Debut patnáctiletého Škarka, 1143 diváků v Edenu a nové posily

Foto: Josef Plechatý, hcdukla.cz

V zápasech druhého kola WSM Ligy padlo hned čtyřiačtyřicet branek, což je průměrně 6,3 gólů na utkání! Sedmičku nadělil svému soupeři Motor, kterého web hokej.cz vyhlašuje týmem kola. Ještě o jednu trefu více zaznamenal Most. S přehledem vyhrál i Havířov. Krom pěkného ofenzivního hokeje bylo na prvoligových kluzištích k vidění několik nových tváří. Hvězdnou posilu představil Přerov, Jihlava vsadila na talentovaného brankáře z vlastní líhně, do Třebíče zavítali hokejisté Olomouce a do Šumperka pro změnu hráči Pardubic.

Události 2. kola WSM Ligy

Patnáctiletý debutant Jakub Škarek
Očekávaná premiéra je za námi. Do brankoviště jihlavské Dukly se postavil Jakub Škarek, v patnácti letech nejmladší hráč soutěže. Záda mu kryl o 24 let starší Lukáš Sáblík.

Mládežnický reprezentant Škarek, jenž si za Jihlavu zachytal již v přípravě, podal výborný výkon, inkasoval pouze jednou a dovedl svůj tým k vítězství. K tomuto tématu se pochopitelně ještě vrátíme. Vždyť jak často se ve WSM Lize představí patnáctiletý mladíček? Natožpak v brance!

» Anketa: Tipujte vítěze WSM Ligy!

Do nové sezony přáli Motoru Václav Prospal a Andrew Ference
Domácímu utkání Českých Budějovic předcházela na WSM Ligu ojedinělá show. Součástí byla přání klubové legendy Václava Prospala a Andrew Ference, kapitána Edmontonu Oilers a bývalého hráče Jihočechů. Co řekli?

Druhá nejvyšší soutěž opět v Edenu
Domácí premiéru Slavie v sezoně 2015/2016 zhlédlo pouze 1 143 diváků. V Českých Budějovicích, Havířově, Jihlavě a Třebíči jich v tomto kole přišlo více. Nutno však dodat, že atmosféra nebyla v Edenu vůbec špatná.

Nové tváře ve WSM Lize

Posilami Přerova Marek Sikora a nadějný David Hrazdira
Marka Sikoru ve WSM Lize přece jen uvidíme. Ne však v dresu mateřského Havířova, nýbrž v barvách konkurenčního Přerova. Zubři získali i drobného forvarda Davida Hrazdiru, loňskou oporu Vsetína. „Ze Zlína mě poslali do Prostějova a kluby se pak měly spolu domluvit. To se nestalo, takže jsem trénoval pořád doma. Teď v týdnu mi zavolali, že půjdu hrát do Přerova, za což jsem moc rád," uvedl 20letý útočník, který hned v prvním zápase za Hanáky vsítil branku.

Osmadvacetiletý Sikora, jenž má za sebou 97 utkání v extralize, se před startem základní části připravoval s AZetem. Havířov však nehodlal zraněními pronásledovaného centra podepsat bez předchozí zkoušky v přípravných zápasech, Sikora si tedy našel jiné angažmá. „Příchod do Přerova se udál velice rychle. Minulý týden v pátek mi zavolal trenér, jestli bych neměl zájem tady hrát a v neděli už jsem byl na tréninku. Skončil jsem v Chomutově a padlo mi zahraniční angažmá, takže jsem nabídku bez váhání přijal," uvedl Sikora pro klubový web hokejprerov.cz.

Deset minut v novém dresu a hned zranění
Horácké Slavii, jež je zmítána marodkou, přišli vypomoci Peter Zuzin, Martin Dočekal a David Škůrek. Slovenský reprezentant Zuzin nastupoval za bílé hvězdy již loni, stejně tak jako Martin Dočekal, odchovanec HST. To statný bek David Škůrek v zápase s Přerovem oblékl dres Třebíče poprvé. Jenže nakonec to byla hodně hořká premiéra. V první třetině se zranil a pravděpodobně ho čeká operace a několikaměšíční rekonvalescence.

Další hráči Pardubic v Šumperku, post brankáře vyztužil plzeňský Polívka
Na soupisku Salithu přibyla nová jména. Z partnerských Pardubic zamířili na sever Moravy obránce Ladislav Havlík a útočník David Tomášek. Třiadvacetiletý Havlík má za sebou úspěšné působení v Polsku, loni byl stabilním členem základní sestavy Pardubic. 187 centimetrů vysoký Tomášek hrál od roku 2010 v zámoří, letos v létě se vrátil do Čech, aby si vybojoval nominaci na juniorský šampionát a místo v sestavě Pardubic.

V prvním kole WSM Ligy nastoupil za Salith zkušený Filip Šindelář, do Mostu však s Draky odcestoval plzeňský náhradník Patrik Polívka. Vzhledem k velké vzdálenosti mezi Šumperkem a Plzní je pravděpodobné, že bude k dispozici zejména na venkovní zápasy hrané v Čechách.

Hráč kola podle hokej.cz

Ondřej Havlíček (HC Most)
Získat čtyři kanadské body během jednoho večera, to se podaří jen párkrát v kariéře. Výkon Ondřeje Havlíčka, šikovného forvarda Mostu, je tedy třeba náležitě ocenit. Dva góly dal sám, u dalších dvou si připsal asistenci. Na výhře 8:2 měli velký podíl i Jiří Zeman (1+2) s Janem Alinčem (1+2) a gólman Lukáš Horák.

Dokáže se Ondřej Havlíček dobrými výkony probojovat zpět do extraligy, kde už ve své kariéře sehrál 108 utkání?

Dokáže se Ondřej Havlíček dobrými výkony probojovat zpět do extraligy, kde už ve své kariéře sehrál 108 utkání? | Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

Tým kola podle hokej.cz

ČEZ Motor České Budějovice
Jestřábi přijeli do Budvar Arény s jasným cílem - napravit zaváhání z prvního kola a překvapit největšího favorita soutěže. Jenže Prostějov držel s Jihočechy krok pouze do 29. minuty. Poté se Motor rozjel na plné obrátky a zkušeného Horčičku, jenž v úvodním zápase vychytal čisté konto, pokořil ještě šestkrát.

České Budějovice vstoupily do WSM Ligy ve velkém stylu. První místo v tabulce a skóre 12:4 hovoří za vše.

Návštěva kola

5 227 diváků - ČEZ Motor České Budějovice vs. LHK Jestřábi Prostějov
Souboj dvou týmů, které byly na přestupovém trhu velmi aktivní, přilákal do odchozů českobudějovického stadionu 5 227 diváků. Asi netřeba dodávat, že toto číslo bohatě stačilo k nejvyšší návštěvě v rámci celého kola.

Další návštěvy:
AZ Havířov vs. HC Stadion Litoměřice - 1616
HC Dukla Jihlava vs. HC Slovan Ústí nad Labem - 1485
SK Horácká Slavia Třebíč vs. HC ZUBR Přerov - 1470
HC Slavia Praha vs. HC Benátky nad Jizerou - 1143
SK Kadaň vs. Rytíři Kladno - 590
HC Most vs. Salith Šumperk - 256

Ze statistik

Střídání gólmanů Kladna, Šumperku a Litoměřic
Jak již bylo v úvodu článku řečeno, druhé kolo bylo na góly opravdu bohaté. K nelibosti brankářů Rytířů, Draků a Stadionu.

Slávista Hylák s nulou
K Luboši Horčičkovi a Marku Schwarzovi, kteří vychytali čisté konto v prvním kole, se v sobotu večer přidal veterán Alexandr Hylák.

Tomáš Svoboda má asistenci
Jeden z nejsledovanějších hráčů WSM Ligy, ex-reprezentant Tomáš Svoboda, jenž se snaží vybojovat návrat do Komety, se po nepříjemném zranění ucha vrátil do hry a přispěl k výhře Třebíče.  

Kanadské bodování WSM Ligy
1. Martin Heřman (ČB), 3+2
2. Josef Straka (ČB), 0+5
3. Michal Sztefek (HAV), 3+1
4. Ondřej Havlíček (MOS), 2+2
5. Roman Vráblík (ČB), 2+2

Nejlepší střelci WSM Ligy
1. Martin Heřman (ČB), 3g
2. Michal Sztefek (HAV), 3g
3. Josef Skořepa (JIH), 3g

Trenér Petr Rosol se rozhodl na složení elitní formace nic neměnit. Po boku Tomáše Nouzy a Josefa Straky bude opět nastupovat Martin Heřman (na fotce).

Trenér Petr Rosol se rozhodl na složení elitní formace nic neměnit. Po boku Tomáše Nouzy a Josefa Straky bude opět nastupovat Martin Heřman (na fotce). | Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

Šlágr 3. kola

18:00 Rytíři Kladno vs. SK Horácká Slavia Třebíč
Kladenský tým v létě opustilo několik zkušených hokejistů. Třebíč se zase musí vyrovnat s absencí extraligových posil a nepříjemně velkou marodkou. Oba celky však nezačaly letošní ročník špatně. Zužitkuje Kladno výhodu domácího prostředí? Nebo Třebíč ani ve třetím kole nepozná přemožitele?

Další zápasy 3. kola

Pondělí 14. září – 3. kolo:
17:30 HC Benátky nad Jizerou – SK Kadaň
18:00 HC Stadion Litoměřice – ČEZ Motor České Budějovice
18:00 HC Slovan Ústí nad Labem – HC AZ Havířov 2010
18:00 Hokej Šumperk 2003 – HC Dukla Jihlava
18:00 HC ZUBR Přerov – HC Most
18:00 Rytíři Kladno – SK Horácká Slavia Třebíč
18:00 LHK Jestřábi Prostějov – HC Slavia Praha

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz