Deset hráčů WSM Ligy, kteří mohou zazářit

Foto: Jiří Mokrý, hstrebic.cz

9. září 2015, 10:37

Marek Hedbávný

Loni svými výkony překvapili Davidové Gába a Merta, v minulosti pak Jan Jaroměřský, Marek Čiliak či Denis Kindl. Z poměrně neznámých hráčů se rázem staly opory. Kdo by mohl jejich kroky následovat a zažít průlomový rok? Možná, že někdo z níže jmenovaných. Správné odpovědi se ovšem dozvíme až během následujících měsíců.

Adam Raška (SK Horácká Slavia Třebíč)
Na Adamu Raškovi bylo v uplynulém ročníku krásně vidět, jak ho každý odehraný zápas posouvá o kus dál. Začal ve čtvrté formaci, postupem času, i kvůli rozsáhlé marodce Třebíče a zásahům do sestavy, však přebral jednu ze zásadních rolí. Skvěle hrál v play off, kde patřil k nejlepším hráčům Horácké Slavie. Raškův hokejový progres by měl pokračovat i letos. V současnosti se připravuje s Kometou, jeho návrat do Třebíče je ovšem pravděpodobný. 

Marek Kalus (AZ Havířov)
Mladší bratr Petra Kaluse, jenž letošní ročník stráví ve francouzském Grenoblu, není v České republice dosud příliš známý. Posledních pět let totiž strávil v cizině. Dá se ale předpokládat, že jeho jméno bude brzy skloňováno na všech prvoligových stadionech. Dvaadvacetiletý forvard se může pochlubit fantastickou sezonou 2014/2015, ve které v barvách Krakova ve 45 zápasech získal 42 kanadských bodů. Na jeho věk skvělá bilance! Jak si povede v mateřském Havířově?

Josef Zajíc (Rytíři Kladno)
Syn slavného otce si tempo první ligy ozkoušel již loni. Přestože se jedná o hráče ročníku 1997, dokázal ve třech odehraných zápasech bodovat hned dvakrát. Na výraznější šanci v A-týmu si mládežnický reprezentant musí počkat. Dočká se již letos?

Josef Zajíc by šel rád ve stopách otce a zahrál si za národní tým mužů.

Josef Zajíc by šel rád ve stopách otce a zahrál si za národní tým mužů. | Foto: Ronald Hansel

Marek Švec (SK Horácká Slavia Třebíč)
Nejpříjemnější překvapení z přípravných zápasů Třebíče? Výkony Marka Švece. Forvard, který hrál loni za druholigový Sokolov a svými statistikami nijak nevyčníval, chytil šanci za pačesy a vybojoval si smlouvu. Hrál důrazně, bez chyb a dával důležité góly. Dokáže svou formu přenést i do soutěžních duelů?

Jakub Flek (HC Dukla Jihlava)
Na svém kontě má již dvě extraligové branky, loni ale působil v druholigovém Sokolově. V barvách západočeského celku zářil, ve 35 zápasech dal 33 branek a na dalších dvaadvaceti se podílel asistencí. Jen 173 centimetrů měřící útočník má nyní možnost přesvědčit o svých kvalitách i fanoušky ve druhé nejvyšší soutěži. Bude Jakub Flek novou prvoligovou kometou?

Martin Kohout (HC Dukla Jihlava)
Dalším hráčem z Karlových Varů, který bude letos vypomáhat jihlavské Dukle, je Martin Kohout. Toho mohli fanoušci ve WSM lize vídat již loni, když v samotném závěru sezony nastupoval za Kadaň. Dvacetiletý odchovanec Vsetína tehdy v sedmi zápasech vyšel bodově naprázdno, v Jihlavě však zatím dává jeden gól za druhým.

Jakub Neužil (LHK Jestřábi Prostějov)
V přípravných zápasech se bývalý gólman juniorského týmu Sparty předvedl ve skvělém světle. Luboš Horčička, zkušená posila Prostějova, se tak bude mít co ohánět, aby ho mladík Neužil nevystrnadil z pozice brankářské jedničky.

Jakub Neužil, kometa letošního ročníku?

Jakub Neužil, kometa letošního ročníku? | Foto: Lubomír Tesař, lhkjestrabi.cz

Roman Čermák (HC Benátky nad Jizerou)
Místo do mateřské Dukly ho Mladá Boleslav poslala na zkušenou do partnerských Benátek nad Jizerou. Ty tak získaly velmi zajímavou posilu. Stále ještě devatenáctiletý zadák má za sebou velmi povedenou sezonu, v níž sehrál 53 extraligových zápasů. Sečteno podtrženo, svůj první ročník mezi seniory zvládl na jedničku. Nyní je před Romanem Čermákem nová výzva - udělat další krok a zařadit se mezi nadprůměrné hráče WSM ligy.

Dominik Tejnor (SK Kadaň)
Jednadvacetiletý obránce je na hraně mezi Chomutovem a Kadaní. Zatímco v týmu Pirátů by nastupoval jen na pár minut, ve WSM lize se od něj očekává role lídra týmu.

Tomáš Guman (ČEZ Motor České Budějovice)
Osmnáctiletý talent, který má zkušenosti ze švýcarských mládežnických soutěží, se v přípravném duelu proti Kladnu blýskl hattrickem. Bude za Motor nastupovat pravidelně, nebo ho České Budějovice nechají vyzrát v juniorce?

Ještě více informací v prvoligových preview:

HC ZUBR Přerov
LHK Jestřábi Prostějov
HC Most
Salith Šumperk
HC Stadion Litoměřice
SK Kadaň
 
HC Slovan Ústí nad Labem
HC Benátky nad Jizerou
AZ Havířov

Rytíři Kladno
HC Dukla Jihlava
SK Horácká Slavia Třebíč

ČEZ Motor České Budějovice
HC Slavia Praha

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz