Do kin vstoupí filmový dokument o Kometě

25. ledna 2019, 10:40

hokej.cz

Nová fakta o zlomových okamžicích v historii klubu, nečekané souvislosti, unikátní archivní materiály i ze soukromých archivů a pohledy do jinak pečlivě střeženého zákulisí šatny. Po lednové jízdě Kometa Expresu do Vítkovic přichází Kometa Brno s dalším dárkem pro fanoušky. Na konci února vstoupí do kin nový dokumentární film o nejúspěšnějším klubu české resp. československé hokejové historie! Emocemi a místy až intimními zpověďmi nabitý snímek KOMETA:FILM (Z nebe do pekla a zpět), mapuje brněnský fenomén od jeho začátků až do současnosti.

Historie brněnské Komety je velmi pestrá. Jedenáct mistrovských titulů v éře Rudé hvězdy a později ZKL Brno vystřídalo po revoluci období temna, ve kterém neměl klub peníze nejen na hráče, ale ani na hokejky. Zatímco národní tým zažíval zlaté žně, brněnský hokej byl na dně, od něhož se zvolna začal odlepovat až poté, co do klubu vstoupil bývalý hráč a současný majitel Libor Zábranský. Dokument líčí náročnou cestu z bahna až na hokejový trůn, která se neobešla bez náročných bojů na ledě i v zákulisí, těžkých rozhodnutí, zklamání a velké trpělivosti, po které přišla o to sladší odměna.

Při tvorbě filmového dokumentu, na kterém jeho tvůrci pracovali téměř rok, bylo natočeno několik desítek hodin unikátních výpovědí. Protože film samotný má délku jedné hodiny, je jasné, že spoustu zajímavých informací museli tvůrci oželet. Právě tento exkluzivní materiál ale nyní dostává prostor v bonusech, které tvoří vždy jeden samostatný rozhovor, po jehož zhlédnutí získá divák ještě detailnější vhled do celého příběhu.

„Natáčení tohoto dokumentu bylo místy stejně trnité, jako sama mapovaná cesta k hokejovému trůnu. Nebylo nijak obtížné přesvědčit respondenty, kterých nakonec hovořilo asi čtyřicet, obtížnější bylo otevřít některá konkrétní témata,“ přiblížil producent Petr Vozdecký ze společnosti Pixels Production, která spolu s klubem snímek koprodukovala a měla na starosti celou jeho výrobu. „Režisér nakonec získal výpovědi o pozadí záchrany klubu na přelomu milénia, která přišla na poslední chvíli, neboť klub prakticky živořil a ekonomicky už neexistoval. Dosáhl i zdánlivě nemožného – dlouhého rozhovoru s Liborem Zábranským, který jej pustil s kamerou i na porady trenérů a do kabiny těsně před prvním utkáním sezóny.“ Na snímku se podílela též agentura BPA Sport marketing, která poskytla potřebné licence k televizním archivům, v neposlední řadě i Česká televize a další organizace vlastnící historické černobílé unikátní filmové archivy.

Slavnostní premiéra snímku KOMETA:FILM (Z nebe do pekla a zpět) se uskuteční ve čtvrtek 28. února v Univerzitním kině Scala. Informace o prodeji vstupenek přinese Kometa později, fanoušci mají ovšem již nyní možnost o ně soutěžit na nejbližších domácích utkáních Komety Brno v rámci hokejové Tomboly 50 na 50. Na utkání se Zlínem (neděle 27. 1.), Chomutovem (úterý 29. 1.), Pardubicemi (pátek 15. 2.) a Hradcem Králové (úterý 19. 2.) mohou při zakoupení losu kromě samotné finanční výhry získat i dvě vstupenky na únorovou premiéru. 

„Stejným způsobem jsme již na lednových utkáních soutěžili o jízdenky do Kometa Expresu, kterým jsme cestovali na utkání do Vítkovic. Věříme, že i losováním o vstupenky na premiéru nového filmu fanoušky potěšíme a že se jim bude snímek líbit,“ uvedla Lenka Plšková, obchodní a marketingová ředitelka HC Kometa Brno.

Veškeré informace o filmu a jeho promítání se dozvíte na webových stránkách www.kometa.film nebo na webu a sociálních sítích Komety Brno. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz