal Řepík (Podolsk)
Marek Kvapil (Liberec)
Adam Polášek (Nižněkamsk)

Odchody z HC Sparta Praha

Petr Kumstát (konec kariéry)
Erik de la Rose (Västeras)
Lukáš Klimek (Olomouc)
Matěj Beran (neznámo)
Jaroslav Hlinka (konec kariéry)
Zach Sill (Kolín nad Rýnem)
Steven Delisle (Frankfurt)
Roberts Bukarts (Vítkovice)

Aktuální soupiska HC Sparta Praha

Brankáři:
Matěj Machovský, Jan Mičán, Jakub Sedláček, Jan Škorpík.

Obránci:
Jeremie Blain, Tomáš Dvořák, Martin Jandus, Petr Kalina, Jan Košťálek, Tomáš Pavelka, Jan Piskáček, Adam Polášek, Tomáš Voráček.

Útočníci:
Jan Buchtele, Jiří Černoch, Martin Dočekal, David Dvořáček, Miroslav Forman, Richard Jarůšek, Kevin Klíma, Andrej Kudrna, Marek Kvapil, Lukáš Pech, Daniel Přibyl, Tomáš Pšenička, Lukáš Rousek, Vladimír Růžička, Michal Řepík, Robert Říčka, Jiří Smejkal, Matúš Sukel'.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz