Dietz s Uhrem jsou v Německu spokojení, pokračují u Tučňáků

Foto: www.butenunbinnen.de

16. června 2021, 14:22

Adam Bagar

Obránce Stanislav Dietz (na snímku) a útočník Dominik Uher přidají další sezonu v německém Bremerhavenu, který působí v tamní nejvyšší DEL. Klub o jejich pokračování informoval na svých webových stránkách.

Dietz odehraje za Fischtown Pinguins třetí sezonu, Uher dokonce už čtvrtou. Ozdobí ji účastí v Lize mistrů, v základní skupině A změří síly se švédským Växjö, finským Turku a s extraligovou Spartou, na níž se oba jistě moc těší.

28letý útočník nejspíš o něco víc, protože po sedmi letech v zámoří zamířil v roce 2016 právě do pražského celku, ve kterém působil dva ročníky. Mezi tuzemskou elitou zapsal 104 startů a 29 bodů za 11 branek a 18 nahrávek.

Dominik Uher se ukázal na MS osmnáctek i dvacítek, v AHL odehrál víc než dvě stovky zápasů, dvakrát naskočil i v NHL za Pittsburgh, ale od roku 2018 zakotvil v DEL, kde v uplynulé sezoně zazářil 30 body (10+20) ve 41 kláních.

„Není nejlepším střelcem, ale je neúnavným bojovníkem a týmovým hráčem, který hraje v našem systému velkou roli. Stal se jedním z našich nejdůležitějších hráčů,“ zní z německého klubu chvála na adresu českého útočníka.

Spokojený je v Bremerhavenu také Stanislav Dietz. „Byli jsme zde s rodinou přivítáni více než vřele, našli jsme zde druhý domov, takže nebyl důvod uvažovat o dalších nabídkách. Na jiných loukách není tráva zelenější,“ hlásí.

Také on má za sebou bodově velice úspěšnou sezonu, v níž se vypracoval mezi klíčové beky mužstva. 30letý obránce naskočil do 39 zápasů, ve kterých se blýskl 26 body za čtyři trefy do černého a hned 22 gólových asistencí.

Na českých kluzištích jste vytáhlého píseckého rodáka mohli vidět ve 279 extraligových bojích (16+40) v barvách Českých Budějovic, Hradce Králové, Litvínova a Chomutova. O patro níž hrál za mateřský Písek, Třebíč a Šumperk.

Kromě Dietze a Uhra budou i v příští sezoně hrát za Tučňáky obránce Vladimír Eminger a mladý útočník Filip Reisnecker. Naopak brankář Tomáš Pöpperle nepřidá další rok v klubu, ve kterém po konci na Spartě strávil čtyři roky.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz