Debut jako hrom! A bez jediného tréninku. Trončinský přijel až na zápas

Foto: Facebook HC Dynamo Pardubice

Marek Trončinský zažil v dresu Pardubic více než povedenou premiéru. Na ledě úřadujícího mistra hned dvakrát skóroval, a výrazně tak přispěl k výhře Východočechů. K týmu se přitom připojil až v Liberci. „Se všemi jsem se pozdravil, pan trenér mi řekl, jak se bude hrát a s tím jsem do toho vletěl," prozrazuje nejnovější posila Dynama s úsměvem na tváři.

Příliš často se nevidí, že by hráč neabsolvoval s týmem ani jeden trénink a naskočil by rovnou do zápasu. Ještě méně časté je, když hráč obsadí pozici v první formaci a co teprve, když vstřelí při debutu dvě branky.

„Přijel jsem k týmu až před zápasem. Se všemi jsem se pozdravil, pan trenér mi řekl, jak se bude hrát a tak jsem do toho vletěl. Hrál jsem s Nickem (Charles Nicolas Schaus) v první obranné dvojici. Musím říct, že s takto ofenzivním hráčem jsem asi ještě nehrál, vždy jsem byl spíš já ten ofenzivnější a nyní jsem koukal, jak tam parádně bruslil. Jsem rád, že můžu hrát s útočícím bekem v obraně," prozradil Trončinský po utkání.

„S takto ofenzivním hráčem, jako je Nicholas Schaus, jsem asi ještě nehrál. Vždy jsem byl spíš já ten ofenzivnější."

Po příchodu do kabiny navíc ofenzivní bek vypsal za výhru odměnu, v Liberci totiž mezi lety 2010-2012 působil. „Rovnou jsem vypsal odměnu, udělal bych to stejně v příštím zápase, protože jsem za Tygry hrál. Všechno se to spojilo, tak jsem nakonec i trochu ušetřil," dodává s úsměvem na tváři osmadvacetiletý obránce.

» Dynamo vítá posilu do obrany, na hostování z Boleslavi míří Trončinský

Na bývalé angažmá si vzpomněl i při vlastním gólu domácích, před lety si na severu Čech totiž stejnou situací prošel také. „Derny (Lukáš Derner) chtěl zajet za branku, ujelo mu to, což Jánko Lašák nečekal. Když jsem v Liberci působil, stalo se mi něco podobného, takže se dokážu do kůže Lukáše vcítit."

Zápasu nakonec ze strany Dynama nechybělo vůbec nic. Obrátilo nepříznivý výsledek, skolilo úřadujícího mistra a lídra tabulky a jako první během aktuálního ročníku mu nastřílelo více než pět branek. „Je to paráda, vstali jsme z mrtvých. Skóre 1:3 se v Home Credit Aréně neotáčí. Jsme za to nesmírně rádi, kdo by to byl tipoval," zakončil rozhovor Marek Trončinský.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz